2014.11.9 23:06; Frissítve: 2014.11.9 23:06


Önkormányzat 2014 – Csabafi Róbert Imre (Fidesz-KDNP) kapta a legtöbb szavazatot a XVIII. kerületi megismételt szavazáson

Önkormányzat 2014 – Csabafi Róbert Imre (Fidesz-KDNP) kapta a legtöbb szavazatot a XVIII. kerületi megismételt szavazáson
Budapest, 2014. november 9., vasárnap (MTI) – Csabafi Róbert Imre (Fidesz-KDNP) kapta a legtöbb szavazatot a XVIII. kerület 63. szavazókörében, ahol vasárnap meg kellett ismételni a négy héttel ezelőtti képviselő-választás szavazását.

Négy héttel ezelőtt Ferencz István (MSZP-DK-Együtt-PM-Szociáldemokraták) nyerte a képviselői mandátumot a választókerületben. A helyi választási bizottság azonban Csabafi Róbert kifogásának helyt adott, és megállapította, hogy sérült a választás tisztasága és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve, amikor a választás estéjén a 63. szavazókörben a választás utolsó órájában csoportosan érkeztek választópolgárok, és közülük akadt olyan, aki a vele megjelenőket a szavazófülkében állva “instruálta”, illetve szavazott helyettük.

A www.valasztas.hu adatai szerint a XVIII. kerület 12. egyéni választókerületében, a 63. szavazókörben a választásra jogosult 1179 választópolgárból 417 adta le szavazatát vasárnap.

Csabafi Róbert Imre 216 szavazatot kapott, Ferencz István (MSZP-DK-Együtt-PM-Szociáldemokraták) 172 szavazatot, Pap Béla (Jobbik) 15 szavazatot, Vagányi Ferenc (LMP) 8 szavazatot.

A 12. egyéni választókerületben a mandátumot tehát Csabafi Róbert Imre szerezte meg, összesen 951 szavazattal, a voksok 43,31 százalékával.

– MTI –

hiba beküldéseXVIII. kerület.
MON.HU

További hírek a Magyarország kategóriából
Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta
Bekerült a Hungarikumok Gyűjetményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - tájékoztatta az [...] tovább »
Heten vesztették életüket az M5-ös autópályán
Mindkét irányban lezárták az M5-ös autópályát Balástya közelében, ahol hétfőre virradóra heten meghaltak, [...] tovább »
Négyes ikrek születtek Debrecenben
Négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában - közölte a felsőoktatási intézmény [...] tovább »
Először lép föl Magyarországon Celine Dion
Először lép fel Magyarországon Celine Dion kanadai énekesnő: 2020. június 7-én, vasárnap a Papp László [...] tovább »
Will Smith koncertezik a budapesti Szent István-bazilika előtt
Koncertet ad Will Smith hollywoodi filmsztár szerda este Budapesten, a Szent István-bazilika előtt - közölte a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása