2015.07.15 07:55; Frissítve: 2015.07.15 07:55


Illegális bevándorlás – Washington: a rászorulóknak menedéket kell nyújtani
hiba beküldése

Budapest/Washington, 2015. július 14., kedd (MTI) – Azoknak az embereknek, akik jogos indokkal menekülnek valami elől, menedéket kell nyújtani, amennyiben erre szükségük van – mondta Anne Richard amerikai külügyi államtitkár-helyettes egy keddi telefonos sajtókonferencián, a magyarországi migrációs helyzetről szóló kérdésre.

Védelmet és segítséget kell nyújtani azoknak, akik az erőszak elől menekülnek, menedéket keresnek vagy más tekintetben nagyon sérülékeny emberek, mint például az embercsempészek áldozatai és a szülők nélküli gyerekek – hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium népesség-, menekült- és migrációügyi államtitkár-helyettese Washingtonból.

A tisztviselőt a Vatikáni Rádió tudósítója kérdezte arról, hogy mi a véleménye a 175 kilométeres magyar-szerb határszakaszon építendő kerítésről és a magyar migrációs helyzetről. Anne Richard azt mondta, az Egyesült Államok azt szorgalmazza, hogy Magyarország és Szerbia folytassa az együttműködést a határőrizet kérdésében, valamint a megnövekedett számú migránsok kezelésében.

“Sürgetjük, hogy bármilyen új lépés legyen összhangban a nemzetközi kötelezettségekkel” – emelte ki az államtitkár-helyettes a sajtótájékoztatón, amelynek szövegét a budapesti amerikai nagykövetség juttatta el az MTI-nek.
Anne Richard azt mondta, hogy ezeknek a lépéseknek tiszteletben kell tartaniuk az emberi jogokat, védelmet és segítséget kell biztosítaniuk a menekülteknek. Minden migráns – függetlenül bevándorlási státusától – humánus és tisztességes elbánást érdemel, és hozzáférést a menedékjogi eljáráshoz – jegyezte meg az amerikai külügyminisztérium képviselője.

– MTI –.
MON.HU

További hírek a ERDON Multimedia kategóriából
Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny középiskolásoknak
A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 26. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági [...] tovább »
Ezeket hozta idén a Jézuska
A megosztások alapján nem változtak sokat az ajándékozási szokások és a megjósolt trendek is beváltak. [...] tovább »
Elektromos szuperautót fejleszt a Mercedes
535 lóerős, négy másodperc alatt van százon, 200 körül van a végsebessége, viszont csendes, és nem füstöl, [...] tovább »
A Google felfedezi a kerékpárosokat
A Google térképein az útvonaltervezésnél csak az autós és a gyalogos opció között lehetett eddig választani. tovább »
Milyen a biztonságos jelszó?
A felmérések szerint legtöbben az „123456” jelszót használják, ettől sokkal fantáziadúsabb kódban kell [...] tovább »
Még több kategóriábol »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása