2014.09.17 16:48; Frissítve: 2014.09.17 16:48


A Tebész az MNB-hez fordult a Norbi Update részvényértékesítése miatt

A Tebész az MNB-hez fordult a Norbi Update részvényértékesítése miatt © MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2014. szeptember 17., szerda (MTI) – A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kéri a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére.
hiba beküldése

A kisbefektetők érdekvédelmét felvállaló szövetség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég igazgatósági elnöke olyan, a cég jövőbeni működését és annak kockázatait befolyásoló információk híresztelésébe kezdett a jegyzési időszak alatt, amelyek nem szerepelnek a felügyelet által jóváhagyott kibocsátási tájékoztatóban.

A Tebész szerint mindez aggályos és jogsértő, mert “ezzel egyrészt megsértették az információterjesztésre vonatkozó tőkepiaci szabályokat, másrészt valótlanná vált a tájékoztató azon része, melyben Schóbert Ferenc Norbert, az igazgatótanács elnökeként arról nyilatkozik, hogy a tájékoztató nem hallgat el olyan tényt, amely a részvényekbe való befektetés megalapozott megítéléséhez szükséges”.

A szövetség azt is kéri, hogy az MNB szólítsa fel a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t tájékoztatójának megfelelő tartalmú kiegészítésére.

A Tebész közleménye szerint a kibocsátási tájékoztató a világhírű teniszjátékosról csak mint “reklámarcról” tesz említést, míg a sajtónyilvános eseményekről megjelent tudósítások már mint esetlegesen később beszálló üzleti partnerről szóltak.

Aggályosnak tartja a szövetség a cégvezetőnek a társaság jövőbeni működését alapvetően meghatározó védjegyekkel kapcsolatos kijelentéseit is, miszerint a 13 védjegyet be fogják vinni a cégbe térítésmentesen, vagy jelképes összegért az első alaptőke-emelésről döntő közgyűlésen. Ilyen tervekről azonban semmilyen nyilatkozat sincs az MNB engedéllyel rendelkező tájékoztatóban.

Továbbá a tájékoztatóban és mellékleteiben kizárólag tavalyi időszakra vonatkozó üzleti adatok olvashatók, míg a sajtóeseményen friss 2014-es adatokról beszélt a részvényeladó, egyebek közt a cég aktuális vagyonáról, az alkalmazottak számáról és a működéshez kapcsolódó egyéb információkról – olvasható a Tebész közleményében.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. szeptember 8. és 26. közötti értékesíti részvényeit, a sikeres kibocsátás után pedig a tőzsdére lépést tervezi.

– MTI –Budapest.
MON.HU

Ahol a fű sem nő: vizit az új Váradi akvaparkban.

Furcsa persze, hogy egy akvaparkban nyílt nap legyen, hiszen magának az akvaparknak kellene nyitva lennie. De nincs, helyette ez van: a nyitás csúszik Váradon, ezért a kampányban nyílt napot szerveztek. Benéztünk.
tovább »
További hírek a Gazdaság kategóriából
Megtartotta közgyűlését a Franciaországi Magyarok Szövetsége
Párizs - Megtartotta második közgyűlését szombaton a Franciaországi Magyarok Szövetsége (FRAMOSZ) a [...] tovább »
Az álláshirdetést feladni tervezők a következő egy évben 1-4 főt vennének fel
Debrecen - Erőteljesen megugrott a munkaerő-felvételt tervező cégek aránya, minden negyedik kis- és [...] tovább »
Bajban vagy rendben van a debreceni hulladékszállítás?
Debrecen - Egyelőre bizonytalan, hosszú távon miként működik a rendszer. tovább »
Bürokráciacsökkentés a vállalati szektorban is
Miskolc - Április 15-től országos konferenciasorozat indult „A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási [...] tovább »
Húsz éve jelen az „üvegpiacon”, ünnepeltek Mályiban
Mályi - Gépátadással ünnepelték a két évtizedes tevékenységet. tovább »
Még több kategóriábol »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása