Alvófalu szeretne lenni Hortobágy

Alvófalu szeretne lenni Hortobágy

40 perce Hortobágy - Számot adott elmúlt esztendejéről a puszta névadó települése, de volt szórakozás is a falunapon.
tovább »
Bajban vagy rendben van a debreceni hulladékszállítás?

Bajban vagy rendben van a debreceni hulladékszállítás?

18 órája | Debrecen - Egyelőre bizonytalan, hosszú távon miként működik a rendszer.
tovább »

Szakértő: a tavalyinál harmadával kevesebb meggy várható az idén

2 órája Budapest - A tavalyi termésnél mintegy 30 százalékkal kisebb meggytermést valószínűsít ez évre a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft.
tovább »

Kétszázötvenezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

22 perce Budapest - Fiatal, növekedési fázisban lévő vállalkozások számára hirdet idén harmadik alkalommal 250 ezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt az EIT Digital - közölte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Digital budapesti regionális központja az MTI-vel.
tovább »

Megtartotta közgyűlését a Franciaországi Magyarok Szövetsége

14 órája | Párizs - Megtartotta második közgyűlését szombaton a Franciaországi Magyarok Szövetsége (FRAMOSZ) a közép-franciaországi Lyonban.
tovább »

Az álláshirdetést feladni tervezők a következő egy évben 1-4 főt vennének fel

15 órája | Debrecen - Erőteljesen megugrott a munkaerő-felvételt tervező cégek aránya, minden negyedik kis- és középvállalkozás (kkv) tervez álláshirdetést feladni a következő egy évben. Emellett a fizetésemelési szándék is nőtt, durván a vállalkozások harmadánál számíthatnak a dolgozók magasabb bérre – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.
tovább »

Bürokráciacsökkentés a vállalati szektorban is

21 órája | Miskolc - Április 15-től országos konferenciasorozat indult „A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési program kidolgozása” címmel.
tovább »
Húsz éve jelen az „üvegpiacon”, ünnepeltek Mályiban

Húsz éve jelen az „üvegpiacon”, ünnepeltek Mályiban

22 órája | Mályi - Gépátadással ünnepelték a két évtizedes tevékenységet.
tovább »
Videó: Cafetéria - Csak 8 ezer forintig készpénzesítenének

Videó: Cafetéria - Csak 8 ezer forintig készpénzesítenének

22 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Alig több mint havi 8 ezer forintig készpénzesítenék jövőre a cafetériát, fele akkora összegig, mint amennyiről a korábbi információk szóltak, és amire a munkáltatók számítottak.
tovább »

Higannyal szennyezett fagyasztott kardhalsteaket vonnak ki a forgalomból

21 órája | Budapest - Higannyal szennyezett vietnámi eredetű kardhalsteaket vonnak ki a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.
tovább »
Milliárdos spórolás a helyi buszközlekedésen

Milliárdos spórolás a helyi buszközlekedésen

23 órája | Debrecen - Aláírták a megállapodást a 8 éves bérleti időszak 4 évvel történő meghosszabbításáról.
tovább »
Ladányiak: már tizenötezer alatt

Ladányiak: már tizenötezer alatt

24 órája | Püspökladány - Pályázat beadásáról és városfejlesztési lépésekről is döntött a képviselő-testület.
tovább »

A szakszervezetek szerint a MÁV-Start meg akarja osztani a vasutasokat

1 napja | Budapest - A munkaidő-emelés ellentétes a VDSzSz Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete (VSz) munkaidő-csökkentést szorgalmazó álláspontjával, a rendkívül pozitívnak beállított megállapodástervezet pedig csak a jegyvizsgálók szűk körét érintené, a MÁV-Start ezzel is meg kívánja osztani a vasutasokat - reagált a két szakszervezet a MÁV Magyar Államvasutak pénteki közleményére.
tovább »

KSH: mérséklődött a természetes fogyás 2016 első negyedévében

1 napja | Budapest - Az év első három hónapjában 1,2 százalékkal több gyermek született, és 15 százalékkal kevesebben haltak meg, mint 2015 januárja és márciusa között, így mérséklődött a természetes fogyás - közölte a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Törvényben garantált a folyamatos szemétszállítás

27.05.2016 | Budapest - Sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek; a közszolgáltatás folyamatos ellátását jogszabályi garanciák biztosítják - közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.) pénteken az MTI-vel.
tovább »

A szakszervezetek visszautasították a MÁV-Start foglalkoztatási és bérreform ajánlatát

27.05.2016 | Budapest - A szakszervezetek visszautasították a MÁV-Start jegyvizsgálókat érintő foglalkoztatási és bérreform ajánlatát, amely - a jelenleg túlórával elérhetőnél is - jóval magasabb jövedelmet, és ezzel együtt kiszámíthatóbb, egyenletesebb vezénylést biztosít a jegyvizsgálói munkakörökben - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. pénteken az MTI-vel.
tovább »

Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírás kérdőívét

27.05.2016 | Budapest - Vasárnap éjfélig lehet kitölteni az Agrárium 2016 mezőgazdasági összeírásának online kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
tovább »

MKIK: enyhén nőtt az üzleti bizalom Magyarországon

27.05.2016 | Budapest - Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) áprilisi konjunktúra-vizsgálata szerint enyhén nőtt az üzleti bizalom az első negyedévben Magyarországon az előző negyedévhez képest.
tovább »
„A tulajdonos kirúghatja a bérlőt”

„A tulajdonos kirúghatja a bérlőt”

27.05.2016 | Hajdú-Bihar - Minden vadászati vitát az dönthet el, akié az adott földterület.
tovább »
Földhöz-ragadtan

Földhöz-ragadtan

27.05.2016 | Meg tudom érteni azokat a vadászokat, akik a jövőjükért aggódnak. A megyei fővadász példájánál maradva, azokat az albérlőket, akiknek a főbérlő várhatóan ajtót mutat, pláne, ha csak azért, mert közben tulajdonosváltás történt. A kiakolbólításra váró pedig olyan jól megvolt eddig, szépen belakta a lakást, a szomszédokkal is jól kijött, sőt már az apja és nagyapja is lakott itt, s most jön valaki, ő meg nézhet másik albérlet után, már ha talál. Égerházi Péter írása.
tovább »

A Pallas Athéné alapítványok 830 millió forinttal növelték vagyonukat

27.05.2016 | Budapest - A Pallas Athéné Alapítványok 830 millió forinttal növelték vagyonukat az alapítás óta eltelt kevesebb mint két év alatt, az alapítványok által közzétett 2015-re vonatkozó, könyvvizsgáló által jóváhagyott pénzügyi kimutatásaik szerint - közölték az alapítványok pénteken az MTI-vel.
tovább »

Kilencéves csúcsra erősödött a francia fogyasztók bizalma májusban

27.05.2016 | Párizs - Kilencéves csúcsra erősödött májusban a francia fogyasztói bizalmi index a francia statisztikai hivatal (Insee) szokásos havi felmérésének pénteken közölt eredményei szerint.
tovább »

A francia szakszervezetek a munkajogi tiltakozás kiszélesítésére szólítottak fel

27.05.2016 | Párizs - A munkajogi törvénytervezetet ellenző francia szakszervezetek a több mint két hónapja tartó tiltakozás kiszélesítésére szólítottak fel pénteken, közben a Japánban tartózkodó Francois Hollande államfő jelezte, hogy továbbra is kitart a szerinte "jó reform" mellett.
tovább »
EURO-2016 - Szijjártó: megerősített konzuli szolgálattal készül a KKM

EURO-2016 - Szijjártó: megerősített konzuli szolgálattal készül a KKM

27.05.2016 | Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megerősített konzuli szolgálattal készül a hamarosan kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra - mondta a tárca vezetője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
tovább »

Kilencmillió forintra bírságolta a GVH a K&H Biztosító Zrt.-t

27.05.2016 | Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH)  9 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, mert a hivatal szerint a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a K&H biztostárs utasbiztosítása népszerűsítésekor - közölte a versenyhivatal az MTI-vel pénteken. A biztosító reagálása szerint eleget tesz a GVH határozatában foglaltaknak.
tovább »
Magyar cégek is képesek nemzetközi szinten kiemelkedőt építeni

Magyar cégek is képesek nemzetközi szinten kiemelkedőt építeni

27.05.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magyar cégek is képesek nemzetközi szinten elismerést kiváltó építészeti teljesítményre, ezt bizonyította Jánosik Lajos szerint, hogy cége, a Jánosik és Társai Kft. elnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum kivitelezésével.
tovább »
Fotók: 45 világhírű márka logója az induláskor és ma

Fotók: 45 világhírű márka logója az induláskor és ma

27.05.2016 | Emlékszik még arra, hogyan nézett ki kedvenc márkájának logója a termék megjelenésekor? Segítünk feleleveníteni. 
tovább »
Mire tanít meg minket a visszautasítás?

Mire tanít meg minket a visszautasítás?

27.05.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Napokat töltöttél az önéletrajzod szerkesztésével és a motivációs levél megfogalmazásával? Ráadásul a legjobb formádat hoztad a személyes interjún is? Bolondok lennének nem téged választani, ugye?
tovább »
Brókerbotrány - Megtörtént a hiánypótlás, ezer oldallal bővült a vádirat

Brókerbotrány - Megtörtént a hiánypótlás, ezer oldallal bővült a vádirat

27.05.2016 | Budapest - A Fővárosi Főügyészség 1548 oldalas vádiratának terjedelme további ezer oldallal bővült a Quaestor-ügyben - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.
tovább »

Az észak-erdélyi autópálya újabb szakaszának megépítésére kötött szerződést a román autópálya-társaság

27.05.2016 | Kolozsvár - Az észak-erdélyi autópálya újabb - Kolozsvártól nyugatra eső - szakaszának megépítésére kötött szerződést a romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) - közölte honlapján a társaság.
tovább »

Emelkedett a benzin ára

27.05.2016 | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
tovább »
Először megmentették a tejgyártást, azóta pedig fejlesztik

Először megmentették a tejgyártást, azóta pedig fejlesztik

27.05.2016 | Debrecen - Két éve még az is bizonytalan volt, hogy nyitva maradhat-e a debreceni tejüzem.
tovább »

Két biztosítóhoz is ezer körüli kárbejelentés érkezett az e heti viharok nyomán

27.05.2016 | Budapest - Eddig több mint ezer bejelentés érkezett az Aegon biztosítóhoz az e heti tavaszi viharok nyomán, az ügyfelek által becsült kárösszeg meghaladja a 115 millió forintot - közölte az Aegon Magyarország Zrt. csütörtökön az MTI-vel. Az Allianz Hungária Zrt.-hez csütörtök reggelig közel ezer kárbejelentés érkezett, de még nagy számú bejelentés várható - ismertette a biztosító honlapján.
tovább »

Könnyebben juthatnak pénzükhöz a fuvarozók

27.05.2016 | Debrecen - A NiT Hungary oroszlánrészt idehaza vállalt az új jogszabály kidolgozásában.
tovább »

Lázár: a cafeteria készpénzesítésének vizsgálatára kérte a kormány Varga Mihályt

26.05.2016 | Budapest - A kormány arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, vizsgálja meg a következő napokban, hogyan lehetséges készpénzesíteni a cafeteriát - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
tovább »

Az Orvostechnikai Szövetség több területen javasol változást

26.05.2016 | Budapest - A finanszírozás, az orvostechnikai eszközök befogadása és a közbeszerzés területét érintően fogalmazott meg javaslatokat az Orvostechnikai Szövetség csütörtöki közgyűlésén, Budapesten.
tovább »

Magyar fiatalok is jól szerepeltek a Mol tehetségkutató versenyén

26.05.2016 | Budapest - A Mol-csoport egyetemistáknak szóló tehetségkutató versenyén, a Freshhh döntőjében egy cseh csapat lett az első, a második és harmadik helyen pedig magyarok végeztek - közölte a magyar olajipari vállalat csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
2015 a beruházások éve volt a Bosch csoport hazai gyárainál

2015 a beruházások éve volt a Bosch csoport hazai gyárainál

27.05.2016 | Budapest, Miskolc - A magyarországi Bosch csoport 1700 új munkahelyet teremtett tavaly.
tovább »

KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

26.05.2016 | Budapest - Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a február-áprilisi három hónapban: az első negyedévhez képest 31 ezerrel, a múlt év azonos időszakához képest pedig 153 ezerrel dolgoztak többen - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves növekedés 3,7 százalék.
tovább »

NGM: több mint két éve 4 milliónál többen dolgoznak az országban

26.05.2016 | Budapest - Igen kedvező, hogy több mint két éve már 4 milliónál többen dolgoznak az országban, amit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb foglalkoztatási adatai is alátámasztanak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.
tovább »
KSH: 6 százalék alá csökkent a munkanélküliség február-áprilisban

KSH: 6 százalék alá csökkent a munkanélküliség február-áprilisban

26.05.2016 | Budapest - Egy év alatt ötödével 73 ezerrel, 265 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a február-áprilisi időszakban - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanélküliségi ráta egy év alatt 1,7 százalékponttal javult.
tovább »

Rekordárbevételt ért el a Bosch tavaly Magyarországon

26.05.2016 | Budapest/Miskolc - A Bosch csoport tavaly rekordösszegű, a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékának megfelelő, 959 milliárd forintos árbevételt ért el Magyarországon, 16 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - mondta Torma Krisztina gazdasági igazgató a csoport éves sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
tovább »

Nébih-felmérés: az illegális fakitermelés a legnagyobb probléma

26.05.2016 | Budapest - Az illegális fakitermelés jelenti a legnagyobb problémát a faanyag kereskedelmi lánc szereplőinek - derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) február végén elvégzett kérdőíves felméréséből.
tovább »

Elodázhatatlan a jármű-modernizációs program végrehajtása a Közlekedési Munkástanácsok szerint

26.05.2016 | Budapest - A 2014 őszén meghirdetett jármű-modernizációs program megvalósítása elodázhatatlan kormányzati feladat a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) szerint, ezért a szervezet nyílt levélben fordult Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy a szaktárca ezt a programot állítsa a közlekedéspolitika előterébe - közölte a KMSZ csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Ismét lendületbe hozták Debrecenben a tejipart

Ismét lendületbe hozták Debrecenben a tejipart

26.05.2016 | Debrecen - A nagyvállalati beruházási programra szánt tavalyi összeget idén megötszörözik.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 

Éva, a nap szépe

Éva mottója: A világ mindig vidámabbnak látszik egy mosoly mögül!
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából
Szakértő: a tavalyinál harmadával kevesebb meggy várható az idén
Budapest - A tavalyi termésnél mintegy 30 százalékkal kisebb meggytermést valószínűsít ez évre a Magyar [...] tovább »
Alvófalu szeretne lenni Hortobágy
Hortobágy - Számot adott elmúlt esztendejéről a puszta névadó települése, de volt szórakozás is a falunapon. tovább »
Kétszázötvenezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital
Budapest - Fiatal, növekedési fázisban lévő vállalkozások számára hirdet idén harmadik alkalommal 250 ezer [...] tovább »
Megtartotta közgyűlését a Franciaországi Magyarok Szövetsége
Párizs - Megtartotta második közgyűlését szombaton a Franciaországi Magyarok Szövetsége (FRAMOSZ) a [...] tovább »
Az álláshirdetést feladni tervezők a következő egy évben 1-4 főt vennének fel
Debrecen - Erőteljesen megugrott a munkaerő-felvételt tervező cégek aránya, minden negyedik kis- és [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása