2011.05.12 10:36; Frissítve: 2011.05.12 10:36


Felhívás kőbányai lakosok számára – Parlagfű mentesítés a kerületben

Felhívás kőbányai lakosok számára – Parlagfű mentesítés a kerületben
Mindannyiunk közös érdekében felhívással fordul a kőbányai lakossághoz a hatósági iroda a parlagfű és más, allergiát okozó gyomnövény terjedésének visszaszorítása céljából.
hiba beküldése

A gyomnövények pollenszórásának megakadályozása közös ügyünk. Ezért kérik Kőbánya lakosait, hogy a tulajdonukat képező ingatlan és az ingatlan előtti zöldsáv rendszeres kaszálására. A parlagfű és más allergiát okozó gyomnövények elleni védekezés során nagyon fontos, hogy azt a virágzás előtt végezzük el, ellenkező esetben a pollentermelést nem tudjuk meggátolni.


Közös erőfeszítéssel sikerrel vehetjük fel a harcot a parlagfű ellen Kőbányán is

A mechanikai úton történő védekezés kis területen gyomlálással – gyökérrel együtt történő kihúzással, nagyobb területen rendszeres kaszálással – vegetációs időszakban időjárástól
függően legalább havonta egyszer úgy, hogy 1-3 cm-es tarló maradjon. Kérik továbbá, hogy aki Kőbánya területén elhanyagolt, gondozatlan, gyomos ingatlant észlel, jelentse be a Polgármesteri Hivatalnak a 06-80-202-435 telefonszámon, amely az Önkormányzat költségére hívható és üzenetrögzítőre rögzítik a bejelentéseket. Továbbá felhívják a figyelmet a Budapest Főváros Közgyűlésének a Főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII. 1.) sz. rendelet 3. § (1) bekezdésére mely kimondja, hogy az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) kötelessége gondoskodni az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről.

További felhívás: az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI törvény előírásaira, hogy miszerint minden év június 30-ai dátum a szankciómentes,
önkéntes jogkövetés lehetőségének határnapja, ezt követően a védekezés elmulasztóival szemben közérdekű védekezés rendelhető el és egyúttal növényvédelmi bírság szabható ki.

Közös erőfeszítéssel egészségünk és a kulturált környezet rendben tartása érdekében így sikerrel vesszük fel a harcot, otthonosabbá téve lakókörnyezetünket és egész Kőbányát.

Forrás: kobanya.hu


 X. kerület.
MON.HU

További hírek a Budapest - X. kerület kategóriából
Tizenkettedszer médiabajnok a Szuperinfó-Russmedia
Idén is közel tízezer futó teljesítette a kitűzött távokat Budapesten, a városligeti 7 km-es körön, ahol a [...] tovább »
Halálos szén-monoxid-mérgezés a X. kerületben
Budapest - Egy fiatalember meghalt, egy gyermeket pedig kórházba szállítottak szén-monoxid-mérgezés miatt szerda [...] tovább »
Halálra gázolt egy embert egy személyvonat Kőbánya-Kispesten
Budapest - Halálra gázolt egy embert egy személyvonat péntekre virradó éjjel Budapest X. kerületében, a [...] tovább »
Richter Gedeon Nyrt.: ketten sérültek meg a gyár budapesti telephelyén
Budapest, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) - A Richter Gedeon (RG) Nyrt. egyik külső munkatársa súlyosan, egy [...] tovább »
Robbanás volt a Richter Gedeon Gyógyszergyárban, egy ember megsérült
Budapest, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) - Egy ember megsérült, amikor robbanás történt csütörtök [...] tovább »
Még több kategóriábol »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása