Rogán: ingatlaneladások nélkül nem újult volna meg a Belváros

Rogán: ingatlaneladások nélkül nem újult volna meg a Belváros

Budapest, 2015. január 19., hétfő (MTI) - Rogán Antal szerint az V. kerületi önkormányzat üzlethelyiség-értékesítéseiből származó bevétel nélkül nem alakulhatott volna ki egy európai léptékű Belváros.
tovább »
Magyar-finn - A rendőrség egy férfit gyanúsít Eremenko meglopásával

Magyar-finn - A rendőrség egy férfit gyanúsít Eremenko meglopásával

Budapest, 2014. november 18., kedd (MTI) - A rendőrség felhívást tett közzé Roman Eremenko, a finn labdarúgó-válogatott játékosának meglopása ügyében.
tovább »
Megújult a budapesti Batthyány-örökmécses környezete

Megújult a budapesti Batthyány-örökmécses környezete

Budapest, 2014. október 5., vasárnap (MTI) - Megújult a Batthyány-örökmécses környezete a főváros V. kerületében, a közterületet vasárnap, az aradi vértanúk emléknapja előtt adták át.
tovább »
Átadták a Mol Bubi rendszert Budapesten

Átadták a Mol Bubi rendszert Budapesten

Budapest, 2014. szeptember 8., hétfő (MTI) - Átadták a Mol Bubi rendszert a fővárosban hétfőn. Budapest egy kerékpárosbarát város, ezt üzenik az almazöld bringák városszerte - mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az ünnepi rendezvényen, az V. kerületben.
tovább »

Gyermeket gázolt a 49-es villamos a budapesti Kálvin téren

Gyermeket gázolt a 49-es villamos a budapesti Kálvin téren

Budapest, 2014. augusztus 13., szerda (MTI) - Egy gyermeket gázolt el a 49-es villamos Budapest V. kerületében, a Kálvin téren - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese szerdán az MTI-t.
tovább »
Emlékmű - Tüntetők lebontották az építkezés kordonját

Emlékmű - Tüntetők lebontották az építkezés kordonját

Budapest, 2014. április 8., kedd (MTI) - Kedd este tüntetők lebontották azt a kordont, amelyet a német megszállás áldozatainak tiszteletére a budapesti Szabadság térre tervezett emlékmű talapzata köré állítottak az építők.
tovább »

Szálló por - Jelentős forgalomcsökkenés, kismértékű javulás a fővárosban

Budapest - Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt - tájékoztatta a főpolgármesteri hivatal az MTI-t.
tovább »

Két nap alatt két férfit állítottak bíróság elé margitszigeti szeméremsértés miatt

Budapest - Két nap alatt két olyan férfit állítottak bíróság elé, aki kedden szeméremsértő módon mutogatta magát a Margitszigeten - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Képességeket szinten tartó számítógépes játékokat kaptak idősek

Budapest - A kognitív képességeket szinten tartó, az időskori demenciát mérő számítógépes programokat kaptak a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogramban részt vevő idősek.
tovább »

Miniszteri biztos: infokommunikációs csomaggal bővül a Segítő kezek program

Budapest, 2015. április 15., szerda (MTI) - Infokommunikációs fejlesztési csomaggal bővül a szociális alapellátást kiegészítő Segítő kezek program, amelyhez mára mintegy 155 önkormányzat csatlakozott országszerte - mondta Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) idősek szociális alapszolgáltatásainak infokommunikációs fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa az MTI érdeklődésére.
tovább »

Az önkormányzat nem tud arról, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében

Budapest, 2015. április 13., hétfő (MTI) - Belváros-Lipótváros Önkormányzata semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott sem a Fővárosi Főügyészségtől, sem más illetékes hatóságtól a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóosztálya az MTI-vel hétfőn este.
tovább »

Nyomozást rendelt el az ügyészség a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében

Budapest, 2015. április 13., hétfő (MTI) - Hatályon kívül helyezte a rendőrség nyomozást elutasító határozatát és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanújával nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség Juhász Péter belvárosi ingatlanértékesítések miatt tett feljelentése alapján - ezt az ellenzéki politikus közölte hétfőn az MTI-vel.
tovább »

Putyin Budapesten - Több kerületben lesznek forgalomkorlátozások kedden

Budapest, 2015. február 14., szombat (MTI) - Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több kerületben kell ideiglenes forgalomkorlátozásra készülni, például az M3-as és M5-ös autópálya bevezető szakaszán, az M0-ás autóúton, a Hősök tere, a Sándor-palota, a Kossuth tér, a Fiumei úti temető környékén és több hídon is.
tovább »

OLAF-vizsgálat - A belvárosi önkormányzat nem tud kifogásokról

Budapest, 2015. január 23., péntek (MTI) - Nem tud a Budapest Szíve projekttel összefüggő esetleges kifogásokról az V. kerületi önkormányzat. A városrész sajtóosztálya pénteken az MTI-vel közölte, hogy minden szükséges anyagot megküldtek az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF).
tovább »

OLAF-vizsgálat - A Budapest Szíve projektet ellenőrizte az uniós szervezet

Brüsszel, 2015. január 23., péntek (MTI) - Szabálytalanságokra, illetve csalásokra vonatkozó állítások miatt vizsgálatot folytatott a Budapest Szíve belvárosi felújítási projekt közbeszerzési eljárásaival kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF). A szervezet az MTI-vel pénteken közölte, hogy ajánlásait megküldte az Európai Bizottság illetékes szervezetének, valamint az ügyészségnek. Az OLAF nem közölt konkrétumokat a vizsgálat eredményéről.
tovább »

Tüntet az Együtt az V. kerületben

Budapest, 2015. január 13., kedd (MTI) - Az Együtt - A Korszakváltók Pártja tüntetést tart az V. kerületben a "Rogán Antal és a körülette lévő ingatlanmaffia" ügyei elleni tiltakozásul szerda este - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt társelnöke.
tovább »

Juhász Péter feljelentést tesz a belvárosi önkormányzat ingatlaneladásai miatt

Budapest, 2014. december 29., hétfő (MTI) - Feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő.
tovább »

A Belváros alpolgármestere összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez Juhász Péter ellen

Budapest, 2014. november 29., szombat (MTI) - Az V. kerületi alpolgármester összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez Juhász Péter, az Együtt önkormányzati képviselője ellen, mert véleménye szerint valótlan a politikus vagyonnyilatkozata. Böröcz László alpolgármester ezt szombaton közölte az MTI-vel.
tovább »

Visszaadja az önkormányzattól vett lakását Szentgyörgyvölgyi Péter

Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - Visszaadja az önkormányzattól vásárolt lakását Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) V. kerületi polgármester.
tovább »

Tűz volt egy V. kerületi házban

Budapest, 2014. november 3., hétfő (MTI) - Egy hétemeletes ház egyik első emeleti lakásában keletkezett tűz Budapest V. kerületében, a Balaton utcában hétfő hajnalban - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
tovább »

Az ügyészségen a tűcsereprogrammal kapcsolatban kiszivárgott levél ügye

Budapest, 2014. október 15., szerda (MTI) - Az illetékes kerületi ügyészség elutasította a tűcsereprogrammal kapcsolatban kiszivárgott levél miatt az ombudsman által tett feljelentést - közölte az MTI megkeresésére szerdán Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve: a határozat ellen panasz érkezett.
tovább »

Együtt-PM: feljelentés Szentgyörgyvölgyi lakásvásárlása miatt

Budapest, 2014. szeptember 25., csütörtök (MTI) - Feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettesek ellen Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke, mert véleménye szerint Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes alpolgármester feltehetően áron alul vásárolt meg egy önkormányzati ingatlant.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Együtt-PM: a kampány miatt nem újítanak fel egy csatornát a belvárosban

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Az Együtt-PM szerint a választási kampány miatt nem újítanak fel - közegészségügyileg kockázatos módon - egy rossz állapotú csatornát az V. kerületben.
tovább »

Gázömlés miatt kiürítettek egy budapesti társasházat

Budapest, 2014. szeptember 15., hétfő (MTI) - Gázömlés miatt kiürítettek egy budapesti társasházat hétfőn, miután lakásfelújítás közben a munkások megsértettek egy gázvezetéket - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
tovább »

Ünnepi programok miatt lezárások és forgalmi változások várhatók ma Budapesten

Budapest, 2014. július 22., kedd (MTI) - Jelentős forgalmi változások várhatók ma délelőtt a nándorfehérvári diadal emléknapja és a XII. Duna Ünnepe rendezvényei miatt Budapest belvárosában, egy időre a Lánchidat is lezárják.
tovább »

Külgazdasági kinevezése miatt lemondott Puskás András V. kerületi alpolgármester

Budapest, 2014. június 25., szerda (MTI) - Lemondott V. kerületi alpolgármesteri posztjáról Puskás András (Fidesz-KDNP) szerdán, miután Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter aláírta új kinevezési dokumentumát a tárcánál.
tovább »

A DK szerint az V. kerületi önkormányzat szavazatokat vásárol

Budapest, 2014. június 16., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontja szerint az V. kerületi önkormányzat szavazatokat vásárol az őszi önkormányzati választásokra azzal, hogy 10 ezer forint ajándékot ad a kerületi nyugdíjasoknak az Idősek Világnapján.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Szentgyörgyvölgyi Péter lehet a Fidesz V. kerületi polgármesterjelöltje

Budapest, 2014. június 13., péntek (MTI) - Szentgyörgyvölgyi Péter lehet a Fidesz V. kerületi polgármesterjelöltje - közölte a Fidesz-KDNP V. kerületi szervezete pénteken az MTI-vel.
tovább »

Megvertek és kiraboltak két külföldi férfit a fővárosban

Budapest, 2014. június 6., péntek (MTI) - A rendőrség keres két férfit, aki vascsővel és gázspray-vel bántalmazott két - az MTI értesülései szerint külföldi - férfit a főváros V. kerületében.
tovább »

Emléktáblát avattak Rajz János színművész tiszteletére

Budapest, 2014. május 21., szerda (MTI) - Emléktáblát avattak Rajz János Kossuth-díjas színművész tiszteletére egykori lakóházának falán, Budapesten az V. kerületi Galamb utca 3-as szám alatt, szerdán.
tovább »

Átadták a megújult Olimpia parkot az V. kerületben

Budapest, 2014. március 22., szombat (MTI) - Átadták szombaton a budapesti belvárosban a megújult Olimpia parkot.
tovább »

Vihar - Megbontotta a szél a Császár-Komjádi Sportuszoda tetejét

Budapest, 2014. március 16., vasárnap (MTI) - Tűzoltóknak kellett beavatkozniuk, miután a viharos szél közel 10 négyzetméteren megbontotta a Császár-Komjádi Sportuszoda tetejét vasárnap este Budapesten - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.
tovább »

Május vége az új Szabadság téri emlékmű megvalósításának határideje

Budapest, 2014. február 19., szerda (MTI) - Május végére módosította a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmű megvalósításának határidejét a kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerda este közzétett számában jelent meg.
tovább »

Választás 2014 - DK: az V. kerületi önkormányzat egy szélsőjobboldali boltot akar támogatni

Budapest, 2014. február 14., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint az V. kerületi önkormányzat egy "szélsőjobboldali" könyvesboltot akar támogatni, miután visszamenőleges hatállyal, 15 hónapra elengedhetik az üzlet bérleti díjának felét - erről Kerék-Bárczy Szabolcs a DK elnökségi tagja és Pásztor Tibor szocialista önkormányzati képviselő beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatójukon. Puskás András alpolgármester a helyszínen azt válaszolta, hogy jogszerűen adható a bérleti-díj kedvezmény.
tovább »
Elkészült az új felhajtó az Erzsébet hídnál

Elkészült az új felhajtó az Erzsébet hídnál

Budapest, 2014. január 28., kedd (MTI) - Átadták a forgalomnak az Erzsébet híd pesti oldalának új felhajtóját - tájékoztatta az V. kerületi önkormányzat kedden az MTI-t.
tovább »

Belváros: a vásárcsarnok korszerűsítésére pályáztak a tanyaprogramban

Budapest, 2013. november 16., szombat (MTI) - A Belváros önkormányzata szeretné felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai vásárcsarnokot, ezért pályáztak a tanyaprogramban - közölte Puskás András alpolgármester szombaton.
tovább »

Két-három év múlva lehet dugódíj a fővárosban

Budapest, 2013. október 24., csütörtök (MTI) - A főpolgármester szerint 2015 vége, 2016 eleje ésszerűbb határidő a dugódíj bevezetésére a korábban vállalt 2013-nál, és erre "hallgatólagosan" már kaptak haladékot.
tovább »
Emléktáblát avattak Robert Capa tiszteletére egykori budapesti lakóhelyének falán

Emléktáblát avattak Robert Capa tiszteletére egykori budapesti lakóhelyének falán

Budapest, 2013. október 22., kedd (MTI) - Üveg emléktáblát avattak Robert Capa tiszteletére a fotográfus egykori V. kerületi lakóhelyének falán kedden.
tovább »

Halálos lakástűz Budapesten

Budapest, 2013. szeptember 18., szerda (MTI) - Lakástűzben meghalt egy idős asszony a főváros V. kerületében, egy Régiposta utcai házban - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.
tovább »
Hamisított jegyekkel próbáltak bejutni látogatók a parlamentbe

Hamisított jegyekkel próbáltak bejutni látogatók a parlamentbe

Budapest, 2013. augusztus 30., péntek (MTI) - Augusztusban spanyol anyanyelvű látogatók több alkalommal is az eredetire megtévesztésig hasonlító, hamisított jeggyel kívántak részt venni Országház-látogatáson - közölte pénteken az MTI-vel az Országgyűlés Hivatala, amely jelentette az esetet az V. kerületi rendőr-főkapitányságon.
tovább »

Országos mintaprogram résztvevője Kemecse

Kemecse - Kemecse is csatlakozott a „Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért értékteremtő közfoglalkoztatással, közösségi szolgálattal és önkéntes tevékenységgel” programhoz.
tovább »
Az orvosi marihuána legalizálásáról szóló párbeszédet sürgetnek civilek

Az orvosi marihuána legalizálásáról szóló párbeszédet sürgetnek civilek

Budapest, 2013. április 20., szombat (MTI) - Az orvosi marihuána legalizálásáról szóló párbeszédet sürgetnek civilek, szervezésükben több mint kéttucatnyian jelentek meg Budapesten, az V. kerületi Városháza parkban szombaton.
tovább »

Március 15. - Változik a budapesti közösségi közlekedés rendje

Budapest, 2013. március 14., csütörtök (MTI) - Az ünnepségek miatti forgalomkorlátozások miatt megváltozik március 15-én a közösségi közlekedés menetrendje, a parkolás pedig a P+R parkolókat leszámítva ingyenes lesz pénteken.
tovább »

Székelyzászló-ügy – Belváros-Lipótváros önkormányzata elítéli a Jobbik akcióját

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) – Belváros-Lipótváros önkormányzata elítéli, hogy Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője erőszakkal kitűzte a székely zászlót az V. kerületi önkormányzat épületére.
tovább »

Székelyzászló-ügy - A Jobbik kitűzte a székely zászlót az V. kerületi polgármesteri hivatalra

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - Kitűzte a székely zászlót az V. kerületi polgármesteri hivatal Erzsébet téri épületére a Jobbik budapesti elnöke szerdán. Szilágyi György a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: Rogán Antal hazudott, amikor arra hivatkozva utasította el a zászló kitűzéséről szóló jobbikos javaslatot, hogy nincs hely az épület homlokzatán.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4

V. kerület.
MON.HU

További hírek a kategóriából
Szálló por – Jelentős forgalomcsökkenés, kismértékű javulás a fővárosban
Budapest - Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a [...] tovább »
Két nap alatt két férfit állítottak bíróság elé margitszigeti szeméremsértés miatt
Budapest - Két nap alatt két olyan férfit állítottak bíróság elé, aki kedden szeméremsértő módon mutogatta [...] tovább »
Képességeket szinten tartó számítógépes játékokat kaptak idősek
Budapest - A kognitív képességeket szinten tartó, az időskori demenciát mérő számítógépes programokat kaptak [...] tovább »
Miniszteri biztos: infokommunikációs csomaggal bővül a Segítő kezek program
Budapest, 2015. április 15., szerda (MTI) - Infokommunikációs fejlesztési csomaggal bővül a szociális [...] tovább »
Az önkormányzat nem tud arról, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében
Budapest, 2015. április 13., hétfő (MTI) - Belváros-Lipótváros Önkormányzata semmilyen hivatalos megkeresést [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Városok, városrészek hírei

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása