Ismét lehet kedvezményes pihenésre pályázni az Erzsébet-programban

Ismét lehet kedvezményes pihenésre pályázni az Erzsébet-programban

12 órája | Budapest - Ismét kedvezményes pihenési lehetőségre pályázhatnak a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, valamint a fogyatékossággal élők az Erzsébet-program keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.
tovább »
Interjúkérdés: Mi a váltás oka?

Interjúkérdés: Mi a váltás oka?

14 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sok olyan kérdés van, ami a legtöbb interjún előkerül a HR-es részéről. Az egyik ilyen tipikus kérdés arra vonatkozik, hogy miért szeretnénk váltani vagy korábban miért váltottunk egyik helyről a másikra - olvasható a Cvonline állásportálon.
tovább »

NGM: a Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon

9 órája | Budapest/Miskolc - A Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon; a vállalat tavaly 37 milliárd forintot, az előző évinél 23 százalékkal többet fordított magyarországi kutatás-fejlesztésre, 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel mintegy hatszáz új munkahelyet hoz létre - emlékeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter amikor megbeszélést folytatott a cég leköszönő és kinevezett új vezetőjével.
tovább »

OGY - Visszaküldte az államfő a szélerőművek építését szigorító törvényt a Háznak

12 órája | Budapest - Megfontolásra visszaküldte a parlamentnek pénteken a köztársasági elnök a villamos energiáról szóló törvény módosítását, amely szigorított a szélerőművek létesítésének szabályain. Áder János szerint a módosítások ellehetetlenítik az ilyen erőművek építését.
tovább »

Januártól elektronikusan kell jelezni az adók módjára behajtandó köztartozásokat

12 órája | Budapest - Januártól az adók módjára behajtandó köztartozások jogosultjainak elektronikusan kell eljuttatniuk megkeresésüket az adóhatósághoz a behajtás végett - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.
tovább »

Megalapozatlan gyógyhatások és burkolt reklám miatt bírságolt a GVH

16 órája | Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Földelni Jó Kft. megalapozatlanul reklámozta gyógyító, és egészségi szempontból más kedvező hatásokkal a Geo-Connect Pad és a Geo-Connect Bed termékeket, illetve a Földelni Jó Kft. és az Echo Hungária TV Zrt. burkolt reklámot tett közzé az "ELEKTRO/SOKKK" műsorban az Echo TV televíziós csatornán.
tovább »
A tyúktojástól a kosárfonásig

A tyúktojástól a kosárfonásig

18 órája | Gáborján - A településen szinte teljesen megszüntették a munkanélküliséget, egyben a közbiztonságot is javították.
tovább »
Olvasói levél: A felvásárlók túl olcsón, mi túl drágán kapjuk a gyümölcsöt

Olvasói levél: A felvásárlók túl olcsón, mi túl drágán kapjuk a gyümölcsöt

19 órája | Nyíregyháza - Pénztárcabarátabb piaci árakkal növelni lehetne a lakosság gyümölcsfogyasztását.
tovább »

Emelkedett a gázolaj ára

22 órája | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benziné nem változott.
tovább »
A Patricius Borház lett az év pincészete

A Patricius Borház lett az év pincészete

1 napja | Bodrogkisfalud - A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék Patricius Borháza lett az idén az év pincészete, a 2002-ben alapított díjat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége képviselői adták át csütörtökön a Bodrogkisfalud határában lévő társaságnak.
tovább »

Együttműködik a NAK a dietetikusokkal

1 napja | Budapest - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari tagjainak támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött az egészségtudatos táplálkozást segítő élelmiszerek fejlesztése, és a lakosság egészségi állapotának javítása terén naprakész és hiteles információkkal rendelkező Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ), valamint a Táplálkozás, Életmód és Testmozgás (TÉT) Platform Egyesülettel.
tovább »
Extrudált kölesgolyókat vont ki a forgalomból a Nébih

Extrudált kölesgolyókat vont ki a forgalomból a Nébih

1 napja | Budapest - Extrudált földimogyoró, illetve enyhén sózott ízesítésű Tesco Organic bio köles golyókat vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) magas atropin- és szkopolamin tartalmuk miatt, ami gyermekeknél megbetegedéseket okozhat - közölte a Nébih csütörtökön.
tovább »

Varga Mihály: a magyar gazdaság új kihívásokkal néz szembe

20.10.2016 | Budapest - A magyar gazdaság ígéretes pályán áll, de új kihívásokkal kell szembenéznie - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Járműipar 2016 címmel megrendezett Portfolió portál és a Magyar Gépipari Egyesület (MAGE) konferencián a Budapesti Vásárközpontban.
tovább »

Amikor van az a pénz...

20.10.2016 | Budapest - A korrupció több csatornán keresztül is árt a potenciális gazdasági növekedésnek.
tovább »

Egyformák

20.10.2016 | Budapesten 50, országosan 28 százalékkal nőttek a lakásárak az elmúlt két évben – ezt Fábián Gergely, a jegybank igazgatója mondta a szerdai sajtótájékoztatóján. Kiderült az is, hogy az árra felhajtó hatással vannak a javuló munkaerőpiaci és jövedelmi kilátások is. Nemrég Bihardancsházán jártam, ahol egy debreceni, 52 négyzetméteres panellakásért öt kertes házat kapni, egy Liget lakóparki ház pedig felér akár öt utca árával is, de ha a Liget lakóparkos összefog a két szomszédjával, a falut is megvehetik. Kovács Zsolt jegyzete.
tovább »
Egy évig lesz felfordulás: óriási változások előtt Debrecen közlekedése

Egy évig lesz felfordulás: óriási változások előtt Debrecen közlekedése

20.10.2016 | Debrecen - A digitális fizetési, ellenőrzési, tájékoztatási rendszereké és az elektromos hajtásé a jövő.
tovább »
Hogyan válaszd ki a neked megfelelő munkahelyet?

Hogyan válaszd ki a neked megfelelő munkahelyet?

20.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az álláskeresés nehéz és sokszor hosszadalmas munka, ezért fontos, hogy csak azokat a cégeket keressük fel álláspályázatainkkal, akiknél valóban szívesen dolgoznánk.
tovább »

Lépést tart, vagy végképp lemarad

20.10.2016 | Budapest - Az építőipari vállalatok érzik a digitalizáció szükségességét, de lassan reagálnak rá.
tovább »
Nincs igény a strucchúsra?

Nincs igény a strucchúsra?

20.10.2016 | Budapest - A struccnak szinte minden porcikája hasznosítható, a legtöbb gazda mégis értékesítési gondokkal küszködik.
tovább »
„Földet a gazdáknak!”: ennyi volt

„Földet a gazdáknak!”: ennyi volt

20.10.2016 | Hajdú-Bihar - Az értékesítési átlagár hektáronként 1,4 millió forint, jóval az országos átlag fölött.
tovább »

Az szja bevallók száma és a bevallott jövedelem is emelkedett

20.10.2016 | Budapest - A 2015-ös adóévről 4,625 millió magánszemély adott be személyijövedelemadó-bevallást, 50 ezerrel több, mint az előző évről. Az összevont jövedelmek összege 6,7 százalékkal, 10 064,6 milliárd forintra, a munkaviszonyból származó bérjövedelmek 6,8 százalékkal, 9250,3 milliárd forintra emelkedtek - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) személyijövedelemadó-bevallásokról szerdán, az adóhatóság honlapján közzétett adataiból.
tovább »

Tavaly majdnem 3,8 milliárd forint volt a bevallott TOP-jövedelem Magyarországon

20.10.2016 | Budapest - A legnagyobb összevont jövedelem 2015-ben 3,777 milliárd forint volt az adóbevallások szerint, 2,7 milliárddal több az előző évinél - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.
tovább »
Ha megunták, inkább kitúrják az iskolák a problémás gyerekeket

Ha megunták, inkább kitúrják az iskolák a problémás gyerekeket

19.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem kell ahhoz bonyolult fegyelmi eljárás, hogy kirúgjanak egy gyereket az iskolából, elég, ha magántanulói státuszba teszik. Ráadásul ezt papíron a szülők kérvényezik, úgyhogy nehezen lehet belekötni, pedig a számokból is látszik, hogy a magántanulóság zsákutca a hátrányos helyzetűek számára. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.
tovább »

Simicskó: emelik a honvédség legénységi állományának keresetét

19.10.2016 | Budapest - Emelkedik a Magyar Honvédség legénységi állományának keresete - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. Az illetményfejlesztés a legénységi állomány minden tagját érinti, valamennyien az októberi fizetésükkel, vagyis már novemberben emelt illetményt kapnak.
tovább »
Videó: Nagypéntek helyett inkább december 24-ét szeretnék munkaszüneti napnak

Videó: Nagypéntek helyett inkább december 24-ét szeretnék munkaszüneti napnak

19.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Inkább szenteste napján kellene munkaszüneti napot bevezetni Nagypéntek helyett, ezt mondják a szakszervezetek és a munkáltatók képviselői. Azt is kifogásolják, hogy a kormány egyáltalán nem egyeztetett velük az új munkaszüneti napról, pedig a változásnak számos szervezési és gazdasági következménye van.
tovább »
Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

19.10.2016 | Budapest - Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »
Nem találok a végzettségemnek megfelelő állást - hol keressek?

Nem találok a végzettségemnek megfelelő állást - hol keressek?

19.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az őszi állásbörzéken sok olyan tanácstalan álláskeresővel beszélgettünk, akinek a végzettsége, szakmája annyira specifikus, hogy nem talál az interneten olyan álláshirdetést, amire jelentkezhetne - olvasható a Cvonline állásportálon.
tovább »

Több százmilliós bírságot is meg kell fizetniük a csaló brókercégek vezetőinek

19.10.2016 | Budapest - Az ellenük folyó büntetőjogi és polgári perek mellett több százmilliós jegybanki bírságot is meg kell fizetnie Tarsoly Csabának és társainak, lezárult ugyanis a három brókercég - Quaestor, Buda-Cash és Hungária - vezetőinek személyi felelősségére vonatkozó MNB-vizsgálat - mondta Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti ügyvezető igazgatója az Origónak szerdán.
tovább »

MNB-lakásárindex: több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakásárak Budapesten két év alatt

19.10.2016 | Budapest - Több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakásárak Budapesten az elmúlt két évben, míg országos átlagban mintegy 28 százalékos volt a növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, az ingatlanpiaci folyamatok szorosabb nyomon követésére kifejlesztett lakásárindexének adatai szerint, amelyet Fábián Gergely, a jegybank igazgatója ismertetett szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
tovább »

Megnyílt az Automotive Hungary szakkiállítás

19.10.2016 | Budapest - A járműipar a magyar gazdaság legfontosabb ágazatává nőtte ki magát, az autóipar a legtőkeerősebb szektor - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján szerdán Budapesten.
tovább »

Húszmilliárd forintból korszerűsítik a kormányhivatali épületeket

19.10.2016 | Zalaegerszeg - A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből összesen húszmilliárd forint támogatást kap a kormányhivatali rendszer, amelynek 237 ingatlanját újítják fel 2018-ig - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Zalaegerszegen.
tovább »
A vidéki városok közül Debrecenben szeretnének legtöbben lakást

A vidéki városok közül Debrecenben szeretnének legtöbben lakást

19.10.2016 | Budapest, Debrecen - A 11. és 13. kerületi, valamint a debreceni lakások a legkeresettebbek.
tovább »

Alacsony szintű a magyar fogyasztói tudatosság egy felmérés szerint

19.10.2016 | Budapest - Alacsony szintű a magyar fogyasztói tudatosság, a minőségi kifogások több mint felénél nem is reklamálnak a vásárlók, eredménytelen panasz esetén csak ötödük fordul a fogyasztóvédelmi hatósághoz, a békéltető testület igénybevétele pedig továbbra is csak elvétve fordul elő - derül ki a CP Contact fogyasztóvédelmi tájékozottságot és attitűdöt felmérő kutatásából.
tovább »

KSH: augusztusban gyorsult a keresetek emelkedése

19.10.2016 | Budapest - Augusztusban 6,9 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, a nettó - a személyi jövedelemadó mértékének 1 százalékpontos csökkenése miatt - 8,5 százalékkal volt magasabb az előző év azonos hónapjához képest. Augusztusban tehát gyorsult a keresetek emelkedése, mert az előző hónapban 5,1, illetve 6,7 százalékos volt az éves növekedés üteme - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

A NAV 45 tonna lefoglalt gyümölcsöt értékesített

19.10.2016 | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 251 milliós adóhiányt tárt fel egy, a Budapesti Nagybani Piacon vizsgált zöldség-gyümölcs nagykereskedőnél, a be nem fizetett köztartozás miatt 45 tonna gyümölcsöt foglaltak le, az árut azonnal értékesítették 6 millió forintért - közölt a NAV szerdán az MTI-vel.
tovább »
Béremelés várható az ágazatban

Béremelés várható az ágazatban

19.10.2016 | Debrecen - „A közlekedésben érdekelt cégek hozzák a kormány elvárásait, dolgozóik megbecsülést érdemelnek.”
tovább »

Harmincezer gazda jutott állami földhöz

19.10.2016 | Hajdú-Bihar - A földek eladásából származó 270 milliárd forint az államadósság csökkentésére megy.
tovább »
A 8 legrosszabb hely, ahova elrejtjük a pénzünket

A 8 legrosszabb hely, ahova elrejtjük a pénzünket

19.10.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Számos oka lehet annak, ha valaki nem a bankba teszi a pénzét, hanem otthon rejti el. Viszont nem biztos, hogy a legjobb helyeken tárolják a bankókat. 
tovább »

Megint megéri utaztatni

19.10.2016 | Budapest - A válság előtti szinten az utazásszervezéssel foglakozó cégek árbevétele.
tovább »

Változások az unión belüli kiküldetésben

19.10.2016 | Budapest - Tizenhat uniós tagállamban – köztük Magyarországon – új szabályozás lépett hatályba.
tovább »
Élvezni az éjszakai tájat

Élvezni az éjszakai tájat

18.10.2016 | Debrecen - A 2011-ben nemzetközi csillagoség-parknak nyilvánított Hortobágyi Nemzeti Park is résztvevője annak a „Visegrádi 4” pályázatnak, amelynek témája az asztro-turizmus, valamint egy közös márkatermék létrehozása.
tovább »
Tasó László: a kormány béremelést tervez a közlekedési dolgozóknak

Tasó László: a kormány béremelést tervez a közlekedési dolgozóknak

18.10.2016 | Debrecen - A kormány béremelést tervez a közlekedési dolgozóknak - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Közlekedési Napok keddi megnyitóján Debrecenben.
tovább »

KAVOSZ: a tej- és sertéságazat vállalkozásai is kaphatnak kamat- és költségmentes hitelt

18.10.2016 | Budapest - Az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül a tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak is nyújt kamat-és költségmentes hitelt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - közölte a KAVOSZ Zrt. kedden az MTI-vel.
tovább »
Közel húszmilliárd forinttal vághatja meg idén az autósokat a rendőrség

Közel húszmilliárd forinttal vághatja meg idén az autósokat a rendőrség

18.10.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2015-ben 18 milliárd forintnyi közlekedési bírságot szabott ki. És ebben az összegben a közterület-felügyelet-megállapította büntetések és a szabálytalan parkolásért járó bírságok még nincsenek is benne.
tovább »
Új vezető a magyarországi Bosch csoport élén

Új vezető a magyarországi Bosch csoport élén

18.10.2016 | Budapest - November elsejétől Daniel Korioth a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és ezzel együtt felel a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is. Az új ügyvezető Javier González Pareját váltja posztján - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 
További hírek a Gazdaság kategóriából
NGM: a Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon
Budapest/Miskolc - A Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon; a vállalat tavaly 37 milliárd forintot, az [...] tovább »
OGY – Visszaküldte az államfő a szélerőművek építését szigorító törvényt a Háznak
Budapest - Megfontolásra visszaküldte a parlamentnek pénteken a köztársasági elnök a villamos energiáról [...] tovább »
Ismét lehet kedvezményes pihenésre pályázni az Erzsébet-programban
Budapest - Ismét kedvezményes pihenési lehetőségre pályázhatnak a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, valamint a [...] tovább »
Januártól elektronikusan kell jelezni az adók módjára behajtandó köztartozásokat
Budapest - Januártól az adók módjára behajtandó köztartozások jogosultjainak elektronikusan kell eljuttatniuk [...] tovább »
Interjúkérdés: Mi a váltás oka?
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sok olyan kérdés van, ami a legtöbb interjún előkerül a HR-es [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása