Frissítve:

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül - © Fotó: bbc.com
Párizs, 2014. július 20., vasárnap (MTI) – Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.

A francia fogyasztók egy októberi felmérés alapján úgy becsülték, hogy az éttermek alig fele készíti helyben az ételt, míg a hotelek és éttermek szövetsége szerint az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez.

A híres szakácsok országában ez sokaknak nem tűnik helyes gyakorlatnak, ezért törvényt fogadtak el a francia konyha hagyományainak őrzésére. A törvény ezen a héten lépett életbe – számolt be róla a BBC.

Minden étterem, amelyik helyben készült fogásokat szolgál föl, az új logóval ezt jelezheti az étlapon. A logó serpenyőt ábrázol, rajta háztető alakú fedő. Januártól lesz kötelező a logó feltüntetése, ha az étel a helyi konyhán sült-főtt, és ha nincs az étlapon a logó, az azt jelenti, máshol állították elő a fogásokat.

Úgy tűnik, még a profi séfek is ügyes trükkökhöz folyamodnak: az előre darált marhából például olyat vesznek, amely szabálytalan darabokat is tartalmaz, így azt a benyomást kelti, épp most vágták föl a konyhában.

http://www.bbc.com/news/magazine-28313666

– MTI –

 

hiba beküldése



További hírek a Életmód kategóriából
A tévhitek eloszlatása a cél az idei a méhnyakrák-megelőzési héten
Budapest - Tabukat szeretne ledönteni és tévhiteket eloszlatni a Mályvavirág Alapítvány az idei európai [...] tovább »
Miért félünk a sikertől?
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Okosan kezelve a félelmeinket a magunk javára fordíthatjuk azokat. tovább »
Így pakoljunk a hűtőnkbe
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis odafigyeléssel az élelmiszerpazarlást is elkerülhetjük, sőt, akár a [...] tovább »
Nemcsak megfogadni, hanem be is tartani
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mit tehetünk azért, hogy hatékonyabbak legyünk? A Napidoktor összegyűjtött 8 [...] tovább »
Egy kis porcsin meg kányazsombor, némi csalán, na és persze csorbóka
Miskolc - Fűben, fában nemcsak orvosság van, hanem élelmet is találunk. tovább »
Mikor érkezik a halál, és miért pont akkor?
Miskolc - Ha nem is tudjuk pontosan, mikor, de azt igen, hogy mikor gyakoribb az elmúlás. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
5. Nyírerdő Kupa – Jöhet az igazi izgalom!
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kialakult a megyei teremlabdarúgó torna nyolcas döntőjének mezőnye. tovább »
Fatum-Nyíregyháza – Rendkívüli izgalmak és a szív diadala!
Nyíregyháza - Kettőből kettő: a Fatum kupameccs után a bajnokin is legyűrte a Vasast. tovább »
Női röplabda Extraliga – Kikapott Nyíregyházán a Vasas
Budapest/Nyíregyháza - A Vasas ötszettes vereséget szenvedett Nyíregyházán a női röplabda Extraliga vasárnapi [...] tovább »
Osztrák jégkorongliga – A Fehérvár kétgólos előnyről kapott ki
Budapest - A Fehérvár AV19 kétgólos előnyről hosszabbítás után 3-2-re kikapott a Dornbirn otthonában vasárnap [...] tovább »
Férfi kézilabda Eb – A dánok legyőzték a címvédő németeket
Budapest, Varasd - Az olimpiai bajnok dán válogatott legyőzte a címvédő német együttest vasárnap a férfi [...] tovább »
VRCK: már megint 3:0, és megint 3 pont
Kazincbarcika - Ismét nyert, és száz százalékosan maradt listavezető a VRCK NB I-es férfi röplabdacsapata. tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása