2016.05.19 22:26; Frissítve: 2016.05.19 22:26


Iseum Rallye – Váltás Keletről Nyugatra, aszfaltról pedig murvára

Az egri és a miskolci bronz után Kazárék előrelépnének Szombathelyen Az egri és a miskolci bronz után Kazárék előrelépnének Szombathelyen
Miskolc, Szombathely – A magyar ralibajnokság mezőnye idén először csatázik murván, a Szombathely központú Iseum Rallye-n.
hiba beküldése

A szezon­nyitó egri, majd a miskolci futamot követően az ország nyugati szegletében találkoznak egymással a hazai ralis­társadalom tagjai. Az idei bajnokság harmadik futamát Szombathelyen és a város környéki murvás gyorsaságikon bonyolítják le szombaton és vasárnap. A program azonban már pénteken elkezdődik, hiszen az adminisztratív és a technikai átvételek után egy ünnepélyes rajtceremónián vesznek részt a párosok az Iseum múzeum előtti területen.

Kiderült a hiba

Az eddigiek alapján a címvédő Herczig–Bacigál kettős lehet a legnyugodtabb, hiszen mindkét hétvégén az élen végeztek, míg a riválisok közül többen is belehibáztak valamelyik futamba. A korábbi négyszeres magyar bajnok Kazár Miklós két harmadik helyezéssel kezdte az idényt, de a pilóta tudja, hogy ettől több kell, ha szeretne ismét bajnok lenni.

– Miskolc után is éreztük, hogy valami nincs rendben. Nem vagyunk olyan gyorsak, mint kellene, ezt azok is mondták, akik kívülről néztek minket – tekintett vissza Kazár Miklós. – Feltettük a kocsit a padra, kiderült, hogy mi volt a hiba. Motorerőben tíz százalék hiányzott, de szerencsére sikerült orvosolni a hibát, úgyhogy az Iseum Rallye-n erőteljesen támadni fogunk. Nagyon szeretem a murvát, ezért várom, hogy végre ott legyünk Szombathelyen. Sokan panaszkodnak, hogy kevés a kanyar, szerintem meg egyáltalán nem. Ezeken a pályákon is kiélheti magát az ember, komoly verseny, nagy csata várható. Nekünk pedig egyértelműen előrébb kell lépnünk, mert az eddigi teljesítményünk halovány a céljainkhoz. Így nem leszünk bajnokok, pedig mi továbbra is ezt akarjuk. Beszélhetünk bármiről, de az autóversenyen ütőképes technika kell ahhoz, hogy a végén jó helyen végezzünk. Eddig a fent említett okok miatt nem volt esélyünk, de bízom benne, hogy mostantól más lesz a helyzet. Már most is szeretnénk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. Az is fontos, hogy ne hibázzunk, ne törjük össze az autót, mert annyira sűrű a menetrend, hogy egy nagyobb javítás ebbe a programba nem fér bele.

Javítani, folytatni

A miskolci pilóták közül Hadik András és Spitzmüller Csaba is javítani szeretne, hiszen hazai pályán nem úgy alakult számukra a verseny, mint ahogyan eltervezték. Balogh János azonban ismét megnyerte a 3-as kategóriát, és abszolútban is ott állhatott a pódiumon.

– Nagy szó, nagy eredmény, hogy az R5-ös autókkal teletűzdelt mezőnyben másodszor végeztünk a legjobb ötben, Eger után Miskolcon is a pódiumon köszöntöttek minket – fogalmazott Balogh János. – Ezt a tervszerű, tudatos versenyzést kell folytatnunk az előttünk álló időszakban is. Háromhetente jönnek a versenyek, ezért nem hibázhatunk. Jól kezdtünk, letettük az alapokat, aminek akkor lesz igazán sok haszna, ha Szombathelyen és Veszprémben is folytatni tudjuk. Nem lesz egyszerű az Iseum Rallye, a féktávokat jól el kell találni, hogy gyorsan és pontosan tudjunk autózni. Valamelyest könnyít a helyzeten, hogy a program nem változott a tavalyihoz képest, ezért számunkra is ismertek lesznek a pályák.

Marosréti Ervin


Az Iseum Rallye programja

ORB:

Május 20. (péntek):

 • 20:30: Rajtceremónia
  (Szombathely, Iseum előtti terület)

Május 21. (szombat):

Gyorsasági szakaszok:

 • 9:09: GY1 – Farkas erdő/1 (az első autó rajtja)
 • 10:19: GY2 – Szombathelyi Rallye Katlan
 • 12:24: GY3 – Farkas erdő/2
 • 14:02: GY4 – Farkas erdő/3

Május 22. (vasárnap):

Gyorsasági szakaszok:

 • 07:54: GY5 – Szeleste/1
 • 08:23: GY6 – Csepreg/1
 • 09:06: GY7 – Szombathelyi Rallye Katlan/1
 • 11:01: GY8 – Szeleste/2
 • 11:30: GY9 – Csepreg/2
 • 12:13: GY10 – Szombathelyi Rallye Katlan/2
 • 14:08: GY11 – Szeleste/3
 • 14:37: GY12 – Csepreg/3
 • 15:40: Céldobogó, Iseum előttLakóhelyem.
MON.HU

További hírek a Magyarország kategóriából
Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta
Bekerült a Hungarikumok Gyűjetményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - tájékoztatta az [...] tovább »
Heten vesztették életüket az M5-ös autópályán
Mindkét irányban lezárták az M5-ös autópályát Balástya közelében, ahol hétfőre virradóra heten meghaltak, [...] tovább »
Négyes ikrek születtek Debrecenben
Négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában - közölte a felsőoktatási intézmény [...] tovább »
Először lép föl Magyarországon Celine Dion
Először lép fel Magyarországon Celine Dion kanadai énekesnő: 2020. június 7-én, vasárnap a Papp László [...] tovább »
Will Smith koncertezik a budapesti Szent István-bazilika előtt
Koncertet ad Will Smith hollywoodi filmsztár szerda este Budapesten, a Szent István-bazilika előtt - közölte a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása