Nagyecsér, az elnéptelenedett szellemfalu Borsodban

Nagyecsér, az elnéptelenedett szellemfalu Borsodban

Nagyecsér - Összedőlés határán álló házak, érintetlen vadvilág, gyönyörű környezet a borsodi világvégén. A mára elnéptelenedett tanyaközpont Mezőnagymihály közelében található, az Urbex Hungary csapata nemrégiben járta be a települést. Nézzen szét az évek óta üresen álló borsodi szellemfaluban!
tovább »
Nyárias melegre, de esőre is számítani kell a hétvégén

Nyárias melegre, de esőre is számítani kell a hétvégén

Budapest - Nyárias, 30 Celsius-fok körüli melegre, de esőre, helyenként zivatarokra is számítani lehet az utolsó májusi hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.
tovább »

Sikeres évadot zártak a miskolci szimfonikusok

Miskolc - Nagyon sikeres évad után még tartalmasabb szezonra készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ugyanakkor az idei sorozat még nem ért véget, egyebek mellett a hamarosan kezdődő miskolci operafesztivál három előadásán vesz még részt a társulat - mondta a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón, csütörtökön.
tovább »

KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

Budapest - Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a február-áprilisi három hónapban: az első negyedévhez képest 31 ezerrel, a múlt év azonos időszakához képest pedig 153 ezerrel dolgoztak többen - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves növekedés 3,7 százalék.
tovább »

Kábítószer-kereskedőket tartóztattak le Miskolcon

Miskolc - Kábítószer-kereskedőket helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság Miskolcon, a férfi és a nő új pszichoaktív anyagot értékesített többeknek - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

NGM: több mint két éve 4 milliónál többen dolgoznak az országban

Budapest - Igen kedvező, hogy több mint két éve már 4 milliónál többen dolgoznak az országban, amit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb foglalkoztatási adatai is alátámasztanak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.
tovább »

Rekordárbevételt ért el a Bosch tavaly Magyarországon

Budapest/Miskolc - A Bosch csoport tavaly rekordösszegű, a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékának megfelelő, 959 milliárd forintos árbevételt ért el Magyarországon, 16 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - mondta Torma Krisztina gazdasági igazgató a csoport éves sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
tovább »

KSH: 6 százalék alá csökkent a munkanélküliség február-áprilisban

Budapest - Egy év alatt ötödével 73 ezerrel, 265 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a február-áprilisi időszakban - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanélküliségi ráta egy év alatt 1,7 százalékponttal javult.
tovább »

Tűz volt egy Flórián térhez közeli házban

Budapest - Teljes terjedelmében égett egy lakás egy a III. kerületi Flórián térhez közeli panelépületben csütörtök kora délután, a tüzet már eloltották - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
tovább »

Három szabolcsi településen is tartanak időközi választást a nyáron

Nyíregyháza - A helyi képviselő-testület önfeloszlatása miatt három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen tartanak időközi önkormányzati választást júliusban és augusztusban - közölte a Nemzeti Választási Iroda a honlapján.
tovább »

Nébih-felmérés: az illegális fakitermelés a legnagyobb probléma

Budapest - Az illegális fakitermelés jelenti a legnagyobb problémát a faanyag kereskedelmi lánc szereplőinek - derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) február végén elvégzett kérdőíves felméréséből.
tovább »

Czibere Károly: a magyar kormány folytatja és bővíti a Kárpátaljának nyújtott támogatást

Beregszász - Kárpátalja magyarságának és egész lakosságának éreznie kell, hogy a magyar kormány a migránsválság ellenére sem feledkezett meg róla, és folytatja, sőt bővíti a térségben élőknek nyújtott sokrétű támogatást - jelentette ki Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Beregszászon.
tovább »

Emmi: Brüsszel bosszút áll a kötelezettségszegési eljárással

Budapest - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint Brüsszel bosszút áll a kötelezettségszegési eljárással, amiért a kormány nem támogatja a bevándorlók betelepítését Magyarországra.
tovább »

Újabb fejlesztés a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza - Mintegy 400 millió forint értékű újabb fejlesztést készíthet elő a Nyíregyházi Állatpark, ahol látogatócentrum, hópárduc-kifutó és látvány-fókamedence épül majd.
tovább »

Elodázhatatlan a jármű-modernizációs program végrehajtása a Közlekedési Munkástanácsok szerint

Budapest - A 2014 őszén meghirdetett jármű-modernizációs program megvalósítása elodázhatatlan kormányzati feladat a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) szerint, ezért a szervezet nyílt levélben fordult Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy a szaktárca ezt a programot állítsa a közlekedéspolitika előterébe - közölte a KMSZ csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

EB: újabb szakaszba léptek a kötelezettségszegési eljárások a külföldiek földvásárlását korlátozó szabályok miatt

Brüsszel - Az Európai Bizottság (EB) csütörtökön több uniós tagállam, köztük Magyarország ellen is újabb szakaszba léptette a külföldiek földvásárlására vonatkozó jogszabályok miatt korábban megindított kötelezettségszegési eljárásokat; amennyiben a kifogásolt szabályok két hónap alatt nem változnak, a bizottság az Európai Bírósághoz fordulhat.
tovább »

Prisztás-gyilkosság - Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték Portik Tamást

Budapest - Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte Portik Tamást és a másodrendű vádlottat, Hatvani Istvánt a Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.
tovább »
Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt

Brüsszel - Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt - jelentették be az európai uniós végrehajtó testület csütörtöki sajtótájékoztatóján Brüsszelben.
tovább »
Rendőrségi felhívás - Eltűnt Szlavkovszky Géza Jánosné Bőcsről

Rendőrségi felhívás - Eltűnt Szlavkovszky Géza Jánosné Bőcsről

Bőcs, Miskolc - A rendőrség a lakosság segítségét kéri egy 35 éves bőcsi nő eltűnése ügyében.
tovább »

Módosította alapszabályát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Budapest - Az adminisztrációs terhek enyhítése érdekében módosította alapszabályát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK): idén már nem kell tagdíjbevallást tenniük az értékesítési tevékenységükből 600 ezer forint éves árbevételt el nem érő őstermelőknek - közölte a NAK csütörtökön MTI-vel.
tovább »

Visszatért Magyarország első jeladós szalakóta

Budapest - Visszatért Magyarország az első szalakóta, amelyet A szalakóta védelme a Kárpát-medencében című LIFE+ projekt keretében láttak el jeladóval három másik társával együtt 2015 nyarán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakemberei.
tovább »

NGM-államtitkár: 7 milliárd forintos pályázat a szakképzés és felnőttképzés fejlesztésére

Budapest - A szakképzés és felnőttképzés fejlesztésére 7 milliárd forintos keretösszeggel kiemelt pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében - közölte Rákossy Balázs csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Novák Katalin: minden családtámogatás hozzáférhető az apák számára is

Novák Katalin: minden családtámogatás hozzáférhető az apák számára is

Budapest - A családtámogatások teljes spektruma hozzáférhető az édesapák számára is Magyarországon - hangoztatta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Keresztény Civil Szervezetek 13. országos fórumán csütörtökön Budapesten.
tovább »
Videó: Tovább dagad az uszodai erőszak-botrány

Videó: Tovább dagad az uszodai erőszak-botrány

Budapest - Tovább dagad az uszodai erőszak-botrány: újabb áldozatról derült ki, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatta edzője. A most harmincas évei végén járó nőt többször is megerőszakolta az idős szakember.
tovább »
Hogyan keress állást, ha nem ismersz senkit?

Hogyan keress állást, ha nem ismersz senkit?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vannak, akiknek például egy költözés miatt nincs olyan ismerősi körük, aki segíteni tud. Egy kapcsolati hálót időbe telik felépíteni, az álláskeresést a kapcsolatépítés mellett is végezned kell.
tovább »
Videó: Életéért küzd Tücsi, a megégett kutya - Megrázó felvételek!

Videó: Életéért küzd Tücsi, a megégett kutya - Megrázó felvételek!

Budapest, Vác - A Tücsi névre keresztelt állatot két hete mentették ki állatvédők és tűzoltók egy váci tűzből. Láncra volt verve egy társával, így nem tudtak kimenekülni.
tovább »
Videó: Kivitték a város szélére kocsival, ott kirabolták, majd visszafuvarozták

Videó: Kivitték a város szélére kocsival, ott kirabolták, majd visszafuvarozták

Balkány, Debrecen - A 16 éves fiút kivitték a város szélére, ahol elvették tőle a pénzét és a mobiltelefonját.
tovább »

Elemzők: az idénymunkák még alacsonyabb munkanélküliséget hozhatnak

Budapest - A nyári idénymunkák tovább csökkenthetik a munkanélküliséget, amely az év egészében 1,0 százalékponttal is alacsonyabb lehet a tavalyi 6,8 százalékosnál - kommentálták a KSH csütörtökön kiadott foglalkoztatási adatait az elemzők.
tovább »

Elkészült a bioetikai kódex

Budapest - Elkészült a Bioetikai kódex, amely az egészségügyi kutatások során alkalmazandó szakmai-etikai szempontokat összegzi.
tovább »

A klíma és a víztudomány összefüggéseiről tanácskoztak Budapesten

Budapest - Az államok közvetlen feladata, hogy jogszabályokkal jelöljék ki az emberek környezethez fűződő viszonyának kereteit - hangsúlyozta Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora, ahol Úton Párizsból Marrákesbe - a klíma és víztudomány összefüggései címmel rendeztek szakmai napot csütörtökön.
tovább »

OGY - TAB - Az NKA-hoz kerülhetnek bizonyos szerzői jogdíjak

Budapest - A Nemzeti Kulturális Alapnak (NKA) kell átutalniuk a jövőben a szerzői jogokat kezelő szervezeteknek azokat a jogdíjbevételeket, amelyeket nem tudnak kifizetni az elérhetetlen jogosultaknak, ha az Országgyűlés is megszavazza a törvényalkotási bizottság által csütörtökön elfogadott módosítást.
tovább »

Áder János részvétét fejezte ki Tempfli József halála miatt

Budapest - Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Tempfli József nyugalmazott nagyváradi püspök halála miatt Böcskei Lászlónak, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye püspökének címzett levelében, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el csütörtökön az MTI-hez.
tovább »

NAV: a civil szervezeteknek május végéig kell nyilatkozniuk a tavalyi szja 1 százalékok felhasználásáról

Budapest - Azoknak a civil szervezeteknek, amelyeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2014-ben kiutalta a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékos felajánlásait, május végégig kell nyilatkozniuk az átutalt összegek tavalyi felhasználásáról - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Életfogytiglanra ítélték az 1998-as domaszéki taxisgyilkosság elkövetőjét

Életfogytiglanra ítélték az 1998-as domaszéki taxisgyilkosság elkövetőjét

Szeged - Életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki 1998-ban meggyilkolt egy helybeli taxisofőrt.
tovább »

Beismerte a gyanúsított a pénzváltórablást, megtalálták az elásott széfet

Győr - Beismerő vallomást tett az a dunaújvárosi férfi, aki tavaly októberben három társával kirabolt egy Mosonmagyaróvár környéki pénzváltót, és megmutatta, hova ásták a páncélszekrényt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
20 kérdés, ami kiakasztja az agyat

20 kérdés, ami kiakasztja az agyat

Tudja a választ a következő kérdésekre? Ez alkalommal felfedheti a megoldást. 
tovább »
Köszi

Köszi

Eddigi életemben nem sokszor, de előfordult, hogy – nem a következőkben mind említett dolgokat, csak közülük valamelyiket – érmet, oklevelet, díjat, elismerést, kitüntetést kaptam, vehettem át valamilyen alkalomból. Magamról tudom, hogy ez jó dolog. Elismerése egy olyan munkának, teljesítménynek, sportban elért eredménynek, amiért én magam tettem a legtöbbet. Persze ezek kivételes, általában ünnepi alkalmak, a mindennapokban nem is gondolsz rá, mert megy minden a maga útján. Pásztor Attila írása.
tovább »
Videó: 10 éves az őszödi beszéd - Ezt mondja most róla Gyurcsány

Videó: 10 éves az őszödi beszéd - Ezt mondja most róla Gyurcsány

Budapest - 10 éves a beszéd... Hogy repül az idő. Hogy megöregedtünk... Gyurcsány Ferenc a magyar köztársaság volt miniszterelnöke, a DK elnöke, az őszödi beszéd 10 éves évfordulója alkalmából a facebook-on közzétett egy videót.
tovább »
Virtuális generáció

Virtuális generáció

Remélhetőleg az évek számát tekintve több van előttem, mint mögöttem, hiszen csak nemrég léptem magam is a felnőtté válás útjára, azért néha, egy-egy nehéz nap után mégis azt kívánom, bárcsak ismét gyerek lehetnék. Pálfi-Tóth Zoé írása.
tovább »
Lebukás

Lebukás

El sem tudom képzelni, hány hamis érettségi- vagy nyelvvizsga-bizonyítvány, hány hamis diploma lapulhat országszerte, melyekkel tulajdonosai igencsak jól járnak. Az sem ritka (az elmúlt években napvilágra került néhány eset), amikor magas beosztású emberekről derült ki, hogy szakdolgozatukat vagy doktori disszertációjukat másolták valahonnan, vagy egyszerűen kölcsönkérték. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bia, a nap szépe

Bia rajong a technikai sportokért, főleg az autóversenyek hozzák lázba, kedvence a Rallye és a Rallye Cross.
tovább »
További hírek a magyarorszag kategóriából
Sikeres évadot zártak a miskolci szimfonikusok
Miskolc - Nagyon sikeres évad után még tartalmasabb szezonra készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ugyanakkor az [...] tovább »
KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottak száma
Budapest - Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a február-áprilisi három hónapban: az első negyedévhez képest [...] tovább »
Kábítószer-kereskedőket tartóztattak le Miskolcon
Miskolc - Kábítószer-kereskedőket helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság Miskolcon, a férfi és a nő [...] tovább »
NGM: több mint két éve 4 milliónál többen dolgoznak az országban
Budapest - Igen kedvező, hogy több mint két éve már 4 milliónál többen dolgoznak az országban, amit a Központi [...] tovább »
KSH: 6 százalék alá csökkent a munkanélküliség február-áprilisban
Budapest - Egy év alatt ötödével 73 ezerrel, 265 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékra [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása