Frissítve:

Magyar Borok Bálja az ország vezető borászataival

Budapest – Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja.

hiba beküldése

A borbál vezető sommelier-je ebben az évben Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier, aki a vacsora borsorát olyan bortípusokra építette, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor, végül tokaji aszú. Ezúttal hat borvidék top tételei mutatkozhatnak be, a Szepsy, a Barta, a Bock, a Figula, a Garamvölgyi, a Dúzsi és a Koch pincészet egy-egy kiváló borán keresztül – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az amuse bouche-ért (üdvözlő falatok) a Caviar & Bull séfje, Marvin Gauci felel; a hideg és meleg előételt, valamint a két főételt pedig a hotel étterme, a Brasserie & Atrium executive chefje, Bolyki Péter készíti. A desszert elkészítésére idén először az ország egyik legismertebb cukrászát, Raj Ráhelt kérték fel a szervezők.

Akik az állófogadásos vacsorára váltanak jegyet, azok Majoros Zsolt (Budai Gesztenyés Nagyvendéglő) fogásait élvezhetik, az ételallergiás vendégek számára pedig alternatív (laktóz-, glutén-, rák-, hal-, tojás- és cukormentes) menü is elérhető.

A Magyar Borok Bálja része egy száznál is több magyar bort felvonultató sétálókóstoló is, melynek célja, hogy a teljes hazai borkínálatot bemutassa fajta, stílus és borvidék szerint, a legmagasabb minőségű tételeken keresztül.

A vacsora elfogyasztása után a Kollagi Show&Dance nyitótáncával kezdődik a bál. Az est folyamán fellép Farkas Sándor bárzongorista, Miklósa Erika operaénekes, majd Király Viktor énekes, dalszerző; az est házigazdája Ördög Nóra műsorvezető lesz. A hajnalig tartó tánchoz a Group’n’Swing zenekar, végül pedig DJ Suri Imre zenél.

A rendezvény részletes programja és menüsora és borai a http://borbal.hu honlapon érhetők el.

-MTI-



További hírek a Gasztronómia kategóriából
A történelmi Avas központi helyszíne lesz
Miskolc - Az idei Borangoláson debütál a kívül-belül megújult Bortanya. tovább »
Sárkányokat engesztelnek a kínai töltött káposztával
Miskolc - A sárkányhajók ünnepén készült a bambuszlevelekbe csomagolt rizs. tovább »
A világ ízeivel a Nagyerdőben
Debrecen - A 14. International Food Day gasztronómiai fesztivált rendezte meg a Debreceni Egyetem Kari Hallgatói [...] tovább »
Kurzus a lakodalmi bélesnek
Hajdúböszörmény - A leírt recept jócskán igényel kézügyességet, ezért együtt sütöttek a tanfolyamon. tovább »
A strand ízei egy ételben: tányéron a lángosburger
Miskolc - Egy igazi konfúziós fogást mutatunk be Füz András gasztroblogger ajánlásával. tovább »
Most tényleg Debrecenbe kell menni a pulykáért
Debrecen - A 17. debreceni pulykanapok programjaira vasárnapig várják az érdeklődőket a cívisváros főterén. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Kiskorától szívja magába a benzingőzt az ifjú motoros
Balmazújváros - Már ennyi idő után is szép eredmények vannak Varga Tibi háta mögött, de a sikernek ára is van. tovább »
Hajrágóllal győzött a Nyírgyulaj
Nyírgyulaj - Egy hónap után újra bajnoki mérkőzésen lépett pályára a futsal NB I.-ben szereplő Nyírgyulaj, [...] tovább »
Férfi kézilabda BL – Az EHF vizsgálatot indított a szegedi tömegjelenet miatt
Bécs - Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) vizsgálatot indított a vasárnapi Szeged-Vardar Szkopje férfi [...] tovább »
Valkusz Rómában, Piros Kazahsztánban nyert
Budapest, Róma, Simkent - Valkusz Máté a római, Piros Zsombor pedig a kazahsztáni salakpályás [...] tovább »
Júniusban rendezik az első Nemzeti Futóversenyt
Budapest - Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy [...] tovább »
Megkezdte nyári felkészülését az Eb-házigazda női röplabda-válogatott
Budapest - Hétfőn Budaörsön megkezdte felkészülését a magyar női röplabda-válogatott a május végén [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása