Frissítve:

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül - © Fotó: bbc.com
Párizs, 2014. július 20., vasárnap (MTI) – Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.

A francia fogyasztók egy októberi felmérés alapján úgy becsülték, hogy az éttermek alig fele készíti helyben az ételt, míg a hotelek és éttermek szövetsége szerint az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez.

A híres szakácsok országában ez sokaknak nem tűnik helyes gyakorlatnak, ezért törvényt fogadtak el a francia konyha hagyományainak őrzésére. A törvény ezen a héten lépett életbe – számolt be róla a BBC.

Minden étterem, amelyik helyben készült fogásokat szolgál föl, az új logóval ezt jelezheti az étlapon. A logó serpenyőt ábrázol, rajta háztető alakú fedő. Januártól lesz kötelező a logó feltüntetése, ha az étel a helyi konyhán sült-főtt, és ha nincs az étlapon a logó, az azt jelenti, máshol állították elő a fogásokat.

Úgy tűnik, még a profi séfek is ügyes trükkökhöz folyamodnak: az előre darált marhából például olyat vesznek, amely szabálytalan darabokat is tartalmaz, így azt a benyomást kelti, épp most vágták föl a konyhában.

http://www.bbc.com/news/magazine-28313666

– MTI –

 

hiba beküldése



További hírek a Életmód kategóriából
Csobbanás a szünidőben, akár időjárástól függetlenül is
Hajdú-Bihar - A biztonságot szakképzett úszómesterek is segítenek megőrizni. tovább »
Ne legyen a napozásból fájó leégés!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Használjunk jó minőségű, megbízható fényvédőkrémet, hogy nyaralásunk, [...] tovább »
Egy a titok: hinni kell a szerelemben
Hajdúböszörmény - A szerelem örök, és csak akkor lehet hiteles a szertartásvezető, ha így is gondolja. tovább »
A természetes, lágy hullámok hódítanak
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Itt a nyár, sokaknak a megújulás ideje, adunk néhány tippet arra az esetre, ha [...] tovább »
Egyre több magyar turista utazik Horvátországba
Budapest - Egyre több magyar turista utazik Horvátországba - mondta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi [...] tovább »
Fagylaltos finomságok az ételérzékenyeknek is
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Valljuk be, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtteknek is egyik nagy kedvence a fagylalt. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Vízilabda Eb – Spanyol győzelem, csoportmásodikként az olaszokkal játszik a magyar csapat
Barcelona - Az oroszok legyőzésével a házigazda spanyol válogatott nyerte a B csoportot, így a címvédő magyar [...] tovább »
Labdarúgó NB I – A Honvéd ismét legyőzte a Haladást
Budapest - A Budapest Honvéd 3-2-re nyert a vendég Swietelsky Haladás ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga [...] tovább »
Labdarúgó NB I – A Paks elleni sikerrel rajtolt a Mezőkövesd
Mezőkövesd - A Mezőkövesd hazai pályán 3-1-re legyőzte a Paksi FC együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga első [...] tovább »
Vízilabda Eb – Hollandia nyerte az A csoportot
Barcelona - Hollandia válogatottja 8-7-re legyőzte Görögország csapatát a Barcelonában zajló vízilabda [...] tovább »
Labdarúgó NB I – Magabiztos győzelemmel kezdett a bajnok Vidi FC
Felcsút - Magabiztos, négygólos győzelmet aratott a bajnok MOL Vidi FC a 12. perctől emberhátrányban játszó [...] tovább »
DVSC: Calvente beállása pörgést és gólt is hozott
Debrecen, Felcsút - Soha rosszabb idénykezdést; egygólos győzelmet aratott a DVSC a Puskás Akadémia otthonában. tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása