2014.06.12 07:50; Frissítve: 2014.06.12 07:50


Koszorútanács létrehozását kezdeményezte a XVIII. kerület polgármestere

Koszorútanács létrehozását kezdeményezte a XVIII. kerület polgármestere
Budapest, 2014. június 11., szerda (MTI) – Úgynevezett koszorútanács létrehozását kezdeményezte Ughy Attila (Fidesz-KDNP), a XVIII. kerület polgármestere szerdán.
hiba beküldése

A kezdeményezés lényege, hogy a polgármester és a kerület magyarok lakta testvérvárosainak vezetői segítik egymást az uniós források minél hatékonyabb felhasználásában a 2014 és 2020 közötti európai fejlesztési ciklusban. A véleményalkotó, stratégiai és gyakorlati tervezéssel egyaránt foglalkozó testület először ősszel ül össze az ötletgazda XVIII. kerületben.

A kerületi önkormányzat szerdai közleménye idézte Ughy Attilát, aki szerint a koszorútanács név azt szimbolizálja, hogy a magyarság “önmagával van körülvéve”, a határokon belül és kívül élők együtt határozzák meg az egész nemzet sorsát.
“Mindannyiunknak fontos, hogy segítsük és támogassuk egymást, függetlenül attól, hogy melyik országban élünk” – emelte ki a polgármester, jelezve: kerülete az elmúlt években több mint 10 milliárd forint EU-s forrást hasznosított, így sok tapasztalatot tud átadni.

A grémium tagjai Ughy Attila mellett Tusnádfürdőről Albert Tibor polgármester, Körösfőről pedig Antal János polgármester. Csatlakozik hozzájuk a kerülettel rövidesen testvérvárosi szerződést aláíró felvidéki Szepsiről Zachariaš István.

– MTI –XVIII. kerület.
MON.HU

További hírek a Gazdaság kategóriából
Szijjártó: az eurázsiai szabadkereskedelmi térség létrehozása Magyarország és Európa érdeke is
Pozsony - Európának egyértelmű érdeke, hogy újraindítsa az eurázsiai szabadkereskedelmi térség gondolatát, [...] tovább »
Elemzők szerint a kedvezményes áfa kivezetése miatt csökkent az építési engedélyek száma
Budapest - Elemzők szerint az új építésű ingatlanokra év végéig érvényben lévő, kedvezményes lakásáfa [...] tovább »
Agrárminiszter: vízjogi engedély nélkül is díjmentesen öntözhetnek a gazdák
Budapest - Vízjogi létesítési engedély nélkül is díjmentesen öntözhetnek a gazdák a tavaszi szárazság [...] tovább »
Videó: Felfüggesztette egy baranyai húsüzem működését a Nébih
Pécs - Felfüggesztette egy Baranya megyei húsüzem működését és a cég több mint huszonnyolc tonna termékét [...] tovább »
Mabisz: könnyebben kezelhető és átláthatóbb lesz az E-kárbejelentő
Budapest - A héten megjelent új verziónak köszönhetően könnyebben kezelhetővé válik, és átláthatóbb lesz a [...] tovább »
Még több kategóriábol »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása