Az áfacsökkentés lendületet adhat a halgazdálkodásnak

Az áfacsökkentés lendületet adhat a halgazdálkodásnak

7 órája | Debrecen - Az áfacsökkentés miatt az évi 4,5 kilós halfogyasztás akár a kétszeresére is emelkedhet.
tovább »
Európában egyedülálló tartamkísérlet

Európában egyedülálló tartamkísérlet

13 órája | Debrecen, Nyíregyháza - A homoktalajok javítására jelent megoldást a Westsik-féle vetésforgó, amit 1929-ben alakítottak ki a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Kutatóintézetében. A tartamkísérletről hét ország kutatói tanácskoznak az intézmény fennállásának 90. évfordulója alkalmából.
tovább »

Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket adtak át az OMÉK-on

9 órája | Budapest - Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket, OMÉK Élelmiszer díjakat és OMÉK Helyi termék díjakat, valamint miniszteri különdíjakat adott át a földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten, a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállításon és Vásáron (OMÉK).
tovább »

London nem hosszabbítja meg az Uber szolgáltatási engedélyét

9 órája | London - Nem hosszabbítja meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét.
tovább »

NAV: még egy hetük maradt a bejelentésre a székhelyszolgáltatást igénybevevő cégeknek

12 órája | Budapest - Egy hetük maradt a bejelentésre azoknak a vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak, amelyek már tavaly vagy azelőtt székhelyszolgáltatást vettek igénybe, és ez az idén sem változott: a székhelyszolgáltató adatairól szeptember 29-ig kell bejelentést tenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
tovább »

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

12 órája | Budapest - Átadták a Magyar Kéműves Remek díj elismeréseket Budapesten pénteken a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron (OMÉK).
tovább »

Médiatanács: 103,2 millió forint helyi és körzeti televíziók műsorgyártására

13 órája | Budapest - Húsz helyi és körzeti televíziónak ítélt meg e heti ülésén támogatást hírműsorok, közéleti és kulturális magazinok elkészítésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - áll az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.
tovább »
Háztáji a nyíracsádi óvodások asztalán

Háztáji a nyíracsádi óvodások asztalán

14 órája | Nyíracsád - A jól működő növénytermesztés mellett beindult az állattenyésztés is Nyíracsádon.
tovább »

Génmódosítás nélkül is előállíthatók ellenálló gyümölcsfajták a szakember szerint

16 órája | Budapest - A biotechnológia fejlődésének köszönhetően génmódosítás nélkül is előállíthatók ellenálló gyümölcsfajták, a korábban ismeretlen kórokozók megjelenése miatt szükség is van új nemesítésekre - mondta Kasztovszky Zoltán, a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
tovább »

Vargha: legyen minél több, Magyarországon gyártott eszköze a honvédségnek!

16 órája | Budapest - Kiemelt cél, hogy a Magyar Honvédséget minél nagyobb arányban Magyarországon gyártott eszközökkel szereljék fel. Erről Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.
tovább »

Csökkentette a benzin árát a Mol, a gázolajé nem változott

16 órája | Budapest - Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
tovább »

Nemzetközi innovációs házépítő versenyt rendeznek Szentendrén

17 órája | Budapest - Elnyerte a nemzetközi Solar Decathlon Europe 2019 egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát a Miniszterelnökség háttérintézményeként működő ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI), partnerségben Szentendre önkormányzatával, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME).
tovább »

A külföldi számlák áfájának visszaigénylése még egy hétig lehetséges

1 napja | Budapest - Egy hét van még a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos számlák áfájának visszaigénylésére, amit a magyar adóhatósághoz elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen meg lehet tenni - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST csütörtökön.
tovább »

Varga: a kormány a munkáltatói járulékterhek további csökkentését javasolja

1 napja | Budapest - A kormány várhatóan kezdeményezi a munkáltatói járulékok további fél százalékpontos csökkentését jövő januártól; ezzel 2018-ban 2,5 százalékponttal lesznek alacsonyabbak a vállalkozásokat érintő közterhek - jelentette be Varga Mihály csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Versenyképességi Tanács őszi első tanácskozása után, sajtótájékoztatón.
tovább »
Először gondolkozzunk kicsiben!

Először gondolkozzunk kicsiben!

1 napja | Nyíregyháza - A közelmúltban 26. alkalommal emlékezett meg a magyar kézművesség napjáról az Ipartestületek Országos Szövetsége. Az IPOSZ elnökét, Németh Lászlót a jeles iparosünnep emelkedettsége sem gátolta meg abban, hogy a kisvállalkozó-szektor boldogulását nehezítő, immár negyedszázada fennálló problémáiról is szóljon.
tovább »

Átfogó járványvédelmi vizsgálat indul a baromfitartóknál

1 napja | Budapest - Átfogó és egységes járványvédelmi vizsgálatot indít a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar baromfitartóknál, az őszi vizsgálatokat a madárinfluenza megelőzése érdekében indítják.
tovább »

Távozik György Bence a New Wave-től

1 napja | Budapest - Csütörtökön közös megegyezéssel megszűnt György Bence tartalomigazgatói megbízatása a New Wave Media Group Zrt.-nél - tájékoztatta a társaság az MTI-t.
tovább »

Budapesti Békéltető Testület: egyre több panasz érkezik az interneten vásárolt műszaki cikkekre

1 napja | Budapest - Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre (okostelefon, iPad, televízió) amelyek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének - közölte a Budapesti Békéltető Testület csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
NFM-államtitkár: legalább 5-6 ezer lakás elavult konvektorainak cseréje valósulhat meg

NFM-államtitkár: legalább 5-6 ezer lakás elavult konvektorainak cseréje valósulhat meg

21.09.2017 | Budapest - Elindult 1,5 milliárd forintos kerettel a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázat az Otthon Melege Programban, ami legalább 5-6 ezer sikeres pályázatot jelenthet - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
tovább »
Pórul járt egy debreceni hölgy, okuljunk az esetéből!

Pórul járt egy debreceni hölgy, okuljunk az esetéből!

21.09.2017 | Debrecen - Tanulságos történetet osztott meg szerkesztőségünkkel egy olvasónk.
tovább »
Csütörtöktől igényelhető támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez

Csütörtöktől igényelhető támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez

21.09.2017 | Budapest - Szeptember 21-től elsőként budapesti és Pest megyei magánszemélyek igényelhetnek támogatást az elavult gázkonvektorok cseréjéhez az Otthon melege program alprogramjában, a pályázaton legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Kulcsfontosságú nekik a magyarországi piac

21.09.2017 | Budapest - Az évekig meghatározó közterhek mára már nem érintik annyira érzékenyen a cégeket.
tovább »

Kölcsönpincérekre fanyalodnak idehaza a vendéglátósok

21.09.2017 | Budapest - A munkaerő-kölcsönzés már nem csak a szezonális munkák során fellépő igényt elégíti ki.
tovább »
Kitartott a kellemes őszelő

Kitartott a kellemes őszelő

21.09.2017 | Hajdú-Bihar - Csak lassacskán fordul hűvösebbre időjárásunk az idei ősz folyamán.
tovább »
Csökkenti a benzin árát a Mol, a gázolajé nem változik

Csökkenti a benzin árát a Mol, a gázolajé nem változik

20.09.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásból az MTI szerdán.
tovább »
Kevés a gázszerelő, heteket is lehet várni az ellenőriztetésre

Kevés a gázszerelő, heteket is lehet várni az ellenőriztetésre

20.09.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Rengetegen ellenőriztetnék még a fűtési szezon előtt gázkészülékeiket, azonban van, ahol akár egy hónapot is várni kell arra, hogy kijöjjön a gázszerelő.
tovább »
GKI Digital: munkaerőhiánnyal küzd a logisztikai szektor

GKI Digital: munkaerőhiánnyal küzd a logisztikai szektor

20.09.2017 | Budapest - Munkaerőhiánnyal küzd a logisztikai szektor Magyarországon, futárhiány nehezíti az online rendelések kiszállítását - közölte GKI Digital ipari jelentésének megállapítását szerdán az MTI-vel.
tovább »

Pálinkás József: erősíteni kell a magyar vállalkozások regionális kapcsolatait

20.09.2017 | Budapest - A magyar vállalkozások és kutatóhelyek akkor maradhatnak versenyképesek, ha erősítik regionális és globális kapcsolataikat az ipari termelési rendszerek és technológiák fejlesztésében - hangsúlyozta Pálinkás József, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) és az Európai Bizottság közös konferenciáján szerdán Budapesten.
tovább »

Eurostat: az EU-ban átlagosan 35,6 év a várhatóan munkával töltött évek száma

20.09.2017 | Brüsszel - Az Európai Unió tagállamaiban a 15 éves munkaképes lakosság várhatóan munkában töltött éveinek száma átlagosan 35,6 év volt 2016-ban, ami 1,8 éves emelkedést jelent a tíz évvel korábban regisztráltakhoz képest. Magyarországon 4,5 évvel emelkedett a hasonló korúak várhatóan munkában töltött éveinek száma - derül ki az Eurostat szerdán kiadott felméréséből.
tovább »

Az EU fórumot hoz létre a határrégiók gazdaságának fellendítése érdekében

20.09.2017 | Brüsszel - Az Európai Bizottság a határokon átnyúló, a foglalkoztatás és a befektetések útjában álló akadályok felszámolása és a határrégiókban rejlő gazdasági potenciál teljes körű kiaknázása érdekében internetes szakértői fórumot hoz létre határügyi kapcsolattartó pont néven.
tovább »
Debrecennek előnyt jelent, ha tudatos lakosai vannak

Debrecennek előnyt jelent, ha tudatos lakosai vannak

20.09.2017 | Debrecen - Egyre többen vannak, akik rossz pénzügyi döntéseik okán kerülnek bajba. Azért, mert nem tájékozódnak egy hitel, egy befektetés előtt. Az ezzel kapcsolatos segítségnyújtásokról tartottak sajtótájékoztatót szakemberek szerdán. Egy élhető városhoz hozzátartozik a lakosok felelős pénzügyi döntése is – hangzott el.
tovább »

EP-bizottság - ÁSZ: szabályosabb és eredményesebb az uniós pénzek felhasználása Magyarországon

20.09.2017 | Budapest - Szabályosabb és eredményesebb az európai uniós pénzek felhasználása Magyarországon, mint a korábbi, 2007-2013 közötti támogatási időszakban volt, ezt közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának Magyarországon tartózkodó delegációjával szerdán - tájékoztatta az ÁSZ az MTI.
tovább »

Paksi bővítés - Roszatom: nyilvános lesz a beruházás

20.09.2017 | Paks - A Paks II. beruházásnál minden szerződéses munka előkészítése és lefolytatása a nyilvánosság előtt fog zajlani, teljes összhangban az európai uniós követelményekkel - mondta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója szerdán a leendő ötös és hatos blokk helyszínén, Pakson.
tovább »
Jelentős fejlődés előtt Vámospércs

Jelentős fejlődés előtt Vámospércs

20.09.2017 | Vámospércs - Sikeres pályázatoknak köszönhetően 1 milliárd 200 millió forintot kap a település.
tovább »
Rezsicsökkentés klímával

Rezsicsökkentés klímával

20.09.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Napjainkban a modern fűtési technológiák forradalmát éljük.
tovább »
Németországban születne újra a Land Rover Defender terepjáró

Németországban születne újra a Land Rover Defender terepjáró

20.09.2017 | Budapest - Német techológiával élesztené újra a legendás Land Rover Defender terepjárót egy brit befektető - írja az Automobilwoche hírportál a Handelsblatt értesülésére hivatkozva.
tovább »

KSH: júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek

20.09.2017 | Budapest - Júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A keresetek növekedési üteme alig lassult a júniusi 14,4 százalék után, amiben szerepet játszott az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének 28,7 százalékos emelkedése is - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

Csak egy telefonba kerül…

20.09.2017 | Budapest - Az úgynevezett szolgáltató központok tarthatják határon belül a munkavállalókat.
tovább »
Sok pénz landolhat a lakáspiacon

Sok pénz landolhat a lakáspiacon

20.09.2017 | Budapest - A lakossági megtakarítások bővülése, az alacsony hozamkörnyezet miatt jelentős összeg köthet ki a lakáspiacon.
tovább »

Brexit - Financial Times: Theresa May 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlására készül

20.09.2017 | London - Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket - írta bennfentes forrásokra hivatkozva a szerdai Financial Times.
tovább »

Emelte a gázolaj árát a Mol, a benziné nem változik

20.09.2017 | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol Nyrt., a benziné nem változott.
tovább »
Logikus gondolkodást várnak el a programozóktól

Logikus gondolkodást várnak el a programozóktól

20.09.2017 | Budapest - Három programozási nyelvet, valamint elsősorban logikai és a csapatmunkához szükséges készségeket várnak el az informatikai cégek a kezdő programozóktól. Ez a mai világban már alapkövetelmény ebben a szakmában – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) kutatásából.
tovább »
Oszloptól oszlopig, sokkal könnyebben

Oszloptól oszlopig, sokkal könnyebben

19.09.2017 | Miskolc - Közép- és Kelet-Európában egyedüliként kezd gyártani egy forradalmian új terméket a miskolci cég.
tovább »
Átadták az Alteo új debreceni erőművét

Átadták az Alteo új debreceni erőművét

19.09.2017 | Debrecen - Elkészült az Alteo új debreceni erőműve: a cégnek ez már a második erőműve a városban, amely a helyi hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagázból állít elő villamos energiát - közölte ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója a keddi erőműavatáson.
tovább »
Novák Katalin: kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege

Novák Katalin: kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege

19.09.2017 | Budapest - A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig jövőre havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 
További hírek a Gazdaság kategóriából
Az áfacsökkentés lendületet adhat a halgazdálkodásnak
Debrecen - Az áfacsökkentés miatt az évi 4,5 kilós halfogyasztás akár a kétszeresére is emelkedhet. tovább »
Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket adtak át az OMÉK-on
Budapest - Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket, OMÉK Élelmiszer díjakat és OMÉK Helyi termék díjakat, [...] tovább »
London nem hosszabbítja meg az Uber szolgáltatási engedélyét
London - Nem hosszabbítja meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber egy hét múlva lejáró [...] tovább »
NAV: még egy hetük maradt a bejelentésre a székhelyszolgáltatást igénybevevő cégeknek
Budapest - Egy hetük maradt a bejelentésre azoknak a vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak, amelyek már [...] tovább »
Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat
Budapest - Átadták a Magyar Kéműves Remek díj elismeréseket Budapesten pénteken a Hungexpo Budapesti [...] tovább »
Médiatanács: 103,2 millió forint helyi és körzeti televíziók műsorgyártására
Budapest - Húsz helyi és körzeti televíziónak ítélt meg e heti ülésén támogatást hírműsorok, közéleti [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Szárnyalnak a sajóbábonyiak
Miskolc, Sajóbábony - A megyei I. osztályú pontvadászatot százszázalékos teljesítménnyel az SVSE gárdája vezeti. tovább »
Kettesfogathajtó-vb – Hölle Martin és a magyar csapat vezet a díjhajtás után
Budapest/Lipica - Egyéniben Hölle Martin áll az élen, csapatban a magyarok vezetnek a díjhajtás után a [...] tovább »
Innen már nehéz lesz
Nyíregyháza - Az azerbajdzsáni szervezők nem álltak a helyzet magaslatán, a női röplabda Európa-bajnokság [...] tovább »
Női röplabda Eb – Parádés nyitómérkőzés, egy órát csúszik az azeri-magyar
Baku - Kiváló mérkőzéssel és kis híján bombameglepetéssel indult Azerbajdzsánban a női röplabda [...] tovább »
Vb-selejtezők – Bernd Storck tizenkét légióst hívott meg
Budapest - Bernd Storck szövetségi kapitány tizenkét légióst hívott meg a magyar labdarúgó-válogatottba, amely [...] tovább »
Kosárlabda – Az Alba Fehérvár szeretné megvédeni bajnoki címét
Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata megvédené címét a jövő héten rajtoló [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása