1., A friss hagyma titka
Ha a hagymát nem nejlonzacskóba, hanem kilyukasztott papírtasakba tesszük nem penészedik meg és akár három hónapig friss marad.
2., Salátaöntet
Egy üveget megtöltünk olívaolajjal amihez ízlésünk szerint ecetet, citromlevet valamint fűszereket adunk, majd az egészet összekeverjük. Az így készült öntet bármilyen salátához kiváló és nem tartalmaz mesterséges tartósítószert és színezéket.
3., A tojásfehérje tárolása
A kimaradt tojásfehérjét öntsük jégkocka tartóba, majd tegyük be a fagyasztóba amíg meg nem szilárdul. A kockákat ezután tegyük egy zárható zacskóba és vissza a hűtőbe, amíg nincs rá szükségünk.
4., Hagymát az avokádóhoz
A félbevágott avokádó tovább marad friss és nem barnul meg, ha úgy tesszük be a hűtőbe, hogy egy hagymát teszünk mellé.
5., Mikróba a szivaccsal
Mosogatás után érdemes a szivacsot két percre betenni a mikrohullámú sütőbe, ugyanis kutatások bebizonyították, hogy hő hatására a szivacsban a baktériumok csaknem száz százaléka elpusztul.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro