Frissítve:

Milyen konyhakést használnak a menő séfek?

Milyen konyhakést használnak a menő séfek?
Egy hatékonyan működő étteremhez és konyhához bizony elengedhetetlen egy jó minőségű, megbízható konyhakés készlet. A kés a konyha egyik legfontosabb eszköze, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kést vásárolunk és hol.

Minden szakács legféltettebb kincse a kései, melyet természetesen senki nem szeret ki adni a kezei közül. Ezért azt szokták tanácsolni, hogy mindenki, aki a konyhában dolgozik, egy idő után vásároljon magának saját késeket, hiszen ezekben tud majd az illető 100%-ig megbízni. Mielőtt azonban az első konyhakéseket megvennénk, amely a kezünkbe kerül, gondoljuk át, melyek azok a kések, amikre egy séfnek valóban szüksége van munkája során?

Milyen minőségi konyhakésre van szüksége egy jó séfnek?

Séf-kés
A legáltalánosabb kés, melyet mindenki ismer, az a séf-kés. Ez az eszköz tökéletes akár a zöldségek felaprításához, akár a hús darabolásához is. Létezik francia és német típusú penge is. A Séf-kések általában olyan 15-30 cm hosszúak, de a legtöbb esetben a 20 cm-es séfkéseket szokták használni.

Segéd kés
A segédkés egy közepes mérettel rendelkező kés, mellyel elvégezhető a legtöbb vágási feladat, a rövid és vékony pengéjének köszönhetően. Hosszúsága 10-18 cm, pengéje pedig sima is lehet, vagy akár fogazott. A segéd kés többféle, nehezebb feladatra is tökéletesen használható.

Faragó kés
Ez egy kisebb méretű, csupán 6-10 cm nagyságú kés, mely sima pengével rendelkezik. A legtöbb esetben az ételek előkészítésénél használják. Azonban a séf-késhez hasonlóan a faragó kést is lehet több dologra használni, hiszen kisebb-nagyobb bonyolultságú feladatokat is el tudunk vele végezni.

Hússzeletelő kés
Ez a kés általában 20-38 cm hosszúsággal rendelkezik és ez a legideálisabb baromfihúsok, sonkák, főtt húsok, sültek felszeletelésére. Mivel a hússzeletelő kés sokkal vékonyabb pengéjű kés, mint például a séf-kés, ezért vele, sokkal precízebb vékonyabb szeleteket tudunk vágni az elkészült ételekből. Egy tökéletes hússzeletelő kés soha nem hiányozhat egy jó séf készletéből!

Bárd kés
Nagy méretű, téglalap alakú pengével rendelkező kés, mely tökéletes nagyobb húsok feldarabolására. A 15 cm-es nagyságú penge és a vastag gerinc teszi lehetővé, hogy még a porcokat és csontokat is képesek legyünk a bárd késsel elvágni. A Bárdokon sok esetben vannak lyukak, melyek azt a célt szolgálják, hogy könnyedén fel tudjuk őket akasztani. A bárd kés az étterem nélkülözhetetlen eszköze!

Csontozó és filéző kés
A Csontozó kés hasonlóan fontos egy konyhában, mint a bárd. Nevéből is rájöhetünk, hogy a csontok eltávolítására használjuk. A kés 12-17 cm hosszúságú. pengéje nagyon keskeny és hegyes, ezért könnyedén tudunk vele szépen csontozni. Létezik merev csontozó kés is, mely a sertéshús és a marhahúsnál használatos, míg a puhább csontozó kés tökéletes halak és baromfi húsok kicsontozásánál. A filéző kés hasonlít a csontozóra, vele tökéletesen ki lehet a halakat filézni. Ezek a konyhakések általában 15-28 cm hosszúak.

Ezeken kívül persze ott van még a sajt kés, a kenyérvágó kés, a sonkaszeletelő, vagy az osztriga kés. A késkészletünk alap darabjai azonban a fent felsorolt darabokból állhat. Ezt az alap készletet pedig egy profi séf folyamatosan bővíti. Ha a legjobb minőségű konyhakéseket szeretnénk megvásárolni, akkor érdemes lehet végignézni a gasztronagyker.hu kínálatát!

– PR cikk –

 

 

 


hiba beküldése



További hírek a Életmód kategóriából
Döntéseink alapvető értékeket tükröznek, ezért legyünk tudatosak!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az is jó módszer, ha előre megtervezzük a heti menüt. tovább »
Videó: Íme néhány sötét titok, amiről az élelmiszeripar nem akarja, hogy tudj!
Nem akarjuk elvenni az étvágyadat, de lehetséges, hogy az étel ami előtted van éppenséggel nem is azm aminek te [...] tovább »
Megromlott vagy nem kell
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ötvenezer forint értékű élelmiszert dob szemétbe egy átlagos család. tovább »
Heti egy nap ne legyen húsétel a tányérunkon!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A klímaváltozás hatásainak csökkentéséért indult a mozgalom. tovább »
Őszi Európai Hulladékcsökkentési Hét
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A rendezvény a „Méregtelenítsünk” hívószóra épít – de nem kizáróan. tovább »
A nagy szennyezők tennének ellene
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A GreenPeace szerint meg kellene szüntetni az egyszer használatos csomagolóanyagokat. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
“Bentragadtunk az öltözőben, mint a kisegér a ragasztóban”
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgás: Megyei II. osztály, Kelet–Magyarország–csoport, 11. forduló. tovább »
“Szeretünk ide járni, mert itt a pártrendszerben kaptunk ki utoljára”
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Labdarúgás: Megyei II. osztály, Nyírerdő–csoport, 11. forduló. tovább »
Szkander-vb – Öt érmet szereztek a magyarok
Budapest - Öt éremmel, három arannyal, valamint egy-egy ezüsttel és bronzzal zárt a magyar küldöttség a [...] tovább »
Labdarúgó NB II – A Kaposvár legyőzte a Nyíregyházát
Budapest - A Kaposvár 2-1-re legyőzte a vendég Nyíregyháza csapatát vasárnap a labdarúgó NB II 13. fordulójában. tovább »
Kikapott a Szpari
Nyíregyháza - Vasárnap Kaposváron lépett pályára a Szpari. tovább »
„Meg szeretném köszönni a három tenor fellépését Konyáron”
Hajdú-Bihar - Íme, itt van a megye II déli bajnokság 10. fordulójának vasárnapi mérkőzése. tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása