Nébih: a Tisza vonalán található éttermek közül kilencben találtak problémát

Nébih: a Tisza vonalán található éttermek közül kilencben találtak problémát

42 perce Budapest - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Tisza teljes vonalán ellenőrizte az éttermeket és halsütödéket, a vizsgált 49 vendéglátó egység közül kilencnél találtak problémát a szakemberek az ott árult halak nyomon követhetőségével kapcsolatban, ezért több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltották meg - mondta Zsigmond Richárd, a Nébih földművelésügyi igazgatóságának elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
tovább »
Már megint szórakoznak a TIGÁZ nevében

Már megint szórakoznak a TIGÁZ nevében

41 perce Debrecen - Újabb „trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik ismét készülék-korszerűsítés, előzetes állapotfelmérés címén próbálnak pénzt beszedni.
tovább »
Négy tonna húsárut semmisített meg a Nébih egy kaposvári húsüzemben

Négy tonna húsárut semmisített meg a Nébih egy kaposvári húsüzemben

53 perce Budapest/Kaposvár - Azonnal bezáratott Kaposváron egy húsüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak higiéniai állapota miatt, a hatóság 28 féle, csaknem 4 tonna húsipari termék ártalmatlanítását rendelte el - közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.
tovább »
Magyar Nemzet - Buszsofőrből is hiány van

Magyar Nemzet - Buszsofőrből is hiány van

5 órája | Budapest - Hiába a bérkorrekció, a MÁV mellett a buszos társaságok sem tudják felvenni a versenyt a munkaerőért folytatott harcban, a BKV-nál például legalább 150-200 sofőr hiányzik; az érdekképviseletek itt 500 emberről beszélnek, más szakszervezeti képviselők szerint ugyanekkora lehet a munkaerőhiány a vidéki Volán-társaságoknál is - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.
tovább »

Tudomány, gyere elő!

6 órája | Döbbenetes adatok! A ter­mé­szetes fogyás a 2016. január–májusi 17 ezer 680-nal szemben 2017 első öt hónapjában 23 ezer 084 volt, ez 31 százalékos emelkedés. A KSH adatai szerint az említett időszakban a házasságkötések száma 8,9 százalékkal csökkent. Ezt a lakosságapadást a ’80-as évek demográfiai kutatása előrevetítette. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Megtörnék az ördögi kört…

Megtörnék az ördögi kört…

2 órája | Encs - Szeptemberben indul a 24 milliárd forintos keretösszegű Gyerekesély program a hátrányos helyzetű járásokban.
tovább »

Olvasói levél: A verseny hiánya, a piac halála

6 órája | Hajdúszoboszló - A magyar külügyminiszter a napokban kijelentette, hogy a közép-európai országok a kontinens legversenyképesebb és legbiztonságosabb országai. Jó lett volna, ha egy másik közép-európai ország külügyminisztere nyilatkozik erről, mert hazánk a versenyképesség alapján a béka bizonyos testrésze alatt van. A Világgazdasági Fórum versenyképességi mutatója szerint 140 ország rangsorában 2001-ben a huszonkilencedik, jelenleg a hatvankilencedik helyen vagyunk, a régióban pedig sereghajtók.
tovább »
Kössön hitelfedezeti biztosítást, hogy nyugodtan aludjon

Kössön hitelfedezeti biztosítást, hogy nyugodtan aludjon

6 órája | Megint egy újabb biztosítás - legyinthetnek néhányan a személyi kölcsönök mellé igényelhető fedezeti lehetőség hallatára. Az ő ingerküszöbüket bizonyára már nem nagyon lépi át egy újabb biztosítási termék, másrészt nem is szeretnek mindjárt a legrosszabbra gondolni. Való igaz, optimista szemmel a jövőbe tekintve érvényes, hogy “velünk úgysem történhet baj”. Különösen igaz ez, ha munkahelyünk stabilnak mondható, azon kívül kiváló egészségnek örvendünk. Egy váratlan baleset esélye pedig egyébként is elenyésző, ugyebár...
tovább »
Lakáshitel lakástakarékkal - szinte ingyen

Lakáshitel lakástakarékkal - szinte ingyen

6 órája | A szakértők szerint jelenleg elérhető a 0 százalékos kamatszint is a lakáshiteleknél. Mindehhez csak gondos tervezés és jónéhány résztvevő szükséges, aki köthet LTP szerződést, és máris csaknem ingyen kapunk hitelt.
tovább »

Tízből négy cég nagykorú

8 órája | Budapest - A hazai vállalkozások legnagyobb része, negyvenegy százaléka a húszas éveit tapossa.
tovább »
A magyar egyetemista szívesen vállalkozna

A magyar egyetemista szívesen vállalkozna

8 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az elsőéves hallgatók harmada próbálna szerencsét külföldön a diploma megszerzése után.
tovább »

Kevesebb mint felére csökkentek az újvárosi hivatal költségei

22 órája | Balmazújváros - Átadták a balmazújvárosi kormányhivatal felújított épületét. Elkészült az épület homlokzata és padlás hőszigetelése, lecserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a világítást, az épületre pedig 30 darab napelemet helyeztek.
tovább »

Czibere: a gyermekszegénység visszaszorítása, megelőzése a cél

22 órája | Encs - A gyermekszegénység visszaszorítására, megelőzésére és a szegény családban élő gyermekek, a tartós rászorultságban élők számának csökkentésére fókuszál az integrált térségi gyermekesély programokat támogató pályázat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Encsen, sajtótájékoztatón.
tovább »

Révész Máriusz: újraosztották a kisvasutak fejlesztési forrásait

22 órája | Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Újraosztották a tavaly decemberben a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott 10 milliárd forintot, ezzel a kormány újabb lépést tett a keskeny nyomtávú kisvasutak közlekedésbiztonságának javításáért, infrastruktúrájának fejlesztéséért - hangsúlyozta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
tovább »
Megindult az albérletek drágulása az egyetemi városokban

Megindult az albérletek drágulása az egyetemi városokban

22 órája | Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Drágultak az albérletek az egyetemi városokban a felsőoktatási ponthatárok ismertetését megelőzően, ami az albérleti szezon kezdetét jeleni; a legdrágább Budapest, havi átlagos 150 ezer forinttal - derül ki az ingatlanpiaci cégek MTI-nek küldött elemzéseiből.
tovább »
Több mint hat mázsa halat foglalt le a Nébih

Több mint hat mázsa halat foglalt le a Nébih

23 órája | Budapest - A Tisza menti éttermek és halsütödék kiemelt ellenőrzése során, mindössze egy hétvége alatt több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azok nem azonosítható eredete miatt - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.
tovább »
Országos főállatorvos: jelentős károkat okozhat Magyarországnak az afrikai sertéspestis

Országos főállatorvos: jelentős károkat okozhat Magyarországnak az afrikai sertéspestis

24 órája | Budapest - Jelentős gazdasági károkat okozhat Magyarországnak az afrikai sertéspestis, amennyiben természetes úton vagy emberi felelőtlenség miatt bekerül a régió fertőzött országaiból - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
tovább »

KSH: nőtt a természetes fogyás az év első öt hónapjában

1 napja | Budapest - Nőtt a természetes fogyás 2017 első öt hónapjában az előző év azonos időszakához képest, mivel a halálozások száma jelentősen, a születéseké azonban csak kismértékben emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.
tovább »

A nyugdíjas sem eszköz

1 napja | Szegény nyugdíjasok, gazdag nyugdíjasok? Csak kapkodjuk a fejünket. Mostanában újra reflektorfénybe került ez a korosztály, és nem csak a juttatások miatt. Egyrészt, itt van a szövetkezet alapításának lehetősége. Azzal az elképzeléssel, hogy visszavezessék őket a munka világába. Dankó Mihály írása.
tovább »

Igazság – na de melyik?

1 napja | A legtöbb munkahelyen két ember biztosan elégedett a fizetésével: a főnök a beosztottéval, és a beosztott a főnökével. Ez a kényszeredett poén ötlött fel bennem, amikor már a sokadik vendéglátós indulatos okfejtését hallgattam arról, hogy „vajon melyik »okostóninak« juthatott eszébe a szállodaiparban és a vendéglátásban jövőre 240 ezer forintos garantált bérminimumot bevezetni”. Petneházi Attila írása.
tovább »
Kell-e félni a robotoktól?

Kell-e félni a robotoktól?

1 napja | Debrecen - Az elkövetkező 5-10 évben vajon miként befolyásolják a robotok az emberi munkaerőt?
tovább »

Az amerikai képviselőház jóváhagyta az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni újabb szankciókat

1 napja | Washington - Az amerikai képviselőház kedden szinte egyhangú szavazással fogadta el azt a törvénycsomagot, amely újabb szankciókat foganatosít Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen.
tovább »

Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését

1 napja | London - Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését.
tovább »
Bár kevés halat fogyasztunk…

Bár kevés halat fogyasztunk…

1 napja | Budapest - …a halászattal és halgazdálkodással foglalkozó vállalkozások stabil szereplői a hazai cégvilágnak.
tovább »

Döntöttek a böszörményi képviselők: csirke a legjobbaknak

1 napja | Hajdúböszörmény - Gondoskodik a teniszpálya bérbe adásáról a Fürdőkert vendégei számára (a rezsiköltség kigazdálkodása érdekében), népszerűsíti a sportágat a helyi fiatalok között és az előre egyeztetett időpontokban lehetővé teszi a pályahasználatot az önkormányzati tulajdonú Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. részére – ezen fő feltételek mellett kötött megállapodást a Hajdúböszörményi Teniszsport Klub Egyesülettel a Szabadhajdú a fürdőkerti teniszpálya kapcsán.
tovább »
Újabb 260 dolgozó a miskolci Boschban

Újabb 260 dolgozó a miskolci Boschban

1 napja | Budapest, Miskolc - Regionális szolgáltató központot nyitott Miskolcon a cégcsoport. Több mint kétszázötven új munkahelyet teremtett a vállalat a megyeszékhelyen.
tovább »
Eddig nem szankcionáltak magyar fuvarozókat Ausztriában az új szabályok megsértése miatt

Eddig nem szankcionáltak magyar fuvarozókat Ausztriában az új szabályok megsértése miatt

1 napja | Budapest - A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének (NiT Hungary) tudomása szerint eddig nem szankcionáltak magyar fuvarozókat Ausztriában a fuvarozókra vonatkozó új jogszabályok megsértése miatt - mondta Dittel Gábor, a szervezet ügyvezető főtitkára kedden az M1 aktuális csatornának.
tovább »
240 ezer forintos bérminimum?

240 ezer forintos bérminimum?

1 napja | Debrecen - Debreceni vendéglátósok szerint a pesti kollégáik könnyen dobálóznak hatalmas számokkal.
tovább »

Green Holidays - Uniqa: 50 százalékos kárkifizetés várható

25.07.2017 | Budapest - A Green Holidays utazási iroda csődjével kapcsolatban "a tiszta jogi helyzetű" utasok kárigénye feltételezhetően meghaladja a biztosító által vállalt 500 millió forintos keretet, így a jogos károk megtérítése a mostani számítások alapján hozzávetőleg 50 százalékos lesz - közölte az Uniqa Biztosító az MTI-vel kedden.
tovább »

KKM: új lendületet kaptak a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok

25.07.2017 | Budapest - Új lendületet kaptak az Oroszország és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok, hosszú évek visszaesését követően az idei év első négy hónapjában 30 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, és 24 százalékkal növekedett az Oroszországba irányuló magyar export - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-vel azt követően, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel tárgyalt.
tovább »
A Bosch regionális szolgáltató központot hozott létre Miskolcon

A Bosch regionális szolgáltató központot hozott létre Miskolcon

25.07.2017 | Budapest - A Bosch legújabb beruházásának eredményeként regionális szolgáltató központtal egészült ki Miskolcon a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft., amely így Európa legnagyobb kéziszerszám gyárává, a Bosch vállalatcsoport legnagyobb egységévé vált - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
tovább »

Terjed az afrikai sertéspestis Kárpátalján

25.07.2017 | Ungvár - Kárpátalja két további térségében, a Técsői és a Volóci járásokban mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) kórokozóját elhullott vaddisznók tetemeiből, és ezzel fél év alatt hatra nőtt az ukrajnai megye azon járásainak száma, amelyekben ASP-vírusfertőzéstől elpusztult vaddisznókat találtak - közölte kedden az Ukrán Állami Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálat sajtószóvivői irodája.
tovább »

Maxi hévvel a minimálról

25.07.2017 | Nyíregyháza - Csak megbecsült és megfizetett munkavállalókkal lehet eredményeket elérni.
tovább »

Árak és értékek

1 napja | Mind többen döntenek úgy, hogy a MÁV helyett inkább a telekocsi szolgáltatását veszik igénybe, s mindez nem lehet véletlen. A józan ész diktálja az Oszkár választását, hiszen pontosan indul az előre megadott helyről, s az utas nincs kiszolgáltatva a Magyar Államvasutak kiszámíthatatlan menetrendjének. M. Magyar László írása.
tovább »

Garantált bérminimum: kiverte a biztosítékot

25.07.2017 | Debrecen - Boros József szerint kizárt, hogy a szakmának jutott volna eszébe ilyen abszurditás.
tovább »
Nem zárkóznak el az újtól a vállalkozók

Nem zárkóznak el az újtól a vállalkozók

25.07.2017 | Budapest - Teljesen új tevékenységbe azonban mindössze a hazai vállalkozók negyede vágna bele.
tovább »
Így spórolhatunk meg százezreket építőanyagon

Így spórolhatunk meg százezreket építőanyagon

25.07.2017 | Budapest - Ha nagyszabású átalakításba kezdünk, a legfontosabb, hogy készítsünk költségvetést.
tovább »
Kedvezett az aratóknak az időjárás

Kedvezett az aratóknak az időjárás

25.07.2017 | Debrecen - További negyven-ötven milliméter nedvesség még „kényelmesen” elférne a talajokban.
tovább »
Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

24.07.2017 | Budapest - Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), június végén 3003 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1880 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.
tovább »
Magabiztosabbak a munkavállalók

Magabiztosabbak a munkavállalók

24.07.2017 | Budapest - A huszonéves generáció érzi a legkisebb arányban biztosnak a munkahelyét több mint 5 éves távlatban.
tovább »

Green Holidays - A cégbíróság elrendelte a tulajdonos vagyoni részesedésének lefoglalását

24.07.2017 | Budapest - A cégbíróság elrendelte a július elején fizetésképtelenséget jelentő Green Holidays Kft. utazási iroda tagja (részvényese) vagyoni részesedésének lefoglalását, az erről szóló határozat a Cégközlönyben jelent meg, és végrehajtás indult a SzállásOutlet Kft. ellen.
tovább »
Új mércét állít az LG Q6 kategóriájában

Új mércét állít az LG Q6 kategóriájában

24.07.2017 | Budapest - Az LG legújabb középkategóriás termékcsaládjának első tagjai a prémiumkészülékek tulajdonságaival mutatkoznak be. Az LG Electro­nics bemutatta legújabb okostelefon-termékcsaládját, a Q széria első tagjait, a Q6 modelleket.
tovább »

Tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint

24.07.2017 | Budapest - A nyilvántartott álláskeresők száma 4,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júniusi zárónapon 279 600 álláskereső szerepelt, több mint 12 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
tovább »
Hétfőtől már két banknál és 50 takarékszövetkezetnél igényelhetőek a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek

Hétfőtől már két banknál és 50 takarékszövetkezetnél igényelhetőek a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek

24.07.2017 | Budapest - Hétfőtől már két banknál és 50 takarékszövetkezetnél igényelhetőek a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek.
tovább »
Egyre inkább nőiesedik az agrárium

Egyre inkább nőiesedik az agrárium

24.07.2017 | Budapest - A mezőgazdasági és állategészségügyi egyetemi-főiskolai képzésben részt vevők fele nő.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 
További hírek a Gazdaság kategóriából
Nébih: a Tisza vonalán található éttermek közül kilencben találtak problémát
Budapest - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Tisza teljes vonalán ellenőrizte az éttermeket [...] tovább »
Már megint szórakoznak a TIGÁZ nevében
Debrecen - Újabb „trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik ismét [...] tovább »
Négy tonna húsárut semmisített meg a Nébih egy kaposvári húsüzemben
Budapest/Kaposvár - Azonnal bezáratott Kaposváron egy húsüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal [...] tovább »
Magyar Nemzet – Buszsofőrből is hiány van
Budapest - Hiába a bérkorrekció, a MÁV mellett a buszos társaságok sem tudják felvenni a versenyt a munkaerőért [...] tovább »
Tudomány, gyere elő!
Döbbenetes adatok! A ter­mé­szetes fogyás a 2016. január–májusi 17 ezer 680-nal szemben 2017 első öt [...] tovább »
Megtörnék az ördögi kört…
Encs - Szeptemberben indul a 24 milliárd forintos keretösszegű Gyerekesély program a hátrányos helyzetű járásokban. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Vizes vb – Montenegró játszhat az ötödik helyért
Budapest - Montenegró válogatottja egy góllal nyert Oroszország csapata ellen, így szombaton az ötödik helyért [...] tovább »
Hatházi Dóra döntőbe jutott!
Nyíregyháza - A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál csütörtöki napján ugrott a medencébe Hatházi Dóra. tovább »
Sportlövő Eb – Hegyi Norbert 18. férfi trapban
Budapest/Baku - Hegyi Norbert a 18. helyen végzet a férfi traposok versenyében a bakui sportlövő Európa-bajnokság [...] tovább »
Vizes vb – A spanyoloké a kilencedik hely férfi vízilabdában
Budapest - A japánok kétgólos legyőzésével a spanyolok végeztek a kilencedik helyen a magyarországi vizes [...] tovább »
A két „üzembiztos” éremszállító: Senánszky Petra és Kosina Gergő
Debrecen - A Világjátékok debreceni hősei Michael Phelpsről és Eminemről is beszéltek a Naplónak. tovább »
Nagyon bejött a sült malactartó Pocsajon
Pocsaj - Roma gasztro- és sportnap szórakoztatta a tikkasztó forróságban a pocsajiakat. tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása