Figyelmeztetés
Felnőtt olvasóinknak szóló tartalom!
Elmúltál 18 éves?
Frissítve:

Év végi pör(get)és

Év végi pör(get)és
Közeledik az év vége. Sokan a szilvesztert a szerencsével párosítják és emiatt, aki amúgy rendszeresen nem játszik, ebben az időszakban megforgatja Fortuna kerekét.

Kicsi segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogy biztonságossá tegyük a szerencse keresést, ezért kiemelve néhány információt körvonalazzuk, hogy milyen valójában a sikeres sportfogadás.

A fogadás mindig is az emberi ösztön része volt, és egyike a legnépszerűbb szabadidős tevékenységeknek. Egy író szerint a nyert pénz édesebb, mint a megszerzett pénz. Kis odafigyeléssel a szóbanforgó személy gazdagsága megnövelhető egy szerencsés kocka- vagy kártyajáték révén.

A szerencsejátékot a pénz vagy valamilyen értékű dolog kockáztatása jelenti egy bizonytalan esemény kimenetelére fogadva. Bármely fogadás esetén van egy kockáztatott tét és egy esély az esetleges nyereményre. Van egy egyszerű számítás, amely megmagyarázza, hogy milyen előnyökkel jár egy fogadás, vagyis a tét szorozva az esélyekkel. A fogadások minden formája ezen egyszerű kapcsolaton alapul.

Néhány kritikus számára a szerencsejáték tabu téma és elvekbe ütközik. A szerencsejáték probléma létezik, de ilyen az emberi természet, nem egy belső tevékenység következménye. A fogadás egy hatalmas világméretű, kereskedelmi tevékenység, amely sok embert foglalkoztat és jelentős adóbevételt eredményez. Az internet növekedése globálisabbá tette a fogadási piacokat, és ezáltal ez az ágazat szabályozottabbá vált.

Bankroll kezelés

A fogadások egyik legfontosabb szempontja a pénzmenedzsment és a nyilvántartások vezetése. A szerencsejátéknak szórakoztatónak kell lennie, és ezekben a napokban sokkal inkább szociális és elkötelezettséget igénylő. Azonban nagyon kevés időt vesz igénybe a tétek és rekordfogadások ellenőrzése. Gyakori a veszteségek alulbecslése és a győzelem túlbecslése. A teljesítmény és a tét követése segíthet megelőzni a problémákat. Senki sem akar következetesen veszíteni, így a legjobb a pénz kezelése és az eredmények nyomon követése, hogy a dolgokat ellenőrizni lehessen. A legtöbb szabadidős szerencsejátékos csak olyan pénzzel fog fogadni, amelynél megengedheti magának, hogy elveszítse azt. A fogadás szabadidős tevékenység, és a költségek pénzt adnak a sportfogadók zsebébe. A fogadás azonban egyedülálló időtöltés, hiszen több pénzhez juthat, mint amikor elkezdte.
Nyilvánvaló, hogy a sportfogadók kb. 2 %-a nyer folyamatosan és következetesen az idő múlásával. Ez azt jelenti, hogy a szerencsejátékosok 98 %-a több pénzt fektet be, mint amennyit visszanyer. Ez nem jelent problémát a legtöbb játékos számára, de a jó és rossz fogadások ismerete korlátozni fogja a veszteségeket.

A szerencsejáték-probléma létezik, de a fogadási vállalatok most már tudatosabbak és felelősebbek. A fogadás még így is a függőséget okozhat, de vannak olyan szervezetek, amelyek segítenek. Az Egyesült Királyságban nagy a politikai nyomás a fogadások ellen, így a nagyvállalatoknak cselekedniük kellett. A főbb szereplők egy csoportja létrehozott egy testületet a szerencsejáték-problémák kezelésére. A televíziós és sajtóhirdetések kiemelik a lehetséges problémákat, és az egész iparág komolyan veszi a szerencsejáték-problémák kérdését. Néhány fogadó olyan szint tét bázison dolgoznak, amelynél a tétek összege egyenletes, és nem ingadozik a nyertes vagy vesztes futam után. A rekreációs licitálók 10 € / 10 L-t helyezhetnek el egy ló vagy futball mérkőzésre a hétvégén, és nem növelhetik vagy csökkenthetik ezt az összeget a nyertes vagy vesztes futamok után. A tétegység fix, és a költségvetésen belül marad. Ez a megközelítés azonban sajnos nem javítja a jó szériát, vagy minimalizálja a rosszat. Ez a szintpozitív stratégia néven ismert.

Az emberi természet arra törekszik, hogy még nagyobb tétet rakjon egy megfelelő széria során. A szerencsejátékos a leginkább sebezhetővé válik egy nagy győzelem után. Nyilvánvalóan meggondolatlanabb az ügy, amikor a sportfogadónál játszunk. Ez a megközelítés a rögzített tétes stratégia egyik származtatása. Ebben az esetben a licitáló 10 %-át fektetheti be minden tétre. Ahogy a bank növekszik, a tényleges tétegység ugyanakkora ütemben növekszik. Ha a bank csökkenti a tétet, csökken ugyanolyan arányban.
Valójában ez egy biztonsági háló a veszteséggel szemben, vagy pedig a jó eredmények kihasználására irányuló politika. A matematika meglehetősen egyszerű, ha egy bank százalékos aránya alapján dolgozik egy téthez. Ha a kockáztatni kívánt rész 10 %, akkor egy 1000 Ft-os bankból álló tét 1000 Ft, a 9000 Ft bankból érkező tét 9000 Ft, és a 11000 Ft tét a potban 1100 Ft. Ez a stratégia bizonyos nyilvántartást követel a bank növekedésének figyelemmel kísérése érdekében. A rekordokat sporttal vagy tétellel lehet tartani, és különféle stratégiák alkalmazhatók. Nagy és ritka tétek a rövid nyereményű selejtezéseknél jobban megfelelnek az egyik megközelítésnek, mint a kisebb, rendszeres fogadások a nagy nyereményű selejtezéseknél.

Hogyan fogadjunk az interneten?

Az online tét elhelyezés jelenleg a domináns módja a sportfogadók fogadásainak. A játékosok elsősorban a könnyű hozzáférést keresik a szolgáltatáshoz, a teljes fogadási folyamat sebességét és a készpénz azonnali kivonását a számlára figyelik a győzelem után.
Az internetes bukmékerek teljes körűen nyújtanak piacokat mérkőzés előtt és élőben, így a játékos eldöntheti, hogyan fogadjon mérkőzésre: egy-egy, egy pár egy időben, ki nyeri a játékot, ki szerez gólt és így tovább. Továbbá, köszönhetően az online regisztrációnak, akár egy szép sikeres alkalmat is szerezhetünk fogadási biztosítás formájában stb. Hogyan fogadjunk az interneten? Válasszon egy sportfogadó irodát, hozzon létre egy fiókot náluk, és válogasson a mérkőzésre javasolt fogadások közt.

 

A szerencsejátékban 18 éven aluliak nem vehetnek részt!

 

– támogatott tartalom –
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása