Frissítve:

Milyen konyhakést használnak a menő séfek?

Milyen konyhakést használnak a menő séfek?
Egy hatékonyan működő étteremhez és konyhához bizony elengedhetetlen egy jó minőségű, megbízható konyhakés készlet. A kés a konyha egyik legfontosabb eszköze, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kést vásárolunk és hol.

Minden szakács legféltettebb kincse a kései, melyet természetesen senki nem szeret ki adni a kezei közül. Ezért azt szokták tanácsolni, hogy mindenki, aki a konyhában dolgozik, egy idő után vásároljon magának saját késeket, hiszen ezekben tud majd az illető 100%-ig megbízni. Mielőtt azonban az első konyhakéseket megvennénk, amely a kezünkbe kerül, gondoljuk át, melyek azok a kések, amikre egy séfnek valóban szüksége van munkája során?

Milyen minőségi konyhakésre van szüksége egy jó séfnek?

Séf-kés
A legáltalánosabb kés, melyet mindenki ismer, az a séf-kés. Ez az eszköz tökéletes akár a zöldségek felaprításához, akár a hús darabolásához is. Létezik francia és német típusú penge is. A Séf-kések általában olyan 15-30 cm hosszúak, de a legtöbb esetben a 20 cm-es séfkéseket szokták használni.

Segéd kés
A segédkés egy közepes mérettel rendelkező kés, mellyel elvégezhető a legtöbb vágási feladat, a rövid és vékony pengéjének köszönhetően. Hosszúsága 10-18 cm, pengéje pedig sima is lehet, vagy akár fogazott. A segéd kés többféle, nehezebb feladatra is tökéletesen használható.

Faragó kés
Ez egy kisebb méretű, csupán 6-10 cm nagyságú kés, mely sima pengével rendelkezik. A legtöbb esetben az ételek előkészítésénél használják. Azonban a séf-késhez hasonlóan a faragó kést is lehet több dologra használni, hiszen kisebb-nagyobb bonyolultságú feladatokat is el tudunk vele végezni.

Hússzeletelő kés
Ez a kés általában 20-38 cm hosszúsággal rendelkezik és ez a legideálisabb baromfihúsok, sonkák, főtt húsok, sültek felszeletelésére. Mivel a hússzeletelő kés sokkal vékonyabb pengéjű kés, mint például a séf-kés, ezért vele, sokkal precízebb vékonyabb szeleteket tudunk vágni az elkészült ételekből. Egy tökéletes hússzeletelő kés soha nem hiányozhat egy jó séf készletéből!

Bárd kés
Nagy méretű, téglalap alakú pengével rendelkező kés, mely tökéletes nagyobb húsok feldarabolására. A 15 cm-es nagyságú penge és a vastag gerinc teszi lehetővé, hogy még a porcokat és csontokat is képesek legyünk a bárd késsel elvágni. A Bárdokon sok esetben vannak lyukak, melyek azt a célt szolgálják, hogy könnyedén fel tudjuk őket akasztani. A bárd kés az étterem nélkülözhetetlen eszköze!

Csontozó és filéző kés
A Csontozó kés hasonlóan fontos egy konyhában, mint a bárd. Nevéből is rájöhetünk, hogy a csontok eltávolítására használjuk. A kés 12-17 cm hosszúságú. pengéje nagyon keskeny és hegyes, ezért könnyedén tudunk vele szépen csontozni. Létezik merev csontozó kés is, mely a sertéshús és a marhahúsnál használatos, míg a puhább csontozó kés tökéletes halak és baromfi húsok kicsontozásánál. A filéző kés hasonlít a csontozóra, vele tökéletesen ki lehet a halakat filézni. Ezek a konyhakések általában 15-28 cm hosszúak.

Ezeken kívül persze ott van még a sajt kés, a kenyérvágó kés, a sonkaszeletelő, vagy az osztriga kés. A késkészletünk alap darabjai azonban a fent felsorolt darabokból állhat. Ezt az alap készletet pedig egy profi séf folyamatosan bővíti. Ha a legjobb minőségű konyhakéseket szeretnénk megvásárolni, akkor érdemes lehet végignézni a gasztronagyker.hu kínálatát!

– PR cikk –

 

 

 


hiba beküldése



További hírek a Életmód kategóriából
Napi horoszkóp – 2018. december 13.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Tekintse meg nálunk, hogy mit jósolnak a csillagok! Napi horoszkóp a 12 [...] tovább »
Újra pluszok, irány a kert!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis téli előzetes után újra őszies az időjárás, így be lehet pótolni, [...] tovább »
OGY – Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok
Budapest - Homeopátiás gyógyszer ajánlása esetén részletes írásos tájékoztatást kell a beteg [...] tovább »
Karácsony – Szállás.hu: 85 százalékkal nő a hotelek karácsonyi forgalma
Budapest - Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken: idén [...] tovább »
A „csendes gyilkos” rendszeresen szedi áldozatait
Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szén-monoxid (CO) alattomos, veszélyét az jelenti, hogy színtelen, szagtalan, a [...] tovább »
Napi horoszkóp – 2018. december 12.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Tekintse meg nálunk, hogy mit jósolnak a csillagok! Napi horoszkóp a 12 [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Rekordokkal búcsúztak a junior korosztálytól az erőemelők
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összetettben Veres Ádám a második, Seres Zoltán a harmadik helyen zárt az erőemelő [...] tovább »
Női kézilabda Eb – Két magyar is bekerülhet az álomcsapatba
Nancy - A magyar válogatott játékosai közül Háfra Noémi és Schatzl Nadine is bekerülhet a franciaországi női [...] tovább »
Rövidpályás úszó-vb – Újabb világcsúcsot állítottak fel az amerikaiak váltóban
Hangcsou - Világcsúccsal nyert az amerikai 4x50 méteres vegyes vegyesváltó a hangcsoui rövidpályás [...] tovább »
Női kézilabda Eb – Súlyosnak bizonyult Cristina Neagu térdsérülése
Nancy - Súlyosnak bizonyult Cristina Neagu térdsérülése, így a román női kézilabda-válogatott és a CSM [...] tovább »
Röplabda Európa-liga – Ausztria, Franciaország és Horvátország a nők csoportellenfele
Budapest - Ausztria, Franciaország és Horvátország lesz a legutóbb ezüstérmes magyar válogatott ellenfele a női [...] tovább »
Rövidpályás úszó-vb – Kapás Boglárka 400 méter gyorson sem indul
Hangcsou - Kapás Boglárka betegsége miatt 400 méter gyorson sem indul a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása