Frissítve:

A strand ízei egy ételben: tányéron a lángosburger

Füz András lángosburgere Füz András lángosburgere - © Fotó: magánarchívum
Miskolc – Egy igazi konfúziós fogást mutatunk be Füz András gasztroblogger ajánlásával.

hiba beküldése

Vannak olyan ételek, amik a felhasznált alapanyagok összeférhetetlensége miatt terjedtek el. Ilyen a mézes-fokhagymás pirítós, a túrós tészta extra adag kristálycukorral vagy a hírhedt mákos lecsó, ami remélhetőleg csak a szlengben létezik. Ezek az ételek többnyire csak érdekes étkezési szokások mentén alakultak ki, de több olyan nemzetközileg elfogadott recept is van, amik a paradox ízösszeállításokkal variálnak, gondoljunk csak az édes-savanyú csirkére. Amerikában azonban összegyúrták a magyar strandszezon kultikus ízeit. Így született a lángosburger.

Valami Magyarország

A hagyományosan lágy, kelt tésztából készült lángos a magyar piacok és vízpartok közkedvelt étele, tipikus hun­garikum. Pont annyira kötődik a magyar konyhához, mint a hamburger az amerikai étkezési kultúrához. Épp ezért nehéz behatárolni, hogy a két étel keresztezése voltaképpen hová is tartozik inkább. Az biztos, hogy a lángosburger amerikai szakácsok kreálmánya, akik sosem ijednek meg némi kísérletezéstől vagy enyhe gyomorrontástól. A magyarok olajban sült lepénye egyébként odakint is hódít: egyre többen nyitnak lángosozót az Egyesült Államokban. Ennek tükrében talán nem is olyan meglepő párosítani a két ételt, mint elsőre gondolnánk. Füz András, a zsellerfood.blog.hu gasztrobloggere is elkészítette saját változatát a témára.

Bájer Máté



További hírek a Gasztronómia kategóriából
A történelmi Avas központi helyszíne lesz
Miskolc - Az idei Borangoláson debütál a kívül-belül megújult Bortanya. tovább »
Sárkányokat engesztelnek a kínai töltött káposztával
Miskolc - A sárkányhajók ünnepén készült a bambuszlevelekbe csomagolt rizs. tovább »
A világ ízeivel a Nagyerdőben
Debrecen - A 14. International Food Day gasztronómiai fesztivált rendezte meg a Debreceni Egyetem Kari Hallgatói [...] tovább »
Kurzus a lakodalmi bélesnek
Hajdúböszörmény - A leírt recept jócskán igényel kézügyességet, ezért együtt sütöttek a tanfolyamon. tovább »
Most tényleg Debrecenbe kell menni a pulykáért
Debrecen - A 17. debreceni pulykanapok programjaira vasárnapig várják az érdeklődőket a cívisváros főterén. tovább »
Élni fog a bizalommal a debreceni amatőr szakács
Debrecen - Debreceni továbbjutóval bővült Sárközi Ákos csapata. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Kiskorától szívja magába a benzingőzt az ifjú motoros
Balmazújváros - Már ennyi idő után is szép eredmények vannak Varga Tibi háta mögött, de a sikernek ára is van. tovább »
Hajrágóllal győzött a Nyírgyulaj
Nyírgyulaj - Egy hónap után újra bajnoki mérkőzésen lépett pályára a futsal NB I.-ben szereplő Nyírgyulaj, [...] tovább »
Férfi kézilabda BL – Az EHF vizsgálatot indított a szegedi tömegjelenet miatt
Bécs - Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) vizsgálatot indított a vasárnapi Szeged-Vardar Szkopje férfi [...] tovább »
Valkusz Rómában, Piros Kazahsztánban nyert
Budapest, Róma, Simkent - Valkusz Máté a római, Piros Zsombor pedig a kazahsztáni salakpályás [...] tovább »
Júniusban rendezik az első Nemzeti Futóversenyt
Budapest - Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy [...] tovább »
Megkezdte nyári felkészülését az Eb-házigazda női röplabda-válogatott
Budapest - Hétfőn Budaörsön megkezdte felkészülését a magyar női röplabda-válogatott a május végén [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása