Előtakarékosság után nagyobb lakásba mehet

Előtakarékosság után nagyobb lakásba mehet

13 órája | Hajdúnánás - Az új bérlakás-koncep­ci­óról is döntött a nánási önkormányzati képviselő-testület a legutóbbi ülésén.
tovább »
Megindult a borsodi lakáspiac is, de az árak még mindig alacsonyak

Megindult a borsodi lakáspiac is, de az árak még mindig alacsonyak

16 órája | Borsod-Abaúj-Zemplén - Míg a téglalakásoké 36%-kal, a panelek négyzetméter árai pedig 23%-kal drágultak az utóbbi két évben megyénkben, a családi házak átlagos négyzetméterenkénti árai alig emelkedtek. De Borsod-Abaúj-Zemplén megye ingatlanárai még így is 13-48%-kal elmaradnak az ország más megyéihez képest.
tovább »

Adót vetne ki a robotokra Bill Gates

12 órája | Washington - A robotok nem fizetnek személyi jövedelemadót és társasági adót sem, ezáltal pedig igazságtalan előnyökhöz jutnak az emberekkel szemben - véli Bill Gates, a Microsoft informatikai óriásvállalat társalapítója, aki azt javasolta, hogy a kormányok vessenek ki robotadót az automatizálás lassításának és más típusú foglalkoztatási formák felkutatásának érdekében.
tovább »

Szijjártó Péter: Magyarország gázellátása 2021-ig biztosított

12 órája | Budapest - Minden elemében létrejött az a megállapodás, amely biztosítja Magyarország gázellátását 2021-ig - olvasható Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselőnek adott válaszában.
tovább »

Az ügynökök halála

16 órája | Az ügynök halála nagyszerű színdarab. Willy Loman, az elhasznált, elkopott kereskedelmi ügynök drámája. Amikor láttam a darabot, a hatvanas években itthon még nem voltak ilyen ügynökök, a szocialista embertípusba ez nem fért bele. Kiss László írása.
tovább »
Minimálbér-emelés: panasz nincs, feszültség van

Minimálbér-emelés: panasz nincs, feszültség van

16 órája | Miskolc - Vannak munkáltatók, melyek minimálbér-emelés helyett kiskaput keresnek.
tovább »
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

18 órája | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
tovább »

Varga: idén is jelentősen emelkedhetnek a bérek

18 órája | Budapest - Idén is jelentősen, 10 százalék körül emelkedhetnek a reálbérek - mondta kérdésre válaszolva hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

FM: átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt

18 órája | Budapest - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »

Varga Mihály: beszállítói fejlesztési programot indít a kormány

18 órája | Budapest - A kormány 2 éves beszállítói fejlesztési programot indít, amelynek keretösszege 2017-2018-ra együttesen 14 milliárd forint lesz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Meglesz a magja

Meglesz a magja

19 órája | Budapest - A tavaszi kalászosokból rendelkezésre áll majd a megfelelő vetőmagkészlet.
tovább »
Pereket nyert az MNB, pénz jár az ügyfeleknek a jogsértően díjat emelő hitelintézetektől

Pereket nyert az MNB, pénz jár az ügyfeleknek a jogsértően díjat emelő hitelintézetektől

20 órája | Budapest - Az elmúlt időszakban a jegybank sorra nyerte meg a bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit jogsértően módosító pénzügyi intézményekkel szembeni pereket, így azoknak a hitelintézeteknek is vissza kell fizetniük az ügyfelektől jogsértően elvont pénzeket, amelyek bíróságon vitatták a Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó felügyeleti döntését - nyilatkozta Windisch László, az MNB felügyeleti alelnöke az MTI-nek hétfőn.
tovább »

KSH: decemberben 305 ezer forint fölé nőtt a bruttó átlagkereset

20 órája | Budapest - Tavaly decemberben a bruttó keresetek 5,7 százalékkal, a nettók 7,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A közfoglalkoztatottak nélkül számolva 5,5 százalékos és 7,1 százalékos volt a bruttó és a nettó keresetek éves emelkedése, ezzel átlagosan meghaladták a 305 ezer, illetve 203 ezer forintot - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
tovább »

Rétvári: majdnem százszázalékos béremelést kapnak az ápolók 2019-ig

20 órája | Budapest - Majdnem százszázalékos béremelés valósul az ápolók körében 2012 és 2019 között - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
tovább »
Nokia 3310: áprilisi tréfa lenne?

Nokia 3310: áprilisi tréfa lenne?

20 órája | Budapest - Pillanatok alatt szétfröccsent a neten a legendás készülék visszatérésének híre.
tovább »
Kétszer annyi társasház épül?

Kétszer annyi társasház épül?

22 órája | Budapest - A lakásépítő vállalkozások bizalmi indexe meredek emelkedésbe kezdett Magyarországon.
tovább »
Szinte teljesen leállt a magyar libamájexport

Szinte teljesen leállt a magyar libamájexport

22 órája | Budapest - Az EU-n belül csak a védő- és megfigyelési körzetekből nem lehet kiszállítani terméket.
tovább »
A tervek szerint nyáron már jön a dróntörvény

A tervek szerint nyáron már jön a dróntörvény

22 órája | Budapest - Elkészült a magyar dróntörvény, amely az idén nyáron léphet hatályba és előírhatja a vezető nélküli légi járművek felelősségbiztosítását.
tovább »

Motiváltabb munkatársakkal egészen más az élet

23 órája | Budapest - Nem az érdekli őket, hogy mennyit tud a felettesük, hanem az, hogy mennyit törődik velük.
tovább »

Visszavonta a Kraft Heinz a Unileverre tett felvásárlási ajánlatát

23 órája | London - Visszavonta vasárnap a brit-holland Unilever fogyasztásicikk-gyártó konglomerátumra tett, több mint 140 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát a Kraft Heinz amerikai élelmiszeripari óriáscég.
tovább »

Tállai András: a napokban indul a támogató eljárás mintegy másfél ezer Amerikából jövedelmet szerző adózónál

19.02.2017 | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az amerikai társhatóságtól kapott pénzintézeti számlainformációkat veti össze az adózók bevallási adataival. Most az érintettek mentesülhetnek a szankciók alól, hiszen a revizorok támogató eljárás keretében önellenőrzési ajánlattal keresnek meg mintegy másfélezer adózót - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-t.
tovább »
Informatikusoké a világ

Informatikusoké a világ

18.02.2017 | Miskolc - Formabontó magán kezdeményezés Miskolcon a Codecool elindítása, ahol rapid módon programozókat képeznek.
tovább »
Zuckerberg a BBC-nek: a globalizáció ellen fordul a közhangulat

Zuckerberg a BBC-nek: a globalizáció ellen fordul a közhangulat

18.02.2017 | London - A Facebook közösségi portál alapítója szerint mélységesen aggasztó, hogy a közhangulat világszerte a globalizáció folyamata ellen fordul.
tovább »
10 briliáns logó, amely önmagáért beszél

10 briliáns logó, amely önmagáért beszél

13 órája | Egy frappáns logó nagyban hozzájárulhat egy termék sikeréhez. De hogy mire is gondolunk pontosan? Mutatjuk!
tovább »
Egyelőre „titkolózik” a határ az állapotáról

Egyelőre „titkolózik” a határ az állapotáról

13 órája | Hajdú-Bihar - A gazdák szerint korai arról beszélni, hogy a szántóföldi vetések miként teleltek át.
tovább »

Az ÉFOSZ felveszi a kapcsolatot az élelmiszerlánc-biztonsági hivatallal

17.02.2017 | Budapest - Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) felveszi a kapcsolatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, miután a sajtóból értesült arról, hogy a hivatal szerint a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjaikat.
tovább »

Márkaszövetség: a fogyasztók ízlése és az eltérő alapanyag is különbségeket okoz az élelmiszerek ízében

17.02.2017 | Budapest - A fogyasztók ízlése, a különböző helyről beszerzett alapanyagok, az eltérő tárolási körülmények vagy a lejárati idők is befolyásolhatják a termékek ízét, de a felelős gyártók a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatják a vásárlókat az összetevőkről - hangsúlyozta a Magyar Márkaszövetség pénteki közleményében.
tovább »

Több mint 112 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki tavaly

17.02.2017 | Budapest - A tavaly ellenőrzött 15 459 munkáltató 79,1 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök, akik 459 esetben összesen több mint 112 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki 2016-ban - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében.
tovább »

Debrecenben a szolgáltatóközpontok több mint 3 ezer embert foglalkoztatnak

17.02.2017 | Debrecen - Debrecenben több mint háromezren dolgoznak a magasabb hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatóközpontokban, ezzel az SSC-szektor (Shared Service Center) vált az egyik legnagyobb foglalkoztatóvá a városban - mondta a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere pénteken, a T-Systems Magyarország új telephelyének átadásán.
tovább »
Csúcsgenetikára törekszenek: embrióátültető állomása lesz a Debreceni Egyetemnek

Csúcsgenetikára törekszenek: embrióátültető állomása lesz a Debreceni Egyetemnek

17.02.2017 | Debrecen - Genetikailag csúcsminőségű juhokat eredményez a Debreceni Egyetemen folyó biotechnológiai program.
tovább »
Átadták a T-Systems új debreceni telephelyét

Átadták a T-Systems új debreceni telephelyét

17.02.2017 | Debrecen - A ma elérhető legnagyobb sebességű infokommunikációs hálózattal felszerelt új épületbe költözött a T-Systems Magyarország debreceni kirendeltsége.
tovább »

Magyar ápolók napja - Ónodi-Szűcs: egyetemi képzés és ösztöndíjrendszer indul a szakdolgozóknak

17.02.2017 | Budapest - Az idei évtől egyetemi képzésben (MSC) részesülhetnek a diplomás egészségügyi szakdolgozók, valamint háromezer ápolónak tanuló kap ösztöndíjat - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából tartott ünnepségen pénteken Budapesten.
tovább »

NAV: nem kell kérni az szja-bevallás elkészítését

17.02.2017 | Budapest - Nem kell külön kérni a személyijövelemadó-bevallás elkészítését, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészíti mindazoknak, akik munkáltatótól szereztek jövedelmet tavaly - hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.
tovább »

Fónagy: az NFM-hez tartozó 230 állami cégnél 143 ezer munkavállaló bére emelkedik januártól

17.02.2017 | Budapest - Több lépcsőben 30 százalékkal emelkedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó mintegy 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére, amire az emelés első évében, 2017-ben 44 milliárd forintot fordít az állam - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.
tovább »

Emelkedett a benzin ára

17.02.2017 | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
tovább »
Így növünk nagyra

Így növünk nagyra

17.02.2017 | Még ilyet! Rájöttek, hogy ugyanazok a nagy nemzetközi élelmiszercégek ugyanazokat a termékeket jobb minőségben árulják az osztrákoknak, mint a magyaroknak; a híradások szerint ilyesmire döbbentek a szlovák hatóságok is. Nem gondoltuk volna, ugye? Fábián György írása.
tovább »
Tovább a megkezdett úton

Tovább a megkezdett úton

17.02.2017 | Nyíregyháza - Évnyitó fórumot szervez az Nyírségi Édesburgonya Zrt.
tovább »

FM: szigorú uniós fellépésre van szükség az élelmiszerminőség szabályozásában

17.02.2017 | Budapest- Szigorúbb szabályozással kell biztosítani a megfelelő élelmiszerminőséget az Európai Unióban, egyúttal szemléletformálásra van szükség a tudatos vásárlás elősegítése érdekében - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
tovább »

Nyilatkozniuk kell a bortermelőknek tevékenységükről a NAV-nál március 10-éig

16.02.2017 | Budapest - Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni, a változás a termelők több mint 90 százalékának jelenthet könnyítést - hívta fel a figyelmet a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) csütörtökön.
tovább »
Lázár: a kormánynak foglalkoznia kell a magyar boltokba kerülő silányabb élelmiszerek ügyével

Lázár: a kormánynak foglalkoznia kell a magyar boltokba kerülő silányabb élelmiszerek ügyével

16.02.2017 | Budapest - A kormánynak kiemelten, fogyasztóvédelmi és élelmiszerbiztonsági megközelítésből kell foglalkoznia azzal, hogy a multinacionális élelmiszergyártók a nyugat-európainál gyengébb minőségű termékeket árulnak Magyarországon - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »
Lázár: 30 százalékkal nő az állami cégek dolgozóinak bére 2019-ig

Lázár: 30 százalékkal nő az állami cégek dolgozóinak bére 2019-ig

16.02.2017 | Budapest - Több lépésben 30 százalékkal nő az állami tulajdonú cégek dolgozóinak bére 2019-ig - közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Közel 1 milliárd forint támogatás alumíniumtechnológiák fejlesztésére

16.02.2017 | Budapest/Dunaújváros/Miskolc - Új alumíniumötvözetek és gyártástechnológiák fejlesztésére kapott 978,38 millió forint vissza nem térítendő támogatást az Arconic-Köfém Kft., a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem alkotta konzorcium - tájékoztatta az Arconic-Köfém Kft. csütörtökön az MTI-t.
tovább »
Versenyképes tudással vérteznék fel a diákokat​

Versenyképes tudással vérteznék fel a diákokat​

16.02.2017 | Debrecen - Többek között laptopokkal és ösztöndíjjal támogatja a British Telecommunications (BT) a város diákjait – hangzott el a cég belvárosi irodaházában tartott csütörtöki tájékoztatón.
tovább »

Madárinfluenza - Főállatorvos: március elején feloldhatják a korlátozásokat

16.02.2017 | Budapest - Január vége óta házi szárnyasokban nem mutatták ki a madárinfluenza fertőzést, ha ez így marad, március elején valamennyi védő- és megfigyelési körzetet feloldhatnak - közölte Bognár Lajos egy szakmai konferencián, amiről a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.
tovább »
Hogy fejlődhetnek a magyar foci klubok?

Hogy fejlődhetnek a magyar foci klubok?

16.02.2017 | Debrecen - Jobban működnek a külföldi labdarúgó egyesületek, mint a magyarok? Megfelel a hazai rendszer a kor kihívásainak? Ezeket a kérdéseket is feszegették a Science Café legutóbbi előadásán.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 
További hírek a Gazdaság kategóriából
Adót vetne ki a robotokra Bill Gates
Washington - A robotok nem fizetnek személyi jövedelemadót és társasági adót sem, ezáltal pedig igazságtalan [...] tovább »
Szijjártó Péter: Magyarország gázellátása 2021-ig biztosított
Budapest - Minden elemében létrejött az a megállapodás, amely biztosítja Magyarország gázellátását 2021-ig - [...] tovább »
Előtakarékosság után nagyobb lakásba mehet
Hajdúnánás - Az új bérlakás-koncep­ci­óról is döntött a nánási önkormányzati képviselő-testület a [...] tovább »
Megindult a borsodi lakáspiac is, de az árak még mindig alacsonyak
Borsod-Abaúj-Zemplén - Míg a téglalakásoké 36%-kal, a panelek négyzetméter árai pedig 23%-kal drágultak az [...] tovább »
Az ügynökök halála
Az ügynök halála nagyszerű színdarab. Willy Loman, az elhasznált, elkopott kereskedelmi ügynök drámája. Amikor [...] tovább »
Minimálbér-emelés: panasz nincs, feszültség van
Miskolc - Vannak munkáltatók, melyek minimálbér-emelés helyett kiskaput keresnek. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Két szakaszban darálta be ellenfelét a DEAC
Debrecen - A hétfő esti futsalmeccsre egy nagyon jó Gödöllő érkezett - részben, mert a mezek külön utat [...] tovább »
Ferencváros vs. Jegesmedvék – Négy után a „nullánál” állnak
Budapest, Miskolc - A Mol Liga-negyeddöntő negyedik meccsét hétfőn este játszotta az FTC és a DVTK Jegesmedvék. tovább »
Két magyar bronzérem a svédországi női birkózó versenyen
Budapest - Két magyar bronzérem született az év egyik legerősebb női nemzetközi birkózó viadalán. tovább »
Szerdától vasárnapig rendezik a 40. Budapesti Nemzetközi Bridzs Fesztivált
Budapest - Szerdától vasárnapig rendezik a 40. Budapesti Nemzetközi Bridzs Fesztivált. tovább »
Felsőzsolcán bálozott a Miskolc Steelers
Felsőzsolca, Miskolc - Szombaton a felsőzsolcai Pokol Csárdában tartotta szoká­sos bálját a Miskolc Steelers [...] tovább »
Gyermek teniszverseny az egyetemi sátorban
Miskolc - Második alkalommal rendezték meg február 18-án a farsangi gyermek teniszversenyt, II. Farsang Kupa 2017 [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása