Állatbetegségek: a gazdáknak is érdeke a megelőzés

Állatbetegségek: a gazdáknak is érdeke a megelőzés

12 órája | Debrecen - A bejelentési kötelezettség alá tartozó fertőző állatbetegségek listája lényegében évtizedek óta változatlan. Ami folyamatosan változik, az az egyes betegségek előfordulási helye. A kereskedelem globalizációjával, az áruk szabad áramlásával világszerte nagyobb valószínűséggel jelennek meg olyan fertőző betegségek, amelyek az adott helyen eddig nem voltak ismertek.
tovább »
A diákmunka szabályai a Munka törvénykönyve fényében

A diákmunka szabályai a Munka törvénykönyve fényében

1 napja | A diákok munkavégzésének feltételeit is a Munka törvénykönyve határozza meg, így, amennyiben egy 16. életévét betöltött tanuló munkát vállal, akkor mindenképp munkaszerződést kell kötnie. Ennek tartalmaznia kell a tanuló alapbérét, a munkakörét, a munkavégzésnek a helyét, valamint, hogy egy nap hány órát dolgozhat, illetve, hogy mennyi ideig tart a foglalkoztatás, tehát a munkaviszony időtartamát.
tovább »

Milliárdos fejlesztések Hajdúszoboszlón

9 órája | Hajdúszoboszló - Saját és európai uniós forrásból csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón - közölte a fürdőváros polgármestere az MTI-vel.
tovább »

Több milliárd forintos többletforrás terrorellenes intézkedésekre

10 órája | Budapest - Több milliárd forintos többletforrás jut terrorellenes intézkedésekre a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint.
tovább »

Turisztikai ügynökség: a Red Bull Air Race jelentősen hozzájárul a magyar turizmus sikeréhez

9 órája | Budapest - A Red Bull Air Race világbajnokság budapesti futama 2004 óta a turizmus és Magyarország turisztikai országmárkája szempontjából is jelentős hasznot hoz az országnak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól

1 napja | Budapest - Nem változik júliustól az üzemanyagok jövedéki adója, mivel 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára az adóhatóság által vizsgált időszakban.
tovább »

Az EU a költségvetési strukturális hiány javítására szólította fel Magyarországot

1 napja | Brüsszel - Az Európai Unió Tanácsa határozatot fogadott el, amelyben jelentős költségvetési korrekciót szorgalmaz, hogy Magyarország folytassa a strukturális hiány kiigazítását - közölte az uniós tanács pénteken.
tovább »

V4-Ausztria - A migráció és az uniós költségvetés volt a téma a parlamenti elnökök találkozóján

1 napja | Balatonfüred - A migráció kérdése, valamint a következő uniós ciklus költségvetése volt a téma a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek pénteki balatonfüredi informális találkozóján, amelyen meghívott vendégként jelen volt Wolfgang Sobotka, az Osztrák Nemzeti Tanács elnöke is.
tovább »
A logóper más cégeknek is tanulság

A logóper más cégeknek is tanulság

1 napja | Debrecen - A pernek óriási jelentősége volt a Hajdú Gabona Zrt. életében, mert ha veszít, a cég is belebukhatott volna.
tovább »
Öt nemzetközi programban vettek részt

Öt nemzetközi programban vettek részt

1 napja | Hajdú-Bihar - A megyei önkormányzat segítségével jó külföldi gyakorlatokat ismerhettek meg hazai vállalkozások.
tovább »

A NAV július 1-je után követi az étel- és italautomaták forgalmát

1 napja | Budapest - Július 1-jéig kell beszereltetniük az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak az automata felügyeleti egységet a gépeikbe, amelyen keresztül az adóhivatal nyomon követheti az automaták forgalmát, a határidő lejárta után a hivatal megvizsgálja, hogy kapcsolatban van-e az informatikai rendszerével minden korábban regisztrált automata - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
tovább »

Az MNB 19 millió forintra bírságolta a Gránit Bankot

1 napja | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 19 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Gránit Bankra, a 2015. december 31-től 2018. május 22-ig tartó időszakban feltárt kisebb hitelkockázat-kezelési, adatszolgáltatási, vállalatirányítási és számviteli problémák miatt, és a jegybank a jogsértések megszüntetésére is kötelezte a pénzintézetet - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.
tovább »

Szállodaszövetség: 30 százalékkal többet is fizethetnek SZÉP-kártyával jövőre

22.06.2018 | Budapest - A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) előzetes várakozásai szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest - mondta Könnyid László, a szervezet elnöke az MTI kérdésére csütörtökön, a 2019. évi adótörvényekben megfogalmazott változások kapcsán.
tovább »

Munkavédelmi tájékoztatókat készítettek a turisztikai és a vendéglátóipari szektornak

22.06.2018 | Budapest - Munkavédelmi tájékoztató kézikönyveket állított össze munkaadóknak, munkavállalóknak és munkavédelmi képviselőknek a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ).
tovább »
A közös képviselő és a társasház

A közös képviselő és a társasház

21.06.2018 | A Társasház és az ott élők képviseletét a közös képviselő látja el. Igen ám, de mi van abban az esetben, ha a Társasház lakói nem kívánják, hogy a továbbiakban az adott személy képviselje őket és leváltják, illetve, ha a közös képviselő mond le a pozíciójáról? Ennek jártunk utána mai cikkünkben.
tovább »

Továbbra is alacsony a Diákhitel1 kamata, a Diákhitel2 kamatmentes

21.06.2018 | Budapest - Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakban, a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatmentes - tájékoztatta a Diákhitel Központ Zrt. csütörtökön az MTI-t.
tovább »
Nem tudni, pontosan ki lesz a kedvezményezett

Nem tudni, pontosan ki lesz a kedvezményezett

21.06.2018 | Nyíregyháza - A munkavállalónak nem kell lemondania a nyugdíjáról, ha…
tovább »
Tojásszövetség: veszélyes lehet a külföldi tojás

Tojásszövetség: veszélyes lehet a külföldi tojás

21.06.2018 | Budapest - A külföldről származó tojások egészségügyi kockázatot hordozhatnak, ezért a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége az ellenőrzött termelésből származó magyar tojást ajánlja a fogyasztóknak.
tovább »

Államtitkár: kihívás a GMO-mentessé válásban a fehérjetakarmány előállítása

21.06.2018 | Tevel - Kihívásnak nevezte Magyarország GMO-mentessé válásában az állattenyésztés fehérjetakarmány-szükségletének előállítását az agrártárca parlamenti államtitkára csütörtökökön a Tolna megyei Tevelen.
tovább »
Videó: Jelölési hibákat talált a Nébih legújabb terméktesztje

Videó: Jelölési hibákat talált a Nébih legújabb terméktesztje

21.06.2018 | Budapest - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) gluténmentes spagettiket vizsgáló tesztje megfelelőnek találta a 9 ellenőrzött terméket, de jelölési hiányosságok miatt 3 termék felelős vállalkozójával szemben indított hatósági eljárást, és figyelmeztette őket a hibák javítására.
tovább »
Erőteljes volt a vegetáció fejlődése

Erőteljes volt a vegetáció fejlődése

21.06.2018 | Hajdú-Bihar - Megszűnő hőség, az átlagosnak megfelelő hőmérséklet és többszöri csapadék jellemezte a múlt hét időjárását. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártangazdaságából.
tovább »

Az MNB 79 millió forintra bírságolta az Erste bankcsoportot

21.06.2018 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a feltárt jogsértések és hiányosságok miatt az Erste Bank Hungary Zrt.-re (Erste Bank) 74,4 millió forint bírságot szabott ki, az Erste Lakáslízing Zrt.-t 2,2 millió forint, az Erste Jelzálogbank Zrt.-t és az Erste Lakástakarékpénztár Zrt.-t pedig egyaránt 1,2 millió forint bírság megfizetésére, valamint a szabálytalanságok megszüntetésére kötelezte - közölte az MNB a honlapján csütörtökön.
tovább »
Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

21.06.2018 | Budapest - Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, mivel az utazási célpont, valamint a tervezett program is alapvetően befolyásolja, hogy mit fedezzen az optimális utasbiztosítás, így a díját is - hívja fel a figyelmet az Union Biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében.
tovább »
Gamma bagolylepkék rajzottak csapatokban

Gamma bagolylepkék rajzottak csapatokban

21.06.2018 | Debrecen - A cívisvárosban is tömegesen jelentek meg olyan lepkék, amik az épületekbe is berepültek, és kellemetlenségeket okoztak az ott tartózkodóknak.
tovább »

Magyarország tovább bővíti mezőgazdasági kapcsolatait Afrikával

21.06.2018 | Budapest - A kutatási és üzleti együttműködések, valamint a tudásátadás már működő formái szilárd támaszt biztosíthatnak a magyar-afrikai agrárkapcsolatok további fejlődéséhez - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára szerdán a fővárosban, a Budapest Afrika Fórumon.
tovább »

Orbán Viktor az albán államfővel tárgyalt

20.06.2018 | Budapest - A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársasági elnöke szerda délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
tovább »

OGY - Ellenőriznék a Magyarország biztonságát sértő külföldi befektetéseket

20.06.2018 | Budapest - A Magyarország biztonsági érdekeit sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről nyújtott be törvényjavaslatot a kormány az Országgyűlésnek.
tovább »

NAV: a feltételes adóbírság-kedvezmény hatására már több mint 4,9 milliárd forint folyt be a költségvetésbe

20.06.2018 | Budapest - Az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezménynek köszönhetően, amely az adóhátralék azonnali rendezésére ösztönzi az érintetteket, eddig több mint 4,9 milliárd forint folyt be az állami költségvetésbe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
tovább »
Nem a legjobb előjelekkel indult el az idén az aratás

Nem a legjobb előjelekkel indult el az idén az aratás

20.06.2018 | Miskolc - A kalászosoknál gyengébb termés várható, míg a kapások akár rekordot is hozhatnak.
tovább »
Palackozott üdítőitalt vontak ki a forgalomból

Palackozott üdítőitalt vontak ki a forgalomból

19.06.2018 | Budapest - Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.
tovább »

Palkovics László: az ITM támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit

19.06.2018 | Budapest - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit, projektjeik folytatása érdekében mindig nyitott az egyeztetésekre - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten.
tovább »
Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban

Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban

19.06.2018 | Luxembourg - Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben, Bulgária lemaradása pedig a középmezőnyhöz képest is rendkívül nagy - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott, előzetes jelentésből.
tovább »
Cél: növelni a foglalkoztatottságot Nyékládházán

Cél: növelni a foglalkoztatottságot Nyékládházán

19.06.2018 | Nyékládháza - A paktum a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is jó lehetőség.
tovább »
Hajdúszoboszlón randevúznak a polgármesterek

Hajdúszoboszlón randevúznak a polgármesterek

19.06.2018 | Hajdúszoboszló - Ebben az évben a fürdővárosban adják át legnépszerűbb városvezetőknek járó díjakat.
tovább »
Adózói fórum az Online Számla Rendszerről

Adózói fórum az Online Számla Rendszerről

19.06.2018 | Miskolc - Az új szabályok megismerését segíti három alkalommal a NAV megyei igazgatósága.
tovább »
Kétmilliárd forint maradt a Szép-kártyákon a határidő lejárta után

Kétmilliárd forint maradt a Szép-kártyákon a határidő lejárta után

19.06.2018 | Budapest - A Szép-kártyákra két évvel ezelőtt feltöltött keret nagyjából 98 százalékát elköltötték a kedvezményezettek a május végi határidő lejártáig, az OTP Bank, az MKB Bank és a K&H Bank által kibocsátott kártyákon összesen nagyjából 2 milliárd forint maradt a béren kívüli juttatásból - tájékoztatták az MTI-t a kártyakibocsátó pénzintézetek.
tovább »
Lakás is van, hitel is van

Lakás is van, hitel is van

19.06.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az átlagfizetés 42 százalékkal nőtt, a lakáshitelek kamata pedig 40 százalékkal csökkent.
tovább »
Nőtt a McDonald's magyarországi árbevétele és eredménye tavaly

Nőtt a McDonald's magyarországi árbevétele és eredménye tavaly

19.06.2018 | Budapest - A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. az éttermek felét tulajdonló franchise partnereken kívül tavaly 27,62 milliárd forint árbevételre tett szert, ami 3,91 milliárd forinttal több az előző évinél, adózott eredménye pedig 2,9 milliárd forint volt és 1,23 milliárddal haladta meg a 2016. évi értéket - közölte a vállalat az MTI-vel.
tovább »

Magyar Levente: Magyarország a kóser élelmiszerek világpiacának egyik fontos szereplőjévé válhat

19.06.2018 | Jeruzsálem - Magyarország fontos szereplője lehet a kóser élelmiszerek jelentős értékű világpiacának - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kétnapos izraeli tárgyalásait követően az MTI-nek.
tovább »
Szakértő: egyre megbízhatóbbak a használtautó-kereskedések

Szakértő: egyre megbízhatóbbak a használtautó-kereskedések

19.06.2018 | Budapest - A használtautó-kereskedések csaknem fele megbízható, és a vásárlók is egyre tudatosabbak, de a piac tisztulása mellett is körültekintően kell járművet választani - mondta Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
tovább »

FruitVeB: évről évre egyre kevesebb málna terem

18.06.2018 | Budapest - A magyar málnatermesztés évről évre csökkenő tendenciát mutat, idén kevesebb, mint ezer tonna málnát takaríthatnak be a 200 hektárnyi termőterületről, amelynek csak a fele elfogadható színvonalú ültetvény - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke.
tovább »
Dízelbotrány - Előzetes letartóztatásba helyezték az Audi igazgatótanácsának elnökét

Dízelbotrány - Előzetes letartóztatásba helyezték az Audi igazgatótanácsának elnökét

18.06.2018 | Berlin - Előzetes letartóztatásba helyezték hétfőn az Audi német autógyártó társaság igazgatótanácsának elnökét a tulajdonos Volkswagen csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben.
tovább »
Mabisz: a júniusi viharok közel kétmilliárd forint kárt okoztak

Mabisz: a júniusi viharok közel kétmilliárd forint kárt okoztak

18.06.2018 | Budapest - A júniusi viharok után a biztosítókhoz péntekig 18,5 ezer bejelentés érkezett, a károk előzetesen becsült értéke 1,914 milliárd forint - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn az MTI-vel.
tovább »
Mélyrepülésben az ipari meggy felvásárlási ára

Mélyrepülésben az ipari meggy felvásárlási ára

16.06.2018 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A mennyiséggel nincs baj, a minőséggel és az árral annál inkább.
tovább »
Afrikai sertéspestis - Új országos főállatorvosi határozat lépett életbe az ASP kezelésére

Afrikai sertéspestis - Új országos főállatorvosi határozat lépett életbe az ASP kezelésére

15.06.2018 | Budapest - Módosultak az afrikai sertéspestis (ASP) miatt korlátozás alá vont területek, valamint megváltoztak az ártalmatlanított disznók után igényelhető állami kártalanítás szabályai a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján pénteken megjelent új országos főállatorvosi határozat szerint.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 
További hírek a Gazdaság kategóriából
Milliárdos fejlesztések Hajdúszoboszlón
Hajdúszoboszló - Saját és európai uniós forrásból csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul [...] tovább »
Több milliárd forintos többletforrás terrorellenes intézkedésekre
Budapest - Több milliárd forintos többletforrás jut terrorellenes intézkedésekre a Magyar Közlöny pénteki [...] tovább »
Turisztikai ügynökség: a Red Bull Air Race jelentősen hozzájárul a magyar turizmus sikeréhez
Budapest - A Red Bull Air Race világbajnokság budapesti futama 2004 óta a turizmus és Magyarország turisztikai [...] tovább »
Állatbetegségek: a gazdáknak is érdeke a megelőzés
Debrecen - A bejelentési kötelezettség alá tartozó fertőző állatbetegségek listája lényegében évtizedek [...] tovább »
Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól
Budapest - Nem változik júliustól az üzemanyagok jövedéki adója, mivel 50 dollár fölött maradt az ásványolaj [...] tovább »
A diákmunka szabályai a Munka törvénykönyve fényében
A diákok munkavégzésének feltételeit is a Munka törvénykönyve határozza meg, így, amennyiben egy 16. [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Vb-2018 – Góllövőlista
Budapest - Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság góllövőlistája. tovább »
Vb-2018 – F csoport: eredmény, állás, további program
Budapest - Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának szombati, 2. fordulós eredményei. tovább »
Vb-2018 – Drámai mérkőzésen nyert a címvédő német válogatott
Szocsi - A címvédő Németország drámai küzdelemben, Toni Kroos 95. percben lőtt szabadrúgásgóljával 2-1-re [...] tovább »
Vb-2018 – Mexikó másodszor is nyert
Rosztov - Mexikó 2-1-re legyőzte a Koreai Köztársaságot szombaton az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F [...] tovább »
Az én világbajnokságom: Nehéz megmondani, ki lesz a befutó a vébén
Miskolc - A világjáró kerékpáros, Novák Ferenc már a kieséses szakaszt várja igazán. tovább »
Öttusa vk-döntő – Regős Gergely kilencedik
Budapest, Asztana - Regős Gergely a kilencedik helyen végzett az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása