Frissítve:

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül - © Fotó: bbc.com
Párizs, 2014. július 20., vasárnap (MTI) – Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.

A francia fogyasztók egy októberi felmérés alapján úgy becsülték, hogy az éttermek alig fele készíti helyben az ételt, míg a hotelek és éttermek szövetsége szerint az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez.

A híres szakácsok országában ez sokaknak nem tűnik helyes gyakorlatnak, ezért törvényt fogadtak el a francia konyha hagyományainak őrzésére. A törvény ezen a héten lépett életbe – számolt be róla a BBC.

Minden étterem, amelyik helyben készült fogásokat szolgál föl, az új logóval ezt jelezheti az étlapon. A logó serpenyőt ábrázol, rajta háztető alakú fedő. Januártól lesz kötelező a logó feltüntetése, ha az étel a helyi konyhán sült-főtt, és ha nincs az étlapon a logó, az azt jelenti, máshol állították elő a fogásokat.

Úgy tűnik, még a profi séfek is ügyes trükkökhöz folyamodnak: az előre darált marhából például olyat vesznek, amely szabálytalan darabokat is tartalmaz, így azt a benyomást kelti, épp most vágták föl a konyhában.

http://www.bbc.com/news/magazine-28313666

– MTI –

 

hiba beküldése



További hírek a Életmód kategóriából
Napi horoszkóp – 2019. január 21.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Tekintse meg nálunk, hogy mit jósolnak a csillagok! Napi horoszkóp a 12 [...] tovább »
Próbáljunk ki többféle gyümölcsöt is!
Borsod-Abaúj-Zemplén - A jól bejáratott gyümölcsfajták mellett érdemes mást is ter­meszteni. tovább »
Vajon még túl fiatal vagyok hozzá?
Debrecen - A gyermek érkezésére nem lehet teljesen felkészülni, hiszen új élményt, új tapasztalatot jelent. tovább »
Jól variálható és finom is a puliszka
Miskolc - Olcsó, könnyen elkészíthető, laktató, és még egészséges is a kukoricadarából készült étel. tovább »
Egyazon munkahelyen dolgozni kedvesünkkel
Debrecen - A munkában a magasabb beosztású fél szava a mérvadó, ez akár okozhat vitákat a kapcsolatban. tovább »
Snidling a szendvics mellé
Miskolc - Fűszernövényeket nevelgettek az elmúlt évben a hermanos diákok az iskola udvarán. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Portugál támadóval is erősített a Kisvárda Master Good
Kisvárda - Pénteken már kora reggel landolt Ferihegyen az a repülőgép, amellyel hazatért egyiptomi [...] tovább »
Jegesmedvék: Kettőt hoztak, egyet hagytak
Miskolc - Vasárnap délután Nyitrára szólította a sorsolás a DVTK Jegesmedvék hokicsapatát. tovább »
Asztalitenisz-vb – Pongi a kabalafigura neve, megvan a szlogen is
Budapest - A közönség a Pongi nevet adta a Hungexpón április 21. és 28. között sorra kerül egyéni [...] tovább »
Hivatalos totónyeremények – 3/2. hét
Budapest - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. fogadási heti, második fordulós TOTÓ és Góltotó [...] tovább »
Mick Schumacher jövője pirosra lett színezve
Maranello - Igaznak bizonyult a motorsport.com olaszországi kiadásának értesülése, miszerint Mick Schumacher [...] tovább »
Aluinvent-DVTK: A tizediket gyűjtötték be
Miskolc - A fővárosban játszott bajnokit szombaton az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása