Frissítve:

Milyen konyhakést használnak a menő séfek?

Milyen konyhakést használnak a menő séfek?
Egy hatékonyan működő étteremhez és konyhához bizony elengedhetetlen egy jó minőségű, megbízható konyhakés készlet. A kés a konyha egyik legfontosabb eszköze, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kést vásárolunk és hol.

Minden szakács legféltettebb kincse a kései, melyet természetesen senki nem szeret ki adni a kezei közül. Ezért azt szokták tanácsolni, hogy mindenki, aki a konyhában dolgozik, egy idő után vásároljon magának saját késeket, hiszen ezekben tud majd az illető 100%-ig megbízni. Mielőtt azonban az első konyhakéseket megvennénk, amely a kezünkbe kerül, gondoljuk át, melyek azok a kések, amikre egy séfnek valóban szüksége van munkája során?

Milyen minőségi konyhakésre van szüksége egy jó séfnek?

Séf-kés
A legáltalánosabb kés, melyet mindenki ismer, az a séf-kés. Ez az eszköz tökéletes akár a zöldségek felaprításához, akár a hús darabolásához is. Létezik francia és német típusú penge is. A Séf-kések általában olyan 15-30 cm hosszúak, de a legtöbb esetben a 20 cm-es séfkéseket szokták használni.

Segéd kés
A segédkés egy közepes mérettel rendelkező kés, mellyel elvégezhető a legtöbb vágási feladat, a rövid és vékony pengéjének köszönhetően. Hosszúsága 10-18 cm, pengéje pedig sima is lehet, vagy akár fogazott. A segéd kés többféle, nehezebb feladatra is tökéletesen használható.

Faragó kés
Ez egy kisebb méretű, csupán 6-10 cm nagyságú kés, mely sima pengével rendelkezik. A legtöbb esetben az ételek előkészítésénél használják. Azonban a séf-késhez hasonlóan a faragó kést is lehet több dologra használni, hiszen kisebb-nagyobb bonyolultságú feladatokat is el tudunk vele végezni.

Hússzeletelő kés
Ez a kés általában 20-38 cm hosszúsággal rendelkezik és ez a legideálisabb baromfihúsok, sonkák, főtt húsok, sültek felszeletelésére. Mivel a hússzeletelő kés sokkal vékonyabb pengéjű kés, mint például a séf-kés, ezért vele, sokkal precízebb vékonyabb szeleteket tudunk vágni az elkészült ételekből. Egy tökéletes hússzeletelő kés soha nem hiányozhat egy jó séf készletéből!

Bárd kés
Nagy méretű, téglalap alakú pengével rendelkező kés, mely tökéletes nagyobb húsok feldarabolására. A 15 cm-es nagyságú penge és a vastag gerinc teszi lehetővé, hogy még a porcokat és csontokat is képesek legyünk a bárd késsel elvágni. A Bárdokon sok esetben vannak lyukak, melyek azt a célt szolgálják, hogy könnyedén fel tudjuk őket akasztani. A bárd kés az étterem nélkülözhetetlen eszköze!

Csontozó és filéző kés
A Csontozó kés hasonlóan fontos egy konyhában, mint a bárd. Nevéből is rájöhetünk, hogy a csontok eltávolítására használjuk. A kés 12-17 cm hosszúságú. pengéje nagyon keskeny és hegyes, ezért könnyedén tudunk vele szépen csontozni. Létezik merev csontozó kés is, mely a sertéshús és a marhahúsnál használatos, míg a puhább csontozó kés tökéletes halak és baromfi húsok kicsontozásánál. A filéző kés hasonlít a csontozóra, vele tökéletesen ki lehet a halakat filézni. Ezek a konyhakések általában 15-28 cm hosszúak.

Ezeken kívül persze ott van még a sajt kés, a kenyérvágó kés, a sonkaszeletelő, vagy az osztriga kés. A késkészletünk alap darabjai azonban a fent felsorolt darabokból állhat. Ezt az alap készletet pedig egy profi séf folyamatosan bővíti. Ha a legjobb minőségű konyhakéseket szeretnénk megvásárolni, akkor érdemes lehet végignézni a gasztronagyker.hu kínálatát!

– PR cikk –

 

 

 


hiba beküldése



További hírek a Életmód kategóriából
Mikor érkezzen a kistestvér?
Debrecen - A testvérkapcsolat az egyik legerősebb, legmeghatározóbb a személyiség kiala­kulásában. tovább »
A magas fehérjetartalmú étrendet egészségtelennek találta egy új tanulmány
Sydney - Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend. [...] tovább »
Veszélyes Debrecen levegője
Debrecen - Olyan rossz a levegő minősége Debrecenben, hogy az Országos Közegészségügyi Intézet értékelése [...] tovább »
Az első fél évben csakis anyatejet fogyasszon a baba
Debrecen - Az utóbbi 15 évben világszinten szinte stagnált a kizárólagos szoptatás aránya. tovább »
Friss levegőre kevésbé számítsunk a napokban
Miskolc - Füstködriadót rendelt el a miskolci önkormányzat kedden. tovább »
A betegek elhivatott ápolói ők
Nyíregyháza - Kossuth Zsuzsanna, az ország első főápolójának születésnapja, február 19-e a magyar ápolók [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Budapesti női tenisztorna – Stollár Fanny is kiesett
Budapest - Bondár Anna és Arn Gréta után Stollár Fanny is az első fordulóban búcsúzott egyesben a budapesti 250 [...] tovább »
Női kosárlabda Euroliga – Soproni győzelem, pályaelőny a negyeddöntőben
Budapest/Riga - Az előző idényben ezüstérmes Sopron győzött a lett Riga vendégeként szerdán a női kosárlabda [...] tovább »
Férfi röplabda Extraliga – Kecskeméten nyert a Kazincbarcika
Budapest/Kecskemét - A Kazincbarcika négy játszmában nyert a Kecskemét vendégeként a férfi röplabda Extraliga [...] tovább »
Jégkorong Erste Liga – Gyergyói siker Bécsben
Budapest/Bécs - A Gyergyó 5-2-re győzött a Vienna Capitals II otthonában a jégkorong Erste Liga [...] tovább »
Magyar Kupa – Kétgólos előnyben a Ferencváros
Budapest - A bajnoki éllovas Ferencváros 2-0-ra nyert a vendég Kisvárda ellen az NB I-es csapatok összecsapásán a [...] tovább »
Magyar Kupa – Gól nélküli döntetlen Mezőkövesden
Budapest - Nem született gól a Mezőkövesd-Haladás találkozón, az NB I-es csapatok összecsapásán a labdarúgó [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása