Új fajtákkal ismerkedhetnek meg a termelők Gyulatanyán

Új fajtákkal ismerkedhetnek meg a termelők Gyulatanyán

58 perce Gyulatanya - A július végi burgonyamustrát követően újabb rendezvényre várják az érdeklődőket a Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomáson, ahol augusztus 26-án, pénteken tartják az országos kukorica- és napraforgófajta növényvédelmi, tápanyag-utánpótlási és technológiai bemutatót.
tovább »
Aki volt egyszer munkanélküli, az tudja, hogy kuss

Aki volt egyszer munkanélküli, az tudja, hogy kuss

3 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A közmunkásoknak évi húsz napnál több szabadság nem jár, és gyakran azt sem használhatják fel úgy, ahogy szeretnék. Olgának három gyereke van, és bár hivatalosan negyven nap szabadsága lenne, ez a munkáltatóját nem érdekli. Ahogy az sem, hogy nincs kire hagynia nyáron a gyerekeit. Bár öt napra már sikerült a rokonoknál nyaralni, de ezzel ki is merült az idei nyárra jutó a szabadság. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.
tovább »

FM: Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst

3 órája | Budapest - Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst, az orosz sertés-behozatali tilalom nem az idevonatkozó nemzetközi jogszabályokon alapult a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) megállapítása szerint - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

NGM: idén 24 település szociális intézménye újulhat meg

3 órája | Budapest - Idén 24 település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forintnyi támogatásból - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
tovább »

Lendületet kapnak a vállalkozások innovációs programjai

4 órája | Budapest - Lendületet kapnak a vállalkozások innovációs programjai, miután a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének támogatására kiírt első pályázati fordulóban 247 projekt kapott mintegy 68 milliárd forint támogatást, a projektek összköltsége meghaladja a 128 milliárd forintot - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Üzemszünet lesz vasárnap a mobilfizetési rendszerben

4 órája | Budapest - Üzemszünet lesz augusztus 28-án 20 órától 22 óra 30 percig a nemzeti mobilfizetési rendszerben, így ebben az időszakban nem fog működni az országosan egységes mobilparkolás, illetve nem lehet megvásárolni a rendszeren keresztül az autópálya használatához szükséges e-matricát és a HU-GO viszonylati jegyet - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Magas nehézfém tartalmú trágyát tiltott be a Nébih

4 órája | Budapest - Határérték feletti nehézfém tartalom miatt felfüggesztette a "Marha-Jó szarvasmarha trágya mikroelemekkel" (egyes csomagolásokon: "Bull-Top 4-4-4") kereskedelmi nevű termék forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Újabb korlátozást oldott fel a Köbe-nél az MNB

4 órája | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) lezárta a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél (Köbe) végzett átfogó vizsgálatát, és megszüntette a Köbe szabad rendelkezési jogának korlátozását a biztosítástechnikai tartalékai és szavatoló tőkéje felett - közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

KSH: júniusban 5,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

4 órája | Budapest - Júniusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - erősítette meg a hónap elején közölt előzetes adatait csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

NGM: több mint 68 milliárd forint uniós fejlesztési forrásról döntöttek

4 órája | Budapest - Újabb támogatói döntések születtek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, több mint 68 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrást nyert el 247 projekt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Hogyan készülj Assessment Centerre?

Hogyan készülj Assessment Centerre?

2 órája Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az Assessment Center (AC) egy fél vagy egész napos elfoglaltság, ahol különböző tesztek, szimulációs gyakorlatok és prezentációk alapján döntenek arról a munkáltatók, hogy a megpályázott pozícióra alkalmasnak tartanak-e - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
tovább »

Szakértő: nem várható jelentős változás a magyar-amerikai viszonyban

6 órája | Budapest - Nem várható jelentős változás a magyar-amerikai viszonyban, akár Hillary Clintont, akár Donald Trumpot választják az Egyesült Államok elnökévé - vélekedett az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Ugrósdy Márton Amerika-szakértő.
tovább »

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet: ismét romlik a fiatalok foglalkoztatottsága

6 órája | Genf - Háromévi javulás után idén ismét romlik a fiatalok foglalkoztatottsága a világban; elsősorban amiatt, hogy a vártnál hosszabb recesszió sújtja a nyersanyagexportőr feltörekvő országokat, többek között Brazíliát és Oroszországot - írta szerdán kiadott éves jelentésében a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO).
tovább »

Kap-e még valaki cafeteriát?

7 órája | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az adótörvények miatt a cégek már most elkezdték újragondolni cafeteria rendszerüket.
tovább »
Ennyiért le se szedik?

Ennyiért le se szedik?

7 órája | Debrecen - Lélektani határon, kilónként 17-18 forint körül mozog az ipari alma idei felvásárlási ára.
tovább »
Jó pár megyei cég becsődölt az utóbbi hetekben

Jó pár megyei cég becsődölt az utóbbi hetekben

7 órája | Hajdú-Bihar - Mutatjuk a felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek legfrissebb, 2016. 29-32. heti listáját!
tovább »
Elfogy a boltból a magyar tej?

Elfogy a boltból a magyar tej?

8 órája | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az exportpiaci árak növekedése miatt külföldre adhatják el a magyar termelők a tejet.
tovább »
„Debrecenben van elég munkaerő”

„Debrecenben van elég munkaerő”

9 órája | Debrecen - A foglalkoztatási paktum keretében a hátrányos munkaerőpiaci körbe tartozóknak próbálnak meg segíteni.
tovább »

Hamarosan lezárul a szőlő-bor ágazati stratégia társadalmi vitája

22 órája | Budapest - A magyar szőlő-bor ágazati stratégia széles körű társadalmi vitája szeptember 1-jén zárul, az egyeztetésnek már több kézzelfogható eredménye is van, a legtöbb hozzászóló az ágazati oktatás korszerűsítését és megreformálását, a gyakorlatorientált képzés erősítését szorgalmazta - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke, Légli Ottó szerdán Budapesten egy nyilvános szakmai egyeztetésen.
tovább »
Nyaraláskor viszünk mindent, ami mozdítható - laminált padlót és perzsa macskát is loptak már el vendégek

Nyaraláskor viszünk mindent, ami mozdítható - laminált padlót és perzsa macskát is loptak már el vendégek

23 órája | Budapest - Törölközőt, evőeszközt és ágyneműt lovasítanak meg leggyakrabban a szállóvendégek - derül ki a Szallas.hu közleményéből.
tovább »
Hol akarnak nyaralni legtöbben a világon?

Hol akarnak nyaralni legtöbben a világon?

24 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Horvátország a leginkább keresett célpont az egész világon.
tovább »

MNB: elindul a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatás

1 napja | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. a közeljövőben elindítja a kis- és középvállalati hitelinformációs szolgáltatását, a bankok ennek segítségével információt kaphatnak arról, hogy a kis cégek mennyire képesek fizetni hiteltartozásukat - mondta Banai Ádám, az MNB főosztályvezetője a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
tovább »
Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

1 napja | Budapest - Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »

Sikeres volt a dinnyefogyasztást népszerűsítő program a szervezők szerint

1 napja | Budapest - Sikeres volt a dinnyefogyasztást népszerűsítő program, 70 ezer fogyasztót értek el közvetlenül az egy hónapig tartó promóció során - mondta Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az AMC által közösen szervezett dinnye promóciós program záró sajtótájékoztatóján szerdán, Budapesten.
tovább »

Fazekas Sándor: indul a nemzeti élelmiszergazdasági program vitája

1 napja | Budapest - A nemzeti élelmiszergazdasági program hosszú távra kijelöli a magyarországi élelmiszer-termelés főbb irányait, a program vitáját hamarosan elindítják - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.
tovább »

NFM: már hétfőtől érvényesek lesznek a szeptemberi helyközi bérletek

1 napja | Budapest - Hétfőtől már érvényesek lesznek a szeptemberi helyközi bérletek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.
tovább »
Ipari alma: mérlegelnek a termelők

Ipari alma: mérlegelnek a termelők

1 napja | Nyíregyháza, Újfehértó - Egyelőre az étkezési almáért a tavalyinál akár 40 százalékkal is többet adnak a felvásárlók.
tovább »

Dolgozó kerestetik, lassan bármi áron…?

1 napja | Debrecen - Lesz-e annyi szakmunkás, informatikus és vegyész, amennyire a Debrecenbe érkező cégeknek szüksége van?
tovább »

Mazars: Brüsszel véget vet az agresszív adóelkerülésnek

1 napja | Budapest - Az EU becslése szerint 50-70 milliárd euró adóbevételtől esnek el az uniós tagországok központi költségvetései a nemzetközi nagyvállalatok kreatív adóalap-csökkentő gyakorlata következtében, az adókiesés nagyságrendje miatt az EU néhány hete elfogadott irányelvét a közeljövőben újabb szigorú lépések követhetik - közölte a Mazars.
tovább »
Önéletrajz minta – letölthető sablonnal!

Önéletrajz minta – letölthető sablonnal!

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Már csak az önéletrajz hiányzik a jelentkezésedhez? Segítünk! Készítettünk számodra egy CV mintát, amit alapul véve egy fogódzkodót kapsz, illetve a bejegyzés végén még Word sablonként is letöltheted a mintát!
tovább »

Visszaesett a külföldi turizmus Franciaországban

23.08.2016 | Párizs - Hét százalékkal csökkent a külföldi turisták száma az év eleje óta Franciaországban a terrortámadások, a rossz időjárás és a sorozatos sztrájkok miatt - közölte Jean-Marc Ayrault, a külügyi és turisztikai tárca vezetője kedden.
tovább »
Videó: Átlagosan 73 ezer forintba kerül egy általános iskolás gyerek beiskolázása

Videó: Átlagosan 73 ezer forintba kerül egy általános iskolás gyerek beiskolázása

23.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy felmérés szerint sokan már öt hónappal a szeptemberi iskolakezdés előtt elkezdenek spórolni, hogy mindent meg tudjanak venni.
tovább »
Nőből kukás, romából hivatalnok nem lesz

Nőből kukás, romából hivatalnok nem lesz

23.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy nőt nem vettek fel kukásnak, egy romát csak közmunkásként akartak alkalmazni, hivatalnokként nem, egy cukorbeteg gyereket elküldtek az óvodából – ilyen és ehhez hasonló esetek kerültek az Egyenlő Bánásmód Hatóság elé tavaly. A szervezet a hozzájuk érkezett 733 esetből 33-ban mondta ki 2015-ben, hogy hátrányos megkülönböztetés történt. Albert Ákos cikke az Abcúgon.
tovább »

Kamatdöntés - A monetáris tanács 0,90 százalékon tartotta az alapkamatot

23.08.2016 | Budapest - Az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamaton a monetáris tanács keddi ülésén, így a ráta változatlanul 0,90 százalék.
tovább »

Megállapodás született a Volkswagen és a nem teljesítő beszállítók között

23.08.2016 | Berlin - Rendeződött kedden a Volkswagen (VW) német autóipari csoport és két beszállító vitája, amely miatt a VW a Volkswagen márkájú autók gyártásának részleges leállítására kényszerült.
tovább »

Új operációs rendszer az ipari infrastruktúra védelmére

23.08.2016 | Budapest - Az ipari vezérlő rendszerek és hálózati infrastruktúra fokozott biztonsági igényeit szem előtt tartva új, saját számítógép operációs rendszerrel rukkolt elő az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat - számolt be kedden a The Register brit informatikai szakportál.
tovább »

FAO: az állattartás az üvegházhatású gázkibocsátás 14 százalékáért felelős

23.08.2016 | Budapest - Az állattartás az emberiség üvegházhatású gázkibocsátásának 14 százalékáért felelős, amely azonban akár 30 százalékkal is csökkenthető lehetne a megfelelő módszerek alkalmazásával - tájékoztatta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kedden az MTI-t.
tovább »

Húszmilliárdos forrás nyílt meg a mezőgazdaságban

23.08.2016 | Debrecen - Szigorú energetikai és tervezési követelmények mellett nyerhetnek 100 milliós támogatást.
tovább »

A vidékfejlesztési programok ellenére is stagnál a hazai élelmiszeripar

23.08.2016 | Debrecen - Bár a jogalkotók mind a vidékfejlesztési programmal, mind a sertéshús forgalmi adójának csökkentésével az élelmiszeripar fellendítésén dolgoztak, úgy tűnik igazi áttörés még nem született. Árbevétel és alkalmazotti létszám tekintetében is stagnálás jeleit mutatja az ágazat.
tovább »
Gyümölcsérlelő augusztusi meleg volt

Gyümölcsérlelő augusztusi meleg volt

23.08.2016 | Debrecen - A júliusi csapadékos epizód végeztével utolsó nyári hónapunk nyitánya már meleg, napos időt tartogatott.
tovább »
A Farmer Expo édenkert a paripák szerelmeseinek

A Farmer Expo édenkert a paripák szerelmeseinek

23.08.2016 | Debrecen - Ugratással, tenyészállat-felvezetéssel és különleges fogatokkal is szórakoztatták a közönséget.
tovább »
Sikeres emberek és történeteik – Gerendai Károly

Sikeres emberek és történeteik – Gerendai Károly

23.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A napokban ért véget Magyarország leghíresebb és legnagyobb fesztiválja, a Sziget. Senkinek nem kell bemutatni az esemény alapítóját és a Sziget Kft. ügyvezető igazgatóját, Gerendai Károlyt, aki korunk egyik legbefolyásosabb üzletembere. Érdeklődése nagyon szerteágazó, amellett, hogy kultúraszervező, két Michelin-csillagos étterem tulajdonosa és a Szeretem Magyarországot klub alapítója és vezetője - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
tovább »

Minden igényt kielégít majd az új épület

23.08.2016 | Pilisvörösvár - Régiónkbeli építője lesz a pilisvörösvári, minden elvárásnak megfelelő postaépületnek.
tovább »
Ahol a munka egyenlő a közmunkával

Ahol a munka egyenlő a közmunkával

23.08.2016 | Debrecen - A javuló statisztikák mögött az éles szemnek feltűnik a közfoglalkoztatás dominanciája.
tovább »

Munkajellegű időtöltés

23.08.2016 | A kisváros színházterme zsúfolásig megtelt emberrel, miután híre ment, hogy a baromfifeldolgozó cég munkaerő-toborzást tart. A vezérigazgató köszöntőjét még mintegy ötszázan hallgatták, de amikor kiderült, hogy miről lenne szó, ráadásul a szomszéd megyében, a többség fogta a kalapját. Kora délutánra tucatnyian maradtak a félezerből, akik vállalták, hogy napi nyolc órában, két műszakban, a közmunkásbér duplájáért… Petneházi Attila írása.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Bogi, a nap szépe

Bogi nyíregyházi diáklány. Imádja az állatokat, van egy kutyája akit gyakran visz sétálni.
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából
Új fajtákkal ismerkedhetnek meg a termelők Gyulatanyán
Gyulatanya - A július végi burgonyamustrát követően újabb rendezvényre várják az érdeklődőket a Gyulatanyai [...] tovább »
FM: Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst
Budapest - Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst, az orosz [...] tovább »
Aki volt egyszer munkanélküli, az tudja, hogy kuss
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A közmunkásoknak évi húsz napnál több szabadság nem jár, és [...] tovább »
NGM: idén 24 település szociális intézménye újulhat meg
Budapest - Idén 24 település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forintnyi [...] tovább »
Lendületet kapnak a vállalkozások innovációs programjai
Budapest - Lendületet kapnak a vállalkozások innovációs programjai, miután a Gazdaságfejlesztési és [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása