2011.05.12 10:36; Frissítve: 2011.05.12 10:36


Felhívás kőbányai lakosok számára – Parlagfű mentesítés a kerületben

Felhívás kőbányai lakosok számára – Parlagfű mentesítés a kerületben
Mindannyiunk közös érdekében felhívással fordul a kőbányai lakossághoz a hatósági iroda a parlagfű és más, allergiát okozó gyomnövény terjedésének visszaszorítása céljából.
hiba beküldése

A gyomnövények pollenszórásának megakadályozása közös ügyünk. Ezért kérik Kőbánya lakosait, hogy a tulajdonukat képező ingatlan és az ingatlan előtti zöldsáv rendszeres kaszálására. A parlagfű és más allergiát okozó gyomnövények elleni védekezés során nagyon fontos, hogy azt a virágzás előtt végezzük el, ellenkező esetben a pollentermelést nem tudjuk meggátolni.


Közös erőfeszítéssel sikerrel vehetjük fel a harcot a parlagfű ellen Kőbányán is

A mechanikai úton történő védekezés kis területen gyomlálással – gyökérrel együtt történő kihúzással, nagyobb területen rendszeres kaszálással – vegetációs időszakban időjárástól
függően legalább havonta egyszer úgy, hogy 1-3 cm-es tarló maradjon. Kérik továbbá, hogy aki Kőbánya területén elhanyagolt, gondozatlan, gyomos ingatlant észlel, jelentse be a Polgármesteri Hivatalnak a 06-80-202-435 telefonszámon, amely az Önkormányzat költségére hívható és üzenetrögzítőre rögzítik a bejelentéseket. Továbbá felhívják a figyelmet a Budapest Főváros Közgyűlésének a Főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII. 1.) sz. rendelet 3. § (1) bekezdésére mely kimondja, hogy az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) kötelessége gondoskodni az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről.

További felhívás: az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI törvény előírásaira, hogy miszerint minden év június 30-ai dátum a szankciómentes,
önkéntes jogkövetés lehetőségének határnapja, ezt követően a védekezés elmulasztóival szemben közérdekű védekezés rendelhető el és egyúttal növényvédelmi bírság szabható ki.

Közös erőfeszítéssel egészségünk és a kulturált környezet rendben tartása érdekében így sikerrel vesszük fel a harcot, otthonosabbá téve lakókörnyezetünket és egész Kőbányát.

Forrás: kobanya.hu


 X. kerület.
MON.HU

Telt ház és bőséges kínálat a ruhabörzén

Nyíregyháza – Sporteszközök, játékok, gyerekholmik várják a börzézőket.
tovább »
További hírek a Szabolcs-Szatmár-Bereg kategóriából
Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére
Budapest - Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának [...] tovább »
Költségvetés – Fidesz: mindenki léphet egyet előre
Budapest - Mindenki léphet egyet előre - mondta a 2017-es költségvetésről a parlament gazdasági bizottságának [...] tovább »
PATENT egyesület: nem jól kezelik a párkapcsolati erőszak eseteit a bíróságok
Budapest - A PATENT Jogvédő Egyesület felmérése szerint nem megfelelő Magyarországon a párkapcsolati erőszakkal [...] tovább »
Vasárnapi nyitvatartás – OKSZ: sok vállalkozást ellehetetlenítene a száz százalékos pótlék
Budapest - Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a 100 százalékos vasárnapi pótlék sok vállalkozás [...] tovább »
Fotók: Kerámia kiállítás a Nyíregyházi Állatparkban
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Állatpark 20 éves jubileumi rendezvénysorozata keretében nyílt meg pénteken a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása